×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ДПС Ново начало откриват предизборната си кампания, стартът ще бъде даден в Айтос
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас


До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас
Трасето в посока Бургас бе обновено преди няколко месеца, а сега ще започне и основната реконструкция на пътя от Гробищния парк към пътния възел
29 Септември 2024, Неделя, 19:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Общината придоби собственост върху участъка

Идната седмица ще започне основният ремонт на пътя от Гробищния парк към пътния възел за кв.“Сарафово“, научи Флагман.бг.

Това е втора фаза от проекта. При първата бе обновена отсечката от т.нар. Тромпет до бившата бензиностанция „Петрол“.

Преди няколко дни Общинският съвет даде „зелена светлина“, за да придобие Община Бургас собственост върху трасето, което до този момент бе държавно.

До края на юни отварят платното от кв. Сарафово към Бургас

„Градът се развива и необходимостта да има свои комуникации растат.  От доста години нашето желание е да придобием собственост върху тези трасета, но това беше невъзможно, защото са комуникационни държавни пътища. След като се изгради Северният обход, стана възможно това да е вътрешно-градски път. МРРБ се съгласи да го прехвърли на Общината, за да може администрацията да го поддържа и планира прецизно ремонтните дейности“, каза кметът Димитър Николов.

Припомняме, че ремонтът на платното в посока Бургас започна в най-неподходящия момент – в началото на лятото, което предизвика сериозно недоволство сред шофьорите.

Общината успя да убеди АПИ да ремонтира само едното трасе, а другото да бъде обновено след края на активния сезон. В последните месеци е свършена доста работа, касаещо поставяне на осветлението, поставяне на комуникационни трасета.

Другата част от трасето - от пътния възел до входа на кв.“Сарафово“, остава държавна.  Пътят не е в добро експлоатационно състояние, но общината не може да го ремонтира и се чака МРРБ и АПИ.

Логичен е случаят с пътната отсечка от бул.“Одрин“ до разклона за кв.“Долно Езерово“. Общината ремонтира в последната година своята собственост от трасето - цялата бул.“Одрин“, както и участъкът от разклона на кв.“Долно Езерово“ до портала на „Лукойл“.

Кметът съобщи, че вече е разработен проект, който е предоставен на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Общината е изразила готовност да се включи в дейностите с изграждането на велоалея и локалните платна.

„Много държим на този проект, защото виждаме, че велоалеята, която изградихме в посока кв. „Лозово“ се ползва“, подчерта Николов на последната сесия.


В категории: Бургас , Животът


Флагман.БГ Феновете я съсипаха Феновете я съсипаха 29/09/2024, Неделя 20:00 0
Може ли да я познаете?
Може ли да я познаете? 29/09/2024, Неделя 18:30 1
Флагман.БГ Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник 29/09/2024, Неделя 18:00 6
Михаил ДИМИТРОВ Ужасна буря връхлита Бургас до минути Ужасна буря връхлита Бургас до минути 29/09/2024, Неделя 17:54 6
Флагман.БГ Защо имотите поскъпват Защо имотите поскъпват 29/09/2024, Неделя 17:00 2
България Всички новини
Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Депутатът, който е и водач на листата на социалистите в Бургас, представи приоритетите пред федерацията в следващите 4 години Феновете я съсипаха Феновете я съсипаха "Ивана, ти си народен човек и затова те обичаме. Не се подвеждай по течението на твоите колежки, които ни заливат със снимки то скъпи места", казват негови фенове До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас Общината придоби собственост върху участъка Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас" Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас"  Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика Ад в Бургас заради проливния дъжд Ад в Бургас заради проливния дъжд Ж.к. „Меден рудник“ заприлича като снимачна площадка за филм по Стивън Кинг Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник . Не усетих кога остарях, защото пътуванията и професията ми ме срещат с много хора, но тя не може да замени това детенце, споделя певецът Ужасна буря връхлита Бургас до минути Ужасна буря връхлита Бургас до минути Небето над Айтос почерня, черните облаци летят към морския град Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица" Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица" Байчев бе гост на срещата на офицерите от 3-та зенитно-ракетна бригада Защо имотите поскъпват Защо имотите поскъпват Към края на август 2024 г. жилищните кредити са били в размер на 23 милиарда и 203 милиона лева Стотици деца, родители и учители от Бургас се включиха в спортния празник „Отговорни в училище“ Стотици деца, родители и учители от Бургас се включиха в спортния празник „Отговорни в училище“ Идеята е да се създаде по-добра училищна среда без вредни вещества
Британското кралско семейство винаги е готово за погребения Британското кралско семейство винаги е готово за погребения Английското кралско семейство следва строги традиции и протоколи във всички аспекти на своя живот, включително и по отношение на траура Как се поддържа толкова млада и красива Как се поддържа толкова млада и красива Издаде тайната си Може ли да я познаете? Може ли да я познаете? Това е момичето от двулевката Ужас в Германия! Хвърлят деца през прозорци, има много ранени Ужас в Германия! Хвърлят деца през прозорци, има много ранени Съседите се опитали да помогнат, като използвали стълби, но те не били достатъчно дълги, за да достигнат горните етажи Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Двете обаче отпаднаха от риалити предаване Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Прати децата им да учат в Англия Подгответе се за поскъпването му Подгответе се за поскъпването му Реколтата била слаба, твърдят производители  Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Получавал комисионна от продажбата и заради това искал да се продава, твърди Илко Пиргов Тяло на извънземно изплува на плаж? Тяло на извънземно изплува на плаж? Огромният размер и страховития вид на рибата предизвика голям интерес от местните Австрийската крайна десница е пред исторически успех Австрийската крайна десница е пред исторически успех Днес в страната се провеждат важни за Европа парламентарни избори
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Как спиш нощем, като знаеш, че има хора, които те мразят?
- Спя без гащи, за да ми е по-лесно да ме целуват...
Виц на деня Виц на деня - Ако беше по хубав, щях да дойда на среща.
- Ако бях по хубав, щях да поканя сестра ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори