×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла


21 Септември 2024, Събота, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

След раздяла жената често се обръща навътре в себе си и открива огромна „дупка“ на мястото, където преди е имало партньор

От какво трябва да се ръководим, за да разберем, че връзката е приключила вътре в психиката, а не само външно? Отговаря експертът - Людмила Шулга, психолог, схематичен терапевт.

Ето кои са признаците, че сте готови за нова връзка

1. Започвате да забелязвате мъжете

Започвате да забелязвате мъжете около себе си. Не е необходимо всеки от тях да се представя в ролята на потенциален партньор, но самото усещане, че на този свят има повече мъже, определено ще се появи. След раздяла жената често се обръща навътре в себе си и открива огромна „дупка“ на мястото, където преди е имало партньор.

Затова целият ресурс отива в посока на този процес и за да погледне към външния свят, вече не е достатъчно. В един момент всички мъже на този свят ще престанат да бъдат сянка на самия, единствен и неповторим.

2. Мъжете престават да бъдат опасни

Тази история непременно ще се прояви, ако предишната връзка или изходът от нея са били разрушителни и травмиращи за жената. Наричам този сценарий период на черната вратовръзка, където черната вратовръзка е символ на пълно затваряне и недостъпност. Тя сякаш дава знак на всички мъже: „Не ме докосвайте“.

Показател, че жената се е справила и е преживяла раздялата с предишния партньор, ще бъде това, че тялото ѝ реагира спокойно на вниманието на мъжете, а не с напрежение, потиснатост и страх. И в гардероба ще се появяват все повече отворени или дори секси дрехи и по-малко черни и затворени роклички.

3. Няма усещане за „той ми е длъжен“ и желание за компенсация

При тези преживявания жената продължава да се сблъсква с болезненото чувство за несправедливост вътре в себе си. То може да се прояви като желание за някаква финансова компенсация, както и в очакване мъжът да признае нанесената вреда, да се извини, да осъзнае нещо и т.н. Целият процес ще прилича на безкраен поток от претенции, адресирани, усещани постоянно вътрешно, обсъждани с приятелки. Ако се вгледате по-дълбоко, ще откриете, че тази упоритост само засилва привързаността към мъжа: „Докато аз изисквам и докато ти все още ми дължиш, ние сме заедно, ние сме обвързани.“

Какво ли ще почувства една жена, която изрича в себе си: „Ти вече не ми дължиш нищо! Пускам те да си отидеш“? Тя моментално ще почувства болката от прекъсването на тази останала невидима нишка и празнотата в себе си, с която изобщо не иска да се среща. Именно с тази цел психиката изгражда тази конструкция с безкрайно желание за компенсация, така че по никакъв начин да не се сблъска с тази болка и да продължи да се заблуждава, че връзката не е приключила. Именно вътрешното усещане, че „ние си дадохме всичко, на което бяхме способни, и никой на никого нищо не дължи“, ще покаже, че жената най-накрая е излязла от предишната връзка и може да влезе в нова.

4. Състояние на достатъчност, а не на недостиг

Ако метафорично си представим, че жената е своеобразен съд, който мъжът пълни в една здрава връзка, то в една разрушителна връзка тя по-скоро ще прилича на обратния процес, когато жената като съд накрая излива онова, което някога е било пълно. В края на краищата конфликтите, кавгите, несъгласията, изневярата, физическото и моралното насилие са това, което ще отнеме ресурса. В резултат на това жената може да се окаже не просто празна, а разбита на много парчета.

Най-лошото, което може да направи, е да прави опити да се напълни или да се „сглоби“ с помощта на друг мъж. „Аз съм празна тук! Нямам достатъчно! Дай ми го!“ - точно така изглежда посланието към мъжете на несъзнателно ниво, когато една жена прави това. И то винаги се разчита. Най-доброто, което можете да направите в тази ситуация, е да си дадете време и постепенно да се напълните сами. Да, известно време ще трябва да сте в състояние на съкрушение, за да си дадете възможност да се научите да живеете сами и да откриете това, което наистина ще ви изпълни.

Не е необходимо да бързате, това може да се развие в един от най-изобретателните периоди от живота ви. Именно това състояние ще привлече в живота на една жена също толкова зрял и цялостен мъж. Когато и двамата в двойката не само ще се опитват да вземат нещо от другия, но и ще дават от чувство за достатъчност.

5. Липса на емоционални кукички

„Вече не!“ - една кратка, но съдържателна фраза, която показва напълно какво се случва дълбоко в душата на жената. Минава сутрин, вечер, ден, седмица, а вие все още не влизате в социалните му мрежи, не го обсъждате с приятелки или родители и дори не се сещате за него. Може би понякога вътре в теб има някакъв импулс да го направиш по стар навик, но те мързи. Или пък получавате лично съобщение от него, пропуснато обаждане, но не усещате нищо специално. Дори приятелките, които винаги са били готови да обсъдят „онзи гадняр“, поднасят нова клюка с пълна готовност, а на вас ви е жал да си губите времето за нея.

Нищо вътрешно вече не се крепи на този човек. Вече не се стряскате при името му, произнесено от някого в тълпата, вече не копнеете, когато минавате покрай места, които някога са били „ваши“, и вече не водите вътрешни диалози с неговия образ във вас. Нищо друго не ви боли, не стене и не драска в душата ви, което означава, че преживяването е приключило. Психическият разрив е пълен и вие няма да пренесете образа на предишния мъж върху новия.


В категории: Лайфстайл


Коментари
Флагман.БГ 3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж 21/09/2024, Събота 22:00 0
С какви имоти разполага
С какви имоти разполага 21/09/2024, Събота 20:10 0
Флагман.БГ Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години 21/09/2024, Събота 19:53 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" Общо 8 вендинг машинки за играчки вече са разбити от криминално проявения мъж    3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж Мъжете, които искат да се обвържат, са лесни за забелязване Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Според информацията близо 2 седмици преди старта на новия сезон в Sesame НБЛ тимът от Бургас все още не е започнал подготовка за новия сезон "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" По този начин възпитаниците на Ангел Стойков продължават да са лидери в класирането с пълен актив от 24 точки 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла След раздяла жената често се обръща навътре в себе си и открива огромна „дупка“ на мястото, където преди е имало партньор Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Ето кои са те  Фънки видя на живо бургаското Барби и се шокира, Константин: Супер си Фънки видя на живо бургаското Барби и се шокира, Константин: Супер си Двамата музиканти са част от новото шоу "Колко ми даваш", където нашата Андреа се появи Рецепта за пapти пилeшки хaпки пo мъжки Рецепта за пapти пилeшки хaпки пo мъжки Ето как да ги приготвите 7 храни и напитки съсипват червата 7 храни и напитки съсипват червата Тези храни са определени от диетолозите са най-големите врагове на чревното здраве Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Глория подкрепи Камелия
Спортна журналистка показа голямото си деколте Спортна журналистка показа голямото си деколте Кадрите, които се появиха в профила й в социалната мрежа акцентират върху огромното й деколте на бялата й рокля С какви имоти разполага С какви имоти разполага Суперзвездата има къщи на много места - от родния си град Белград, Сърбия, през Монте Карло до Маями, Ню Йорк и Марбея Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години Стивън Кинг е не просто популярен писател, а един от най-големите автори в жанра научна фантастика и хорър Покупката на този плод е покана за свалка Покупката на този плод е покана за свалка В контекста на новата испанска тенденция, когато поставите ананас в пазарската количка, сигнализирате желание за нова връзка Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва Беше тв звезда, а днес едва крета Беше тв звезда, а днес едва крета На 23 септември Братанова навършва 74 години Станала е още по-красива Станала е още по-красива Актрисата разпръсна османския си сексапил в италианската столица на модата в края на миналата седмица Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори