Толкова мек, че се разтапя в устата! Ако имате 2 яйца, мляко и шоколад, непременно го пригответе
. С него винаги ще имате готов вариант за десерт за всеки празник или пък за неочаквани гости
Ако имате 2 яйца, мляко и шоколад, направете най-мекия сладкиш в света! Топи се в устата и се приготвя доста бързо и лесно. С него винаги ще имате готов вариант за десерт за всеки празник или пък за неочаквани гости.
Ето какво ви трябва за уникално вкусния Двойно шоколадов сладкиш:
2 яйца
1 щипка сол
8 г ванилова захар
100 г захар
60 мл олио
70 мл прясно мляко
140 г брашно
7 г бакпулвер
За крема:
1 супена лъжица какао на прах
50 г захар
1 супена лъжица разтворимо кафе
200 мл прясно мляко
100 г черен шоколад
30 г масло
И още:
1 чаена лъжичка нишесте + малко вода
Начин на Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията с бъркалка, след което се добавят олиото и млякото. Брашното смесено с бакпулвера се смесва с течните съставки и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма 18х27 см.
Пече се 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. Оставете да изстине.
Смесете всички съставки в тенджера и ги разтопете на ниска температура. Върху изпечения блат се изсипва половината от сместа, а в останалата се изсипва разтвореното нишесте и се бърка на котлона, докато се сгъсти. Залейте тортата със сварения крем.
Оставете да се охлади в хладилника, след което поръсете с шоколадови пръчици и сервирайте.
Еми, звънни ми ;) ;)