Бърза и вкусна рецепта: Есенен омлет с картофи
Чудесна идея за вкусно изкушение
Една от причините сутрините да започват добре, несъмнено са прекрасните храни, които ги придружават. Колкото по-обилна и вкусна е закуската, толкова по-енергично ще започне денят. Така че каквото и да правите, никога не пропускайте закуската, за да получите цялата енергия, от която се нуждаете, веднага щом станете от леглото.
В тази рецепта ще намерите насоки за приготвяне на специална рецепта за картофен омлет. Следвайте стъпките, за да го приготвяте бързо и лесно всяка сутрин в домовете си, а защо не и за бърз обяд или вечеря.
Необходими съставки:
6 яйца
2 средни картофа
2-3 глави зелен лук
половин глава жълт лук
60 мл зехтин
сол
Начин на приготвяне:
За да започнете тази рецепта, измийте и обелете внимателно картофите. Нарязват се на тънки кръгли филийки по 5-6 см. и се запържват в загрят тиган със зехтин. Оставете ги да се запържат, докато станат златисти от двете страни и малко омекнат.
Направете това с всички кръгчета картофи отново и отново, докато свършат. Накрая ги поставете върху чиния, постлана с абсорбираща кухненска хартия. След това почистете внимателно тигана и го подгответе отново за пържене, като добавите 1 супена лъжица олио.
След като извадите картофите, в тигана добавете наситнения зелен лук и половината също наситнен жълт лук. Оставете лука да се запържи, докато омекне и се оцвети, след което наредете отгоре един по един приготвените по-рано картофи. Уверете се, че лукът е добре разпределен по цялата повърхност на тигана, както и резените картофи, които слагате отгоре.
През това време в дълбока купа внимателно разбийте всички яйца и ги добавете в тигана с картофите. Посолете леко и леко разклатете тигана, за да се разтече добре разбитото яйце. След това го оставете на котлона на среден огън, докато видите, че цялото яйце отгоре е готово за консумация.
Оставете да се готви около 20 минути, като през последните 5 минути увеличете малко котлона, така че повърхността на омлета да стане златиста. Когато е готово го свалете от котлона и го оставете малко да изстине, след което можете да го нарежете както желаете и да сервирате. Можете да ядете този омлет веднага след като сте го приготвили или да го съхранявате в хладилник до 2-3 дни, пише actualno.