×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Откриха труп на мъж на плаж в Синеморец
  • Сменят датата на концерта на Цеца Ражнатович в София заради изборите
  • Винисиус Жуниор ще спечели "Златната топка"
  • Реконструкция налага прекъсване на тока в три села от общините Белене и Никопол
  • Руският аналог на Starlink ще е готов до 2027 година
  • Започва дело за жестоко убийство във Варна
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Контролът на границите се връща заради некадърници, които управляват външните граници на ЕС


24 Септември 2024, Вторник, 12:41 ч.
Автор: Флагман.бг

От Дейвид Камерън до Виктор Орбан идваха на нашата граница да се учат. Балканският път беше затворен, подчерта лидерът на ГЕРБ

Когато отново станем държавата, гарантираща външните граници на Европейския съюз, всичко ще се случи. „Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от Еврозоната. България незабавно трябва да има редовно правителство. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форум в София, посветен на Шенген и Еврозоната.

"България свърши ли своята работа последните четири години? Категорично не. Като критерии сме покрили всичко, но с какви очи да застана пред моя приятел австрийския канцлер и да кажа "Последните няколко години години Шенгенската ви външна граница се пази добре". Но това не е държавна политика", допълни още той. 

"От Дейвид Камерън до Виктор Орбан идваха на нашата граница да се учат. Балканският път беше затворен. Това го знаят всички. Когато 2018 година, пак в България на Европейски съвет, и малко преди това на един ключов съвет в Брюксел, казах "Не съм съгласен с релокацията и връщането на мигранти" - там, където ние сме допуснали нула нелегална миграция или ако има 5 хиляди, върнете ми ги. Върнаха ни 4 човека", каза още той. 

Борисов предупреди, че страната има спешна нужда от редовно правителство: "Няма ли стабилно правителство, няма ли ясна политическа отговорност, ще си правим мероприятия, ще си говорим, ще търсим други виновни. Да гарантираме нулевата миграция."

Борисов припомни, че в Германия и Холандия контролът на границите се връща.

„Контролът на границите се връща заради некадърници, които управляват външните граници на ЕС, а те са на много места“, посочи причината лидерът на ГЕРБ и припомни за визитата на Дейвид Камерън на българо-турската граница: „Ние бяхме за пример! Английският премиер дойде на границата, за да ни даде за пример на ЕС. Благодарни сме на европейското ни семейство, което даде 300 млн. лева да си дооборудваме границата. Затова се прие моята доктрина, изнесените центрове за миграция да са в Турция, в Африка – да не са на територията на ЕС. Затова пазех дружбата с Турция, заради ЕС. Сега Балканският път работи. Всеки ден или през ден, обикновено при катастрофи – по 9, по 10, по 20 нелегални мигранти“, каза още Борисов.

„Не ви говоря в бъдеще време, говоря днес какво трябва да се направи и знам как да го направя“, обърна се Борисов към участниците във форума, организиран от Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК), съвместно с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

И заяви, че България носи сама отговорност за нестабилната вътрешна политическа обстановка, както и за последствията от това: "Ако не можем ние, българите, да си кажем какво да направим, ако не се стегнем, никой не ни е виновен. Много си приличаме със Северна Македония - все някой трябва да намерим да ни е виновен. Не, ние бяхме за пример и затова задържахме релокацията.  За това ние сме благодарни на европейското ни семейство, които дадоха 300 млн. лева за България да си дооборудваме границата".

Според лидера на ГЕРБ, загубите са естествен факт от това, което се прави в България последните няколко години. „Искам отново да станем държавата, гарантираща външната граница и всичко ще се случи“, каза той. Според него няма ли стабилно правителство и ясна политическа отговорност, ще се търсят други виновни.

„Ако ГЕРБ управлява няма да сменя шефа на Гранична полиция, но ще го подкрепя с политическа воля“, даде заявка Борисов.

„Що се касае до Еврозоната – там същата работа – всички критерии от България са покрити“, заяви Борисов и призова хърватският министър-председател Андрей Пленкович да си провери записките.

"В европейското семейство обичат България", добави Борисов в заключение и продължи: "но България трябва да бъде дисциплинирана и да изпълнява ангажиментите си".


В категории: Политика


12
Коментара
Флагман.БГ Голяма промяна в Телеграм Голяма промяна в Телеграм 24/09/2024, Вторник 13:21 0
12
Коментара по темата
12.
ОПГ чекмедже
24.09.2024 14:54:07
0
2
Бегай дебил банкянски. Ако не бяха пИдалите и въздушен Шенген нямаше да има. Ща ева и корумпето шибано.
11.
Боко истината ми викат
24.09.2024 14:48:13
0
1
"Боядисваме една сграда и сме в Шенген".
Боче кухото 2011год.
10.
бай хуй
24.09.2024 14:08:17
0
9
Пеевски е хванал Боко Тиквата за топките, защото има десетки компромати, с които ако поиска и може да го вкара задълго на топло. И Боко му играе по свирката. Така че който гласува за ГЕРБ получава Пеевски и т.нар, Ново Начало, което ще е пак равносилно на най-бедната и корумприрана държава в ЕС.
9.
*********
24.09.2024 14:05:29
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Работа Работа Работа
24.09.2024 13:54:19
1
12
България ИМА нужда от спешно правителство НО БЕЗ ГЕРБ и Боко мафиота
7.
До 5
24.09.2024 13:39:45
0
9
Той, няма са излезе от общината, викат го за изборите и ако случайно стане депутат, ще се откаже за някой по-корумпиран от него неизбираем. Тиквунии ги сложи в списъците за да му вдигнат процента, иначе са извънборда, тъй като шиши ше дръпне циганските гласове за неговото дпс. Схеми.
6.
пенсионер
24.09.2024 13:34:51
1
8
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ и Бойко Борисов .
5.
*********
24.09.2024 13:32:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Лост
24.09.2024 13:28:30
0
4
Дръжки затворен.Добре,че Турция държеше 2-3 милиона на нейната граница.
3.
никога
24.09.2024 13:26:03
1
13
Никога повече ГЕРБ
2.
Хахахаха
24.09.2024 13:02:51
2
16
Този крадец и партията му управляваха 12 години и за това време не ни приеха в Шенген защото корупцията беше навсякъде и границата беше разграден двор. Сега седнал да плюе тези в които беше в сглобка че не успяли да ни вкарат в Шенген. Още повече че от половин година на власт е неговия служебен премиер.
1.
бай хуй
24.09.2024 12:59:49
2
17
Има предвид себе си, защото по негово време границата беше дадена на частни фирми - Таки, Маки и тем подобни боклуци. И сега седнал да коментира границата. Тотален наглец. А пък номинираната от него за еврокомисар направо продаваше паспорти на всякакви за по 5000 евро.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Севим Али: Кризата в ДПС отключи инстинкта за самосъхранение в общността, ще излезем по-силни! Севим Али: Кризата в ДПС отключи инстинкта за самосъхранение в общността, ще излезем по-силни! Председателят на ДПС доц. Двеждет Чакъров е водач на листата, Севим Али е втори, но е начело и в 20 МИР Стара Загора Официално! Димитър Николов поведе ГЕРБ-СДС за Бургас, вижте пълния списък с кандидати Официално! Димитър Николов поведе ГЕРБ-СДС за Бургас, вижте пълния списък с кандидати Той със сигурност отново ще води позитивна кампания на базата на предизборна платформа, в която напълно липсват атаки и нападки към опонентите Бойко Борисов: Контролът на границите се връща заради некадърници, които управляват външните граници на ЕС Бойко Борисов: Контролът на границите се връща заради некадърници, които управляват външните граници на ЕС От Дейвид Камерън до Виктор Орбан идваха на нашата граница да се учат. Балканският път беше затворен, подчерта лидерът на ГЕРБ Не обича да пази диети, не спортува, няма операции и въпреки това изглежда страхотно Не обича да пази диети, не спортува, няма операции и въпреки това изглежда страхотно Луиза Григорова, която е и бивша манекенка, е запазила стройната си фигура, макар че е майка на 3-годишно момченце Не се срамуват да покажат посивелите си коси Не се срамуват да покажат посивелите си коси Звездата от "Отчаяни съпруги" носеше бяла рокля с отворени рамене, която включваше сложни елементи. Друга звезда, която по традиция също не крие белите си коси, беше 66-годишната Анди Макдауъл Войната на водещите Войната на водещите Зрителите неочаквано се разделиха на две половини – от едната страна са феновете на звездата от "Островът" Диляна Попова, а от другата – на Ралица Паскалева от "Игрите" Помляха ги в дискотека Помляха ги в дискотека Собственикът на заведението има друга версия  Бой в дискотека, двама братя са със счупени носове и зъби Бой в дискотека, двама братя са със счупени носове и зъби Те отричат да са носили ножове и да са се били с другата компания Жена му била подложена на тормоз Жена му била подложена на тормоз Тормозът към нея спря преди около 3 години, призна Ивайло Захариев Защо направи вегетарианска пица на Новак Джокович Защо направи вегетарианска пица на Новак Джокович Ноле не яде месо
Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Зад Доналд Тръмп е персоналът на поне четири мощни национални фондации, в чиято орбита пък кръжат над сто научно-изследователски института Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Sea Life Melbourne Aquarium в Австралия публикува видеоклипове на пингвинчето, които вече са гледани общо 1,9 милиарда пъти Защо скоро няма да има нов сезон на Ергенът Защо скоро няма да има нов сезон на Ергенът Отлагат формата  Зеленски ужасен от мълчанието на Джо Байдън Зеленски ужасен от мълчанието на Джо Байдън Украинският президент пристигна в САЩ, за да представи “план за победа” на Джо Байдън, Камала Харис и Доналд Тръмп БНБ обясни как да разпознаваме фалшивите столевки БНБ обясни как да разпознаваме фалшивите столевки Фалшификатите са отпечатани двустранно на цветен копирен апарат на целулозна бяла хартия с лошо качество на изображенията Голяма промяна в Телеграм Голяма промяна в Телеграм Приложението ще споделя IP адреси и телефонни номера с властите при законови искания Голяма промяна в Airbnb за тази популярна дестинация Голяма промяна в Airbnb за тази популярна дестинация Основната цел на мярката е да се спре "имотния кръвоизлив" на апартаменти ползвани за краткосрочно отдаване под наем, в райони, където се наблюдава рязък завой към конкретната предприемаческа дейност Не иска да приеме 8-часовия работен ден Не иска да приеме 8-часовия работен ден В Пловдив веднага се заговори, че целта на ръководството е да накара Пенев сам да си тръгне след неубедителните резултати 492 са вече жертвите на израелските удари в Ливан 492 са вече жертвите на израелските удари в Ливан Атакувани са 1300 цели на Хизбула, а групировката обяви, че е изстреляла 200 ракети по Северен Израел Ще донесе ли мир „мирната формула“ на Зеленски? Шолц му попари надеждите Ще донесе ли мир „мирната формула“ на Зеленски? Шолц му попари надеждите Петер Сиярто пък говори за Трета световна война
Д-р Александър Стоянов, историк Д-р Александър Стоянов, историк Комунистите налагаха митове и робски манталитет

Виц на деня Виц на деня Баба и внук:
- Гофретникът не работи...
- Бабо, махни се от лаптопа ми!
Виц на деня Виц на деня Майка към русата си дъщеря:
- Защо глътна парите, които ти дадох?
- Е, ти каза, че това са парите ми за обяд...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Полицаят, дошъл да развали оргията, три часа се опитваше да обясни, че костюмът му е истински.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори