Най-обичаната и вкусна яхния, кой не е ял
Класическа рецепта, която сме приготвяли десетки пъти и пак ще ги приготвяме - пиле с грах и моркови
Необходими продукти:
пилешко месо - 600 г
моркови - 1 бр.
грах - 800 г консерва
олио - 4 с.л.
лук - 1 глава
червен пипер - 1 ч.л.
домати - 1 бр.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на парчета, главата лук се обелва и нарязва на ситно, моркова се реже на ситни кубчета. Загрява се олио в тенджерка и запържваме леко пилешкото месо. Овкусява се с морска сол и черен пипер. Добавят се нарязаните моркови и лукът да се задушат и те.
Сипваме отцедения от течността грах, разбъркваме и сипваме настърган домат, червен пипер и топла вода да покрие продуктите.
Оставя се да се готви на тих огън до готовност на граха и пилешкото месо. Може да се поднесе с нарязан ситно магданоз.
Източник: gotvach.bg