От както разбрах за тази медена баница вече цялото семейство я хапваме с удоволствие
Ето как да я приготвите за нула време
Необходими продукти:
2 броя – яйца
захар – 100 грама
мед – 120 грама
кефир – 120 мл
сода за хляб – 1 чаена лъжица
половин чаена лъжица – сол
брашно -160 грама
орехи – 100 грама
половин парче – портокалова кора
Начин на приготвяне:
Подгответе всички нужни продукти. В подходяща купа сложете захарта и яйцата. С помощта на миксер разбийте до получаване на пухкава маса. Прибавете след това меда. Ако случайно медът е доста гъст, то тогава е необходимо да го разтопите. Добавете содата. Цялата маса разбъркайте отново с помощта на миксер за период от 2 минути.
Изсипете кефира и отново разбъркайте. Прибавете и брашно и за поред път разбъркайте. В тиган изсушете орехите и ги нарежете с остър нож на малки парченца.
Сложете ядките и кората от портокал в тестото и отново разбъркайте добре. Тестото е нужно да бъде вискозно, като за палачинки. В тава застелете с хартия за печене и бавно и внимателно разпределете готовото тесто.
Пъхнете във фурна за период от около 45 минути на температура от 180 градуса. Бон апети!