Перфектни за семейни събирания и празници: сочни и нежни пилешки филета от моето детство
Ето я рецептата
Необходими продукти:
пилешко филе – 800 грама
брашно – 250 грама
яйца – 3 броя
За марината:
минерална вода – 200 мл
сол, черен пипер, сух чесън – на вкус
олио – за пържене и за марината
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото и нарежете всяко парче на ивици с дебелина до 1 см. Смесете сол, черен пипер и сух чесън в дълбока купа. Добавете минерална вода и разбъркайте всичко, докато солта се разтвори, след което добавете малко олио.
Изпратете месото в приготвената марината и го поставете в хладилника за период от една нощ. Разбийте яйцата в отделен съд и изсипете брашното в друг. Всяко филе оваляйте първо в брашно, а след това в яйце.
Загрейте тиган с олио на среден огън, наредете парчетата и ги запържете за 1,5-2 минути от всяка страна.