×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България може да изпълни последния критерий за еврозоната до декември


26 Октомври 2024, Събота, 11:40 ч.

Това заяви министърът на финансите Людмила Петкова

България може да изпълни последния критерий за присъединяване към еврозоната, свързан с ценовата стабилност, в края на ноември или най-късно през декември тази година. Това заяви министърът на финансите Людмила Петкова на работна среща във Вашингтон с управителя на БНБ Димитър Радев и управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, предава news.bg.

Тя посочи, че при изпълнение на критериите за членство в еврозоната българските власти имат готовност, съобразно решението на Народното събрание, в двуседмичен срок от тяхното изпълнение да изискат извънредни доклади за конвергенция от ЕК и ЕЦБ.

В рамките на редовните Годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и МВФ Петкова проведе поредица от срещи с висшите ръководни екипи на Международния валутен фонд и Световната банка. Тя приветства новоизбраните Йерун Клик, като изпълнителен директор, и Марникс ван Рей, като заместник-изпълнителен директор на Нидерландско-белгийската група към МВФ, и изрази положителна оценка за ползотворната работа с досега заемалите позициите Пол Хилберс и Люк Дресе.

В разговорите си с директора на Европейския департамент в МВФ Алфред Камер Петкова изрази българската позиция, че страната ни счита за особено важни усилията на МВФ за предоставяне на адекватна и навременна подкрепа на страните с ниски доходи и уязвимите членове.

В разговора с ръководителя на мисията на МВФ за България Жан-Франсоа Дофен беше обсъден напредъкът по подготовката на Националния средносрочен фискално-структурен план, който трябва да определи приоритетите на фискалната и икономическата политика на България за следващите четири години.

Вицепремиерът се срещна и с вицепрезидента на Световната банка Антонела Басани, пред която подчерта колко високо България цени диалога и сътрудничеството със Световната банка, както и че българското правителство разглежда наскоро одобрената рамка за партньорство за периода 2025 - 2029 финансови години като солидна основа за бъдещо продуктивно партньорство.

На срещата с изпълнителния директор на Нидерландската група в Световната банка Юджийн Рюгенат пък Петкова отчете усилията за укрепване на капацитета на многостранните банки за развитие за предоставяне на достъпно финансиране в подкрепа на икономическото възстановяване и подпомагане на постигането на целите за устойчиво развитие в контекста на глобалните предизвикателства.

 


В категории: Политика


2
Коментара
Грипът дойде у нас
Грипът дойде у нас 26/10/2024, Събота 13:30 0
2
Коментара по темата
2.
4erveniq cirk na bsp
26.10.2024 12:45:36
4
0
Tebe ne ta smqtat za naroda nqma da ta pitat iskash li ne iskash
1.
Първия критерии
26.10.2024 12:32:12
0
7
Първият критерии е, че МНОЗИНСТВОТО от българите НЕ искат в еврозоната!
Първо направете допитване до НАРОДА, и ако МНОЗИНСТВОТО каже ДА, тогава мислете за критерии и приемане!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Айтос посрещна празника си Димитров ден с литийно шествие и концерт (СНИМКИ) Айтос посрещна празника си Димитров ден с литийно шествие и концерт (СНИМКИ) Вижте емоцията от честванията Пуснаха под гаранция собственика на балона, от който се уби парашутист Пуснаха под гаранция собственика на балона, от който се уби парашутист Веселин Тодоров изрази съжаление за случилото се Шахматна магия в Камено, шампион награди кмета Шахматна магия в Камено, шампион награди кмета Откритият урок е част от националното шахматно турне "Асеневци", което е най-мащабното спортно събитие, организирано някога у нас Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявява старта на нов курс по Роботика за ученици Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявява старта на нов курс по Роботика за ученици  Работната група обхваща общо 20 младежи от 8, 9 и 10 клас в различни специалности Какви рискове за здравето ни крие смяната на времето? Какви рискове за здравето ни крие смяната на времето? Тя носи огромен стрес за психиката Севим Али пред пълния площад в Руен: В неделя да защитим автентичното ДПС и Демокрацията! Севим Али пред пълния площад в Руен: В неделя да защитим автентичното ДПС и Демокрацията! Формацията мобилизира подкрепата си за исторически избори Демографските проблеми са изяли наполовина растежа на икономиката ни Демографските проблеми са изяли наполовина растежа на икономиката ни Спадът в населението на България след началото на 90-те години е драстичен - страната ни е загубила 2,5 млн. души Проект на Бургаския музей на стойност 104 000 лв. е одобрен от Министерството на културата Проект на Бургаския музей на стойност 104 000 лв. е одобрен от Министерството на културата Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата Инж. Петър Кънев има уменията и опита да бъде чудесен министър-председател Инж. Петър Кънев има уменията и опита да бъде чудесен министър-председател България е варваризирана страна от културна гледна точка, всяко следващо поколение деградира все повече и повече, коментира проф. Иво Христов Пяла на убиеца на мъжа си Пяла на убиеца на мъжа си Не можех да откажа, споделя певицата Снежина, но не спимена името на килъра
Проф. Джон Миършаймър: НАТО губи войната в Украйна Проф. Джон Миършаймър: НАТО губи войната в Украйна Байдън не успя да постави руснаците на колене, коментира известният политолог от  Чикагския университет Тревога в Киев! Заместник-командир на Азов отписа Силидово и Покровск, зове за защита на Днепропетровск Тревога в Киев! Заместник-командир на Азов отписа Силидово и Покровск, зове за защита на Днепропетровск Трябва веднага да започне подготовка за защита на съседната област, а не да се чака фронтовата линия да достигне дотам, коментира Максим Жорин Психар уби финалистка от конкурс за красота, направи я на пюре и частите от тялото затвори в буркани Психар уби финалистка от конкурс за красота, направи я на пюре и частите от тялото затвори в буркани Първоначално той обяснил пред разследващите, че съпругата му го нападнала с нож, което го принудило да я убие, за да се защити Севернокорейската армия е една от най-големите в света - колко силна е тя? Севернокорейската армия е една от най-големите в света - колко силна е тя? КНА се състои от сухопътни, военновъздушни, военноморски и стратегически сили; последните са въоръжени с балистични ракети, които могат да носят ядрени бойни глави 15-годишен уби родителите си и трима от братята и сестрите си 15-годишен уби родителите си и трима от братята и сестрите си Сестрата, която оцеляла, след като се престорила на мъртва, и избягала в къщата на съсед е разказала в полицията кой е стрелял Наркодилъри изнудват с порно жената на Чарли Шийн Наркодилъри изнудват с порно жената на Чарли Шийн Дилърът плашил да прати на медиите клипчета как друсаната Брук Мюлер прави фелацио на непознат Какво се случва с цените на горивата Какво се случва с цените на горивата Причината за ниската цена е намалялото търсене Лукашенко заплаши Русия с война, ако Москва реши да анексира Беларус Лукашенко заплаши Русия с война, ако Москва реши да анексира Беларус Според диктатора в Минск той и Путин имат „много преговори, лични контакти“ и няма нужда да се повдига въпросът за обединението, за да се решат сегашните проблеми на Русия и Беларус Никога не се е обличала вулгарно Никога не се е обличала вулгарно Според нея женската красота не е задължително да бъде показвана демонстративно, а прекаленото излагане на плът може да създаде грешни впечатления Пръска сексапил и на 69 години Пръска сексапил и на 69 години Италианската киноикона, която през 70-те и 80-те години беше един от най-прочутитесекс символи в света на киното, продължава да привлича внимание дори и сега
Бойко Борисов Бойко Борисов Ако сме първи и имаме добър резултат, аз ще съм премиер, няма по-подготвен от мен Виц на деня Виц на деня След една година брак съпругата пита:
- Любовта е прекрасно нещо, нали, скъпи?
- Да, права си, но и с теб ми е приятно...
Виц на деня Виц на деня Дедо вика на внука си:
- Бегай да се криеш! Даскалицата ти иде, а ти днеска отсъстваш от училище.
- Ти бегай деда ми, що аз и казах, че си умрел!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лесно им е на кифлите за Хелоуин, трият грима и са готови...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори