×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Молдовец уби с нож варненец, ударил го с чук
  • Нападнаха линейка в казанлъшко село
  • Днес ще е слънчево, от другата седмица започва захлаждане
  • Балканите се разлюляха, земетресенията се усетиха и в България
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пратили МВР за зелен хайвер, набедили клошар, че ще купува гласове за 1 млн.лева


Пратили МВР за зелен хайвер, набедили клошар, че ще купува гласове за 1 млн.лева
Вътрешният министър не посочи дали подателят на сигнала е политическо лице, търсещо сензация
13 Октомври 2024, Неделя, 20:47 ч.
Автор: Флагман.бг

Няма как да се даде милион на такива хора, за да купува и продават гласове, обясни вътрешният министър

„Най-честите схеми за купуване на гласове са , свързани с финансово разплащане, през известни назад във времето лица, но се появяват и нови в процеса на настоящите избори.“ Това каза вътрешният министър Атанас Илков пред bTV.

Той обясни, че има сигнали, че на места за глас ще се дават 500 лева, но докато не приключи проверката не може да се каже истина ли е това на 100%.

„Имахме подобен случай, днес в 7-мо районно бе получен сигнал за Варна, че човек ще получи милион и ще го даде на друг, за да купува гласове за определена партия. Веднага влезе в ход проверка и стана ясно, че двете лица са алкохолно зависими, водят скитнически начин на живот. Единият дори е клошар. Няма как да се даде милион на такива хора, за да купува и продават гласове“, обясни вътрешният министър.

Той коментира и сигнала за подготвяната бъдеща смърт на Делян Пеевски, като заяви, че по-скоро охраната му не е увеличена. 

Около ареста на Джейхан Ибрямов се появи любопитна подробност. Сайтът „Медиапул“ съобщи, че в показанията на основния свидетел по разследването – Мирослав Тодоров, се говори за убийството на Делян Пеевски. На срещата с Тодоров, Джейхан Ибрямов е цитирал Ахмед Доган и е разказал, че „няма да е все така, по-натам ще убият момчето“.

Преди дни стана ясно, че Апелативният съд потвърди най-тежката мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов – „задържане под стража“. Тя е окончателна и не подлежи на обжалване.

Съдът прие, че има изключително висока степен на обществена опасност на деянието. Освен това Ибрямов – в качеството му на депутат и на кандидат за депутат, може да е опасен. Настоящият съдебен състав споделя изцяло съображенията на СГС във връзка с наличието на реална опасност за извършване на престъпление. По делото има данни, че въпросната сума от 100 000 лева е щяла да бъде използвана за купуване на гласове.

Относно ареста на Ибрямов Илчев каза, че няма нищо незаконосъобразно.


В категории: Крими , Политика


Видяхте ли кометата?
Видяхте ли кометата? 13/10/2024, Неделя 21:57 0
Флагман.БГ Умрял от глад в Биг Брадър Умрял от глад в Биг Брадър 13/10/2024, Неделя 21:01 0
Флагман.БГ Омъжва се на 55 години Омъжва се на 55 години 13/10/2024, Неделя 19:40 0
3
Коментара по темата
3.
Де
13.10.2024 21:42:06
1
1
МВР-то е пълна трагедия. АКФ ще разкрие всичко.
2.
До 1
13.10.2024 21:36:34
1
3
Ми то същото е положението със Сарафоското пристанище, там нямаше пристанище, със солниците, с незаконното рибарско ченгене скеле и арт инсталациите около него...
1.
Да се готви бургаския герберунски кмет
13.10.2024 21:25:58
1
1
Европейската прокуратура официално е повдигнала обвинение на бившия кмет и бившия областен управител на Варна, както и на още двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация".

Едри риби под прицел
Портних: Информацията за досъдебно производство на ЕП срещу мен е невярна
Илков не изключи и Доган да бъде разпитан за готвено убийство на Пеевски
Бившият областен управител на Варна отрече обвиненията за пристанището
Обвинението е във връзка с разследване на възможна измама, докладвана от OLAF, свързана с реконструкция на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени в подправяне на официални документи и предоставяне на невярна информация с цел незаконно получаване на средства от ЕС за проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Става дума за проекта за подобряване на инфраструктурата на съществуващото рибарско пристанище "Карантината", представен от община Варна като бенефициент. Според разследването обаче такова пристанище не е съществувало към момента на подаване на заявлението за финансиране от ЕС.

Портних: Груба политическа манипулация е разследването на "Карантината" Виж още
Портних: Груба политическа манипулация е разследването на "Карантината"
Преди повече от година бившият кмет на Варна Иван Портних обяви, че са в ход "политическа манипулация и активно мероприятие", насочени срещу него преди местните избори. Портних дори прогнозира, че ще бъде арестуван преди вота през октомври.

Тогавашният варненски кмет визира именно разследването на Европейската прокуратура за изграждането на рибарското пристанище "Карантината" в квартал "Аспарухово" и най-вече избора на Йоан Каратерзиян за експерт по случая.

Аргументите на Иван Портних бяха, че Каратерзиян е активист на "Зеленото движение" и "дори е спряган като кандидат за кмет на Варна от ДБ, "Зелено движение". Кметът на Варна съобщи, че вече има подадено възражение до Европейската прокуратура за отвод на Йоан Каратерзиян като вещо лице, тъй като е заинтересована страна по случая. Портних обяви още, че има съмнения и за намеса в разследването от страна на Теодора Георгиева - европейски прокурор в Европейската прокуратура.

Разследването е показало, че за да може да се възползва от фондовете на ЕС, предназначени изключително за подобряване на инфраструктурата на съществуващите рибарски пристанища, бенефициентът е събрал няколко понтони като плаващи кейове с единствената цел да регистрира обекта като съществуващо пристанище, уточняват от Европрокуратурата.

Освен това Общината е представила невярна информация и не е включила всички документи, изисквани от националното законодателство за получаване на необходимите сертификати, допълват от институцията.

От скали до пристанище

Според разследването парцелите, включени в заявлението като съществуващо пристанище, всъщност са били вписани в кадастралния план на Варна като скали, пясък и други видове сгради, а не като пристанище, пишат още от Европрокуратурата.

Според доказателствата с помощта на държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" характеристиките на поземлените имоти са променени като определено постоянно ползване "за пристанище", като по този начин се подвежда Министерството на транспорта, което е издало удостоверение за експлоатационна годност за риболовно пристанище, въпреки липсата на множество изисквания, определени в националното законодателство. По-късно рибарското пристанище е официално регистрирано от Изпълнителна агенция "Морска администрация".

За първи път случаят е докладван на Европейската прокуратура от Европейската служба за борба с измамите (OLAF) след подозрения за възможни сериозни нередности и измами, а OLAF също така е провел допълнително разследване под надзора на Европейската прокуратура. Главна дирекция "Национална полиция — София" (ГДНП) е провела допълнителни следствени действия.

Щетите, нанесени на бюджета на ЕС, се оценяват на приблизително 2,8 млн. евро, с допълнителни щети за националния бюджет в размер на 675 475 евро.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази снимка разби мита, че Ивонне от Big brother си измисля Тази снимка разби мита, че Ивонне от Big brother си измисля Скандалната брадърка се хвали навсякъде, че световната звезда си е пъхнал езика в устата й Каква е годността на панелките - 50 години или цяла вечност Каква е годността на панелките - 50 години или цяла вечност Едни експерти препоръчват да се съборят, а други са категорични, че са безопасни и ще надживеят всички ни Видяхте ли кометата? Видяхте ли кометата? Най-подходящото време за нейното наблюдение беше около 19:40 ч. до залеза на кометата малко след 20:00 ч. Близо 300 хил. лв. от дарения отиват за хората с изгорелите къщи във Воден и Крайново Близо 300 хил. лв. от дарения отиват за хората с изгорелите къщи във Воден и Крайново От КНСБ също ще предоставят 80 хил. лева за две от домакинствата Твърдо сварени или рохки яйца - не е въпрос на вкус, а на полезни свойства Твърдо сварени или рохки яйца - не е въпрос на вкус, а на полезни свойства В случая избора на продукт се прави най-вече на база вкусовите предпочитания. Но кой от двата продукта е по-полезен. Умрял от глад в Биг Брадър Умрял от глад в Биг Брадър Ядяхме по една купичка храна на ден, твърди изгоненият Николай За 8 декември: Коткат студенти с масажи и алкохол на корем! За 8 декември: Коткат студенти с масажи и алкохол на корем! Съчетават празника с обиколка на Истанбул Най-популярните имена у нас и в днешна Северна Македония през XIX, ХХ и ХХI век Най-популярните имена у нас и в днешна Северна Македония през XIX, ХХ и ХХI век Глобалните тенденции традициите да остават на заден план не са подминали Балканите Имало ли е въобще кастинг и кой събра толкова идиоти в Къщата Имало ли е въобще кастинг и кой събра толкова идиоти в Къщата В социалните мрежи мнозина изтъкнаха, че не са виждали реклама за кастинг, какъвто имаше за предишни сезони, а само такава, че ще има нов Пратили МВР за зелен хайвер, набедили клошар, че ще купува гласове за 1 млн.лева Пратили МВР за зелен хайвер, набедили клошар, че ще купува гласове за 1 млн.лева Няма как да се даде милион на такива хора, за да купува и продават гласове, обясни вътрешният министър
Народът пак се юрна към Одрин - ето коя стока е най на далавера Народът пак се юрна към Одрин - ето коя стока е най на далавера Паламудът при нас е в пъти по-евтин, отколкото при тях, обяснява турски продавач Росен Желязков намекна за новата коалиционна формула след изборите Росен Желязков намекна за новата коалиционна формула след изборите Не знам защо ПП-ДБ не си научиха уроците, казвам го не с ирония или заяждане, а ми е малко тъжно. Българският парламент и изпълнителната власт са заложници на такъв тип политически егоизъм, подчерта Желязков Бездарник е, но пак ще се пробва в музиката Бездарник е, но пак ще се пробва в музиката За клипа той се е докарал с тънки мустачки, брада и е облечен с шарен екип Трагедия! 14-годишен загина при катастрофа с мотор Трагедия! 14-годишен загина при катастрофа с мотор Моторист, преминаващ по главният път, е блъснал двама младежи - на 14 и на 16 години, които са управлявали скутери Уникално! Над 200 китаристи се събраха пред НДК, за да изсвирят "Клетва" - в памет на Кирил Маричков Уникално! Над 200 китаристи се събраха пред НДК, за да изсвирят "Клетва" - в памет на Кирил Маричков Трябваше да бъде изненада за 80-годишния му РД, а не песен за сбогуване  Продават бижута на Фердинанд за $1,8 млн. Продават бижута на Фердинанд за $1,8 млн. Най-скъпият предмет е игла за вратовръзка с приблизителна стойност $500 000-700 000, изработена от жълто злато Тези нещастници се помислиха за наркобарони, изгоряха с кокаин за 200 млн. паунда Тези нещастници се помислиха за наркобарони, изгоряха с кокаин за 200 млн. паунда За операцията трафикантите използвали фирма за внос на плодове от чужбина, която била утвърдена на пазара, но през декември 2020 г. сменила собствеността си, а за неин директор бил назначен Жутев Години ли? Пращат хора на Марс до броени месеци Години ли? Пращат хора на Марс до броени месеци Астронавтите могат да останат до 500 дни там, преди да се завърнат на Земята Сестра му е парясница Сестра му е парясница Скандалът между брат и сестра се разрази през това лято, когато Юрда Дениз направи серия от остри изказвания срещу съпругата на Йозджан – иранската моделиерка Самар Дадгар Още един водещ на бТВ изчезна мистериозно Още един водещ на бТВ изчезна мистериозно В петък, сутрешното предаване по Би Ти Ви, започна само с двама от четиримата водещи – Оля Малинова и Франциска Йорданова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Рядко глупави сме Виц на деня Виц на деня Съпругът:
- Искам развод, не се търпи повече!
Тя:
- Дела, дела трябват, не само думи!
Виц на деня Виц на деня - Тате, какъв е антонимът на подкокоросвам?
- Разкандърдисвам.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук След мъж и автобус никога не се тича! Винаги ще дойде друг!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори