×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светкавична рецепта за кисело зеле в буркан


15 Ноември 2024, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Необходимите съставки са изключително малко

В сезона на киселото зеле и апетитните туршии, няма нищо по-хубаво от това да добавим към трапезата си тази класическа зимнина. Освен че е неустоимо вкусно и отличен спътник на чаша вино или домашна ракия, киселото зеле предлага множество ползи за здравето. Днес ще ви представим лесна и бърза рецепта, която ще ви помогне да се справите с приготвянето му дори в натоварения график на ежедневието.

Какво ви е нужно, за да започнете?

Необходимите съставки за тази рецепта са изключително малко и лесно достъпни:

Зеле – 2 средноголеми глави
Солен разтвор – приготвен от хималайска сол (2 с.л. на литър вода)
Тази рецепта не изисква специална подготовка или сложни процеси. Всичко, от което се нуждаете, са няколко буркана и малко свободно време.

Как се прави кисело зеле в буркан?

Започнете с измиването и почистването на главите зеле. Нарежете го на ситни парчета или го накъсайте – изборът зависи изцяло от вашите предпочитания.
Вземете предварително измити и подсушени стъклени буркани. Започнете да ги пълните с нарязаното зеле, като го притискате добре, за да се побере възможно най-много.

Пригответе разтвора, като разтворите хималайската сол във вода – пропорцията е 2 с.л. сол на 1 литър вода. Залейте зелето в бурканите, докато бъде напълно покрито от течността.

Поставете капачките на бурканите и ги разклатете енергично, за да се разпредели равномерно соленият разтвор.

За да ускорите ферментацията и да гарантирате, че зелето ще бъде вкусно, разклащайте бурканите всеки ден. След около три седмици зелето ще бъде готово за консумация – свежо, хрупкаво и перфектно овкусено, пише actualno.com.




В категории: Вкусно


Флагман.БГ Обра точките на Нова година Обра точките на Нова година 01/01/2025, Сряда 10:11 4
1
Коментара по темата
1.
Хахахааа
16.11.2024 08:06:25
0
2
Непременно с хималайска сол , иначе...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
Новак Джокович Новак Джокович Със Синер все едно не сме част от един и същ Тур Виц на деня Виц на деня - Как са новите слипове, които ти купих?
- Малко ми стягат под мишниците, иначе са добре.
Виц на деня Виц на деня Как няма да получа раздвоение на личността.
В края на декември се опитвам да убедя децата, че съм Дядо Коледа,
а жена си, че не съм!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ревниво гадже:
- Къде си?
Шофирам по магистралата.
Влез в насрещното да чуя клаксоните!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори