Неделната ви закуска е измислена: Кифли-розички, запарени с мляко - направо се топят в устата
Приготвят се лесно, а нежният им вкус ще ви държи „топло“ цял ден
Ако се чудите каква да е утрешната ви закуска, ние имаме за вас изкусително предложение – уханни и меки кифли-розички (или охлювчета, според това на какво ви приличат) с млечна запарка. Приготвят се лесно, а нежният им вкус ще ви държи „топло“ цял ден.
Ето рецептата за Кифли-розички, запарени с мляко
Необходими продукти:
300 г брашно
3 жълтъка
малко сол
малко настъргана кора
около 100 мл прясно мляко
20 г мая
За плънката:
100 г краве масло
100 г захар
1 ванилова захар
За запарката:
100 мл прясно мляко
1 лъжица захар
Начин на приготвяне:
От изброените съставки се замесва тесто с активирана мая и се оставя да почине 20 минути.
Разточва се кора с дебелина 0,5 см (около 35х35 см), след което се покрива цялата с плънка от разбито масло със захар + ванилова захар.
Навийте на руло и нарежете на парчета с дължина 4 см.
Подредете розичките в намазнена тава, така че да не се допират. Печете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Преди края на печенето сложете млякото да заври със захарта, след което, докато е още горещо, залейте всяка розичка. Запечете още малко.
Розите са много красиви топли, но са вкусни и охладени.