Вече правя пилешките дробчета само по този начин, стават сочни и много вкусни
Опитайте това ястие още днес и ще се връщате към него отново и отново
Ястията с пилешки дроб са вкусни и сочни и най-важното - не съдържат много калории!
Много хора ги предпочитат, защото хем са засищащи, хем са по-малко калорични от другото пилешко месо. И не на последно място - не се налага да висите с часове пред печката, за да се насладите на вкусно ястие.
Рецептата е истински специалитет, на който трябва да се насладите още днес! За да стане обаче дробът сочен, е важно лукът да се запържи добре.
Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази уникална вкусотия:
1,2 кг. пилешки дроб
3 глави лук
черен пипер
Начин на приготвяне:
Дробчетата се измиват и се нареждат в тигана с олиото. Маслото не трябва да е горещо. Най-добре е да използвате тиган с незалепващо дъно.
В първите 20 минути дробчетата се задушават под капак, след което той се отстранява. Дробчетата се пържат 15 минути, след което се изваждат от тигана и се посоляват.
Лукът се запържва за 10 минути, след което се нарежда върху дроба, посолява се и се поръсва с черен пипер.
Бързо и лесно, както ви обещахме! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg