Добрите домакини знаят тайната за приготвяне на пухкави и сочни кюфтета
В тази статия ще я прочетете
С този продукт кюфтетата се оказват по-вкусни и сочни. Необходими са допълнителни съставки за кюфтетата, така че ястието да не се окаже сухо и да не се свие в тигана.
Експертът и готвач Юлия Архипова посочи продукт, който трябва да се добави към каймата за котлети.
За сочност често се използва лук или хляб, напоени с мляко. Но можете да добавите и сурови картофи.
Трябва да вземете около 2-3 картофа на килограм мляно месо. Обелете и след това смелете в блендер или на ситно ренде.
След това разбъркайте сместа заедно със сока с каймата.
Първо изпържете кюфтетата на силен огън. Този трик ще „запечата“ сока в тях. И тогава трябва да добавите бульон в тигана.
В него на слаб огън ще се задушават кюфтетата. Крайният резултат ще бъдат едни от най-сочните котлети.