Запишете си бързо тази рецепта, защото няма да я откриете другаде! Торта с шест вълшебни слоя!
Кремът е с наситен лимонов вкус, а комбинацията с ореховия блат е направо неустоима…
Запазете тази рецепта, защото няма да я намерите никъде другаде – Орехова торта с вкус на лимон ! Дори без да сте чели рецептата, само от вида й вече знаете, че ще е адски вкусна!
Кремът е с наситен лимонов вкус, а комбинацията с ореховия блат е направо неустоима… Ето какво ви трябва:
Орехова торта с вкус на лимон
Необходими Продукти:
10 белтъка
1 щипка сол
200 гр.захар
200 гр. смлени орехи
2 супени лъжици нишесте
Крем:
10 жълтъка
настъргана кора от 3 лимона
150 г захар
изцеден сок от 3 лимона (200 мл)
3 ванилови пудинга (3х40 г)
600 мл мляко
200 г масло
За поръсване отгоре: смлени орехи
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците на 10 яйца. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна и постепенно добавяйте захарта, докато се получи гъст и лъскав сняг.
Смесете смлените орехи с нишестето и разбъркайте хубаво.
След това ги изсипете при белтъците и внимателно ги объркайте в тях с шпатула, за да не спадне обемът.
Изсипете белтъчното тесто в покрита с хартия за печене тава (тази от фурната или с подобен размер). Заравнете отгоре.
Печете около 20 минути на 180-200 градуса, докато блатът изсъхне и придобие леко розов цвят.
Извадете го и оставете да се охлади, след което отстранете внимателно хартията за печене.
Междувременно пригответе крема:
Към 10-те жълтъка прибавете кората и сока на 3 лимона, добавете захарта и пудингите на прах.
Прибавете част от млякото и разбъркайте старателно с тел, за да няма бучки.
След това налейте останалото мляко и сложете сместа на тих огън.
Бъркайте крема до сгъстяване.
Охладете го под фолио с контакт и когато изстине напълно, разбийте с миксер.
Отделно разбийте 200 гр. меко масло и прибавете към него крема лъжица по лъжица.
Разрежете изстиналия блат по дължина на 3 ленти.
Разделете крема на 3 и сглобете с него трите блата. Измажете тортата отгоре и отстрани с останалия крем.
Отгоре поръсете със смлени орехи.
Охладете няколко часа в хладилник, преди да нарежете и поднесете.