×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Молдовец уби с нож варненец, ударил го с чук
  • Нападнаха линейка в казанлъшко село
  • Днес ще е слънчево, от другата седмица започва захлаждане
  • Балканите се разлюляха, земетресенията се усетиха и в България
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разширяване на АМ "Тракия"? Може, ама друг път


Разширяване на АМ "Тракия"? Може, ама друг път
При всяка катастрофа аутобанът е парализиран
13 Октомври 2024, Неделя, 14:29 ч.
Автор: Флагман.бг

От Регионалното министерство ще поръчат анализ за необходимостта от разширяването на магистрала "Тракия", но догодина

Автомагистрала "Тракия" продължава да е най-натовареният междуградски път у нас. Заради задръстванията и честото блокиране на магистралата от катастрофи, превозвачи и шофьори настояват пътят да бъде разширен.

"Летният трафик, който е с гастербайтери от 1 юни до 1 септември, е кошмар, просто е кошмар", повтарят многократно шофьори. Заради това и от години се очаква разширяване на аутобана.

Идеята отсечката между София и Пловдив да стане от четирилентов път - шестлентов - не е нова.

Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!!

"Никой да не си мисли, че магистрала "Тракия" цялата едновременно ще се направи на 6 ленти - не. Първо на колоните около тунел "Траянови врата" и определени участъци около големите градове, там, където има концентрация на трафик. Иска една реконструкция, защото за съжаление пак от икономии, аварийната лента не е изчислена за по-големи натоварвания. Тя трябва да се усили, трябва да се вземе част от зелената ивица и също да се направи с нормална конструкция. И мисля, че нещата могат много лесно да се реализират", обясни пред БНТ инж. Ясен Ишев, инженер по пътно строителство.

От Регионалното министерство ще поръчат анализ за необходимостта от разширяването на магистрала "Тракия", но догодина.

"Възнамеряваме, ще го направим, транспортен анализ, който да докаже необходимостта - дали да преминем към изпълнение на трета лента или да помислим нещо по-дългосрочно като решение, а именно дублиращо трасе на АМ "Тракия", каза Виолета Коритарова, служебен министър на регионалното развитие.

"Проблемът с третата лента е много съоръжения, които са в тази част, която е от София докъм 70-ия километър. След като направим трета лента, няма да има аварийна лента по съоръженията и съответно в тунелите. А направата на нови съоръжения ще излезе много скъпо", коментира инж. Йордан Вълчев, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Обясни защо е напълняла Обясни защо е напълняла 13/10/2024, Неделя 16:41 0
Отслабна
Отслабна 13/10/2024, Неделя 16:00 1
Защо има бум на грип
Защо има бум на грип 13/10/2024, Неделя 15:40 2
Защо мрази Ивон Рей
Защо мрази Ивон Рей 13/10/2024, Неделя 15:00 0
Флагман.БГ Синер лиши Джокович от юбилейната титла Синер лиши Джокович от юбилейната титла 13/10/2024, Неделя 14:22 0
8
Коментара по темата
8.
Кую
13.10.2024 16:21:54
0
1
3025 година унуците на Тиквун ще я разширят.
7.
Ако се оправи
13.10.2024 15:33:24
0
4
и разшири, как ще се дават жертвоприношения всеки ден...?! Не че прост и див Ганьо не може да убива и на 10 платна, но трябва и да му се помогне, за по-сигурно.
6.
победа и здраве
13.10.2024 15:32:31
0
16
И в Германия вече нищо не става, една детелина не могат да ПОправят в рамките на 5г, тройката е в ремонт от почти 10г. Рурът е в кратери..... АДОЛФ НАПРАВИ МАГИСТРАЛИТЕ С ТЕХНОЛОГИИТЕ ОТ 30-ТЕ ЗА 2-3г. Европа само за няколко години се превърна в кенефа на света.
5.
За енти път
13.10.2024 15:17:33
0
11
АМ Черно Море е в пъти по наложителна, бе, тулупи!
4.
A144000
13.10.2024 15:00:49
0
3
Където видя лента - карам
3.
3
13.10.2024 14:50:14
0
7
Миндилите издумкаха парите,сега е време за ново зареждане
2.
Ф1
13.10.2024 14:43:35
1
14
Важното е, че въобще не се краде. Само работа, работа, работа...
1.
Айде
13.10.2024 14:39:21
0
12
И тука 1 милиард, за отсечка 50 км
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ф Студио: Защо Вежди Орманов от ГЕРБ-СДС е подходящата алтернатива в смесените райони Ф Студио: Защо Вежди Орманов от ГЕРБ-СДС е подходящата алтернатива в смесените райони Той е експерт и предлага конкретни решения за проблемите в Руенско  Отслабна Отслабна Марта Вачкова се стопи Разширяване на АМ "Тракия"? Може, ама друг път Разширяване на АМ "Тракия"? Може, ама друг път От Регионалното министерство ще поръчат анализ за необходимостта от разширяването на магистрала "Тракия", но догодина Тази история от Велико Търново трогна хиляди Тази история от Велико Търново трогна хиляди Непознат мъж е платил покупките на момче в хипермаркет Бойко Борисов: Гласувайте на хартия! Машините са частни, стоят в частен склад, не се знае кой ги пипа Бойко Борисов: Гласувайте на хартия! Машините са частни, стоят в частен склад, не се знае кой ги пипа Сега дойде политическа, която се оказа най-тежка, заради омразата.  От тази криза може да се изведем с политически разум, с всички мерки, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията, каза бившият премиер Фиктивен ли е бракът им Фиктивен ли е бракът им Синан изразява недоволство, че младата му съпруга работи в холдинга на Корхан и започва да проявява агресия, създавайки напрежение в отношенията Миграционните пътища на рибата се променили. Ще се отрази ли на цената? Миграционните пътища на рибата се променили. Ще се отрази ли на цената? Може да се каже, че рибата намаля, водата е 20-21 градуса и голяма част от пасажите вече са отишли към Босфора и Дарданели Прокълнато ли е това село? След смъртта на Кирил Маричков пострада и 3-годишно дете Прокълнато ли е това село? След смъртта на Кирил Маричков пострада и 3-годишно дете Шофьор е помел 3-годишно дете на улица в най-голямото село в Северозападна България Любов за Овена, но да внимава с парите, а Близнаците да се пазят от измамници! Любов за Овена, но да внимава с парите, а Близнаците да се пазят от измамници! Хороскоп за деня 13 октомври 2024, неделя 3 зодии, които не могат да пазят тайна Везните са страхотни приятели
Разкри голяма тайна за себе си Разкри голяма тайна за себе си 35-годишният влогър и инфлуенсър е щастлив от успехите си, но животът му не винаги е бил по мед и масло Обясни защо е напълняла Обясни защо е напълняла Появата й на сцената е буреносна – още с първия си албум „Хищна хиена“, става любимка на публиката, която лесно запява песните й по нощните клубове Има милиарди и се спаси от санкциите на ЕС в България Има милиарди и се спаси от санкциите на ЕС в България Неговото име е включено в черния списък със санкционирани от ЕС лица още на 28 февруари 2022 година Защо има бум на грип Защо има бум на грип Увеличават се случаите на COVID-19 през есента и пролетта, заяви специалистът Бил е гадже на Емил Димитров Бил е гадже на Емил Димитров Той дори е живеел с попкраля в къщата му в „Драгалевци“ около година и половина Скандал в Турция, дюнерджии продават свинско месо! Скандал в Турция, дюнерджии продават свинско месо! Става въпрос за цяла верига  Синът на Кирил Маричков се прибира спешно в България, казваме Сбогом на големия рокаджия във вторник Синът на Кирил Маричков се прибира спешно в България, казваме Сбогом на големия рокаджия във вторник Синът на музиканта Кирил Маричков - младши, който работи като адвокат в италианската столица, ще се завърне в България, за да отдаде последна почит на баща си Защо мрази Ивон Рей Защо мрази Ивон Рей Интригантът от руски произход, както го наричаше едно време Албена Вулева, поде неофициално война с най-коментираната персона в продукцията на Нова телевизия в новия сезон Не е за Биг Брадър, а за затвора Не е за Биг Брадър, а за затвора Това лято тя беше спипана да шофира след употреба на марихуана, проверявана е за укриване на данъци, но вместо зад решетките, а в къщата на Големия брат Синер лиши Джокович от юбилейната титла Синер лиши Джокович от юбилейната титла Италианецът пречупи сърбина в два сета на финала в Шанхай
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Рядко глупави сме Виц на деня Виц на деня Съпругът:
- Искам развод, не се търпи повече!
Тя:
- Дела, дела трябват, не само думи!
Виц на деня Виц на деня - Тате, какъв е антонимът на подкокоросвам?
- Разкандърдисвам.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук След мъж и автобус никога не се тича! Винаги ще дойде друг!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори