Десертът, с който ще впечатлите гостите си и ще затворите устата на свекървата си
Уникална рецепта за целувчена торта с банани
Необходими продукти:
5 белтъка;
захар - 300 грама;
нишесте - 2 супени лъжици;
оцет - 1 супена лъжица;
бадеми - 50 грама;
банани - 400 грама;
пудра захар - 4 с.л.;
заквасена сметана - 600 мл.
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на сняг, а отделно смесете нишестето с оцета. Добавяйте постепенно захарта към белтъците и разбивайте. Накрая объркайте внимателно с нишестето. Застелете тава с хартия за печене и изсипете белтъчната смес. С помощта на вилица оформете красиви вълни върху белтъците.
Поръсете с половината бадеми и пъхнете да се пече в загрята на 140 градуса фурна за 1 час. След това изключете фурната, но не вадете целувчената торта.
Пасирайте 1/3 от бананите и добавете пудрата захар, а след това и сметаната.
Прехвърлете целувчения блат върху подходящ поднос и отгоре разпределете банановата плънка. Направете украса от нарязани на кръгчета банани и поръсете с останалите бадеми.
Добре е сметаната да се сложи върху блата точно преди сервирането, за да остане блатът хрупкав, пише gotvach.bg.