×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Хороскоп за днес, 17 септември
  • Тази вечер от 20 ч. в зала Арена Армеец Григор Димитров и Джокович се събират за дългоочаквания демонстративен мач
  • На 17 септември почитаме християнските добродетели и св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
  • Депутатите се събират на извънредно заседание за гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще регистрират ли и ДПС на Доган?


Ще регистрират ли и ДПС на Доган?
Ако ВАС разпореди коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“ да бъде регистрирана, ще трябва Ахмед Доган да се откаже от „Алианс за права и свободи“
12 Септември 2024, Четвъртък, 08:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

ВАС ще гледа жалбата на коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“ за отказа на ЦИК

Върховният административен съд ще разглежда жалба от коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“ на Ахмед Доган за отказа на Централната избирателна комисия да ги включат в изборите, съобщава бТВ.

Вчера съдът окончателно реши, че избирателната комисия трябва да регистрира „ДПС-Ново начало“- коалицията на Делян Пеевски, в която влизат ДПС, „Български глас“ и „Новите лидери“.

По-късни стана ясно, че крилото около Ахмед Доган ще се яви на изборите на 27 октомври чрез регистрацията на новите си партньори - коалиция „Алианс за права и свободи“.

Всички областни структури на ДПС номинираха Ахмед Доган за кандидат за депутат

От Върховния административен съд приемат, че заявлението, подадено електронно минути след полунощ на 2 септември от коалицията на Делян Пеевски, се оказва решаващо за решението на съда.

Румен Йончев регистрира коалицията "Алианс за права и свободи" в ЦИК

В мотивите си върховните магистрати посочват, че според законови разпоредби исканията, подадени по електронна поща преди изтичане на даден срок, макар и извън работното време на органа, се смятат за подадени в срок.

Междувременно председателят на ЦИК Камелия Нейкова каза в предаването "Денят започва" по БНТ че не бива комисията да се използва за арбитър за разрешаване на партийни въпроси.

„ЦИК се придържа към изискванията на закона и това е било водещо в решенията ни... В крайна сметка участието в изборите е предоставено на политическите партии, които са свободни сдружения на гражданите. Ръководствата на тези политически партии трябва да вземат решения за участие в избори, така че да бъде в интерес на техните избиратели", коментира тя.

Нейкова коментира първоначалния отказ на ЦИК да регистрира двете крила на ДПС и последващата регистрация на ДПС - Ново начало след решение на съда.

"Централната избирателна комисия по отношение на заявените регистрации на двете коалиции Коалиция „Движения за права и свободи“ - Ново начало и Коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“ взе аналогични решения, а именно отказ да регистрира коалициите, тъй като и в съставите на двете фигурираше една и същата политическа сила - „Движения за права и свободи“, която беше посочена и в двете коалиции като партия, която ще отговаря за приходите, разходите и отчетността по повод предизборната кампания, със съответната банкова сметка. Това е съгласно изискванята на Изборния кодекс, че една партия може да участва в изборите самостоятелно или в състава само на една коалиция", поясни тя.

"Електронното заявление, което е подадено от Коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“, малко след полунощ на 2 септември, постъпило по електронната поща на Централната избирателна комисия, е докладвано на заседание на ЦИК на 3 септември от колегите, но към него не са били приложени никакви документи и не е било вписано във входящия регистър, съгласно условията и реда, по който се извършва подаването на документите и регистрацията за участие в изборите", подчерта председателят на ЦИК.

От думите ѝ стана ясно, че заявлението е било подписано от двамата представляващи коалицията „г-жа Михайлова и г-н Байрам, мисля, че бяха двамата представляващи коалицията, но към заявлението не е било приложено нито коалиционното споразумение, нито останалите документи, които изисква Изборния кодекс".


В категории: Политика


Това са най-страстните зодии
Това са най-страстните зодии 17/09/2024, Вторник 21:40 0
Флагман.БГ Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство 17/09/2024, Вторник 19:40 0
16
Коментара по темата
16.
Гларус
12.09.2024 21:14:05
0
1
Агент Сава е вече минало , а политиците от ДПС са при Делян . Кой да ги регистрира дерибеите готованковци ???
15.
ciklop 50
12.09.2024 12:47:34
1
0
дс продължава да провокира! Разбира се, че ще регистрират още една прорушняшка, значи и профашистка партия в НС, за да продължават да теглят България назад към кървавият комунизЪм на сатрапа тошо!
14.
Веньо Венев
12.09.2024 12:39:38
0
3
по-добре не, да ходи в Турция да се кандитира при истинските му избиратели дет идват с автобуси и двойно гражданство, и им се дава адрес по селата
13.
П П
12.09.2024 12:30:50
0
1
ДО ТИЯ ДЕТО НЕ ХАРЕСВАТ ПИСАНОТО В ПРЕДНИЯ МИ ПОСТ.

Що така бе, другари.
Кви тез минуси, кво тва чудо ?
Не е ли верно ...???
12.
КИРО
12.09.2024 12:27:29
5
5
С Вас сме г-н Пеевски !
11.
Ще
12.09.2024 12:19:44
1
5
ГЛАСУВАМ НАПУК НА ТЕЗИ КОИТО МНОГО ИСКАТ ДА НЕ ГЛАСУВАМ.
Моля тези които са съгласни с мен да постват това послание където и когато могат. Нека заедно го направим национална кампания.Не е важно за кого ще гласувате това си е ваш избор.
10.
Борса
12.09.2024 11:05:52
1
6
Алооо, кво стана бе Величие ?
Имаше една много успешна финансова схема преди години, Понци се казваше.
Сега гледаме българският и вариант, Финансовият Фонд - Двуличие. Активите му включват, исторически и бизнес паркове, хидро инженерингови дейности (тук могат да поканят като консултант, Амет Дръндара) и т.н.
9.
свакови
12.09.2024 10:49:49
2
5
Моето мнение за агент Сава е че програмата за защита на свидетели е един добър завършек . Някое западно посолство вероятно биха го пратили в приличен хоспис , срещу информация .
Някое постсъветско посолство би му предложило специален чай или скок от високо .
Изобщо няма да се учудя ако почетният вече е зад граница , даже малко закъснява .
8.
П П
12.09.2024 10:21:24
9
2
Твърдо гласувам за ПП Величие.
Тия хора ми отвориха очите.
И не лъжат.
Преди предните парламентарни избори открито заявиха какви са били пра пра дедите ни през 18 век.
Едни Въшльовци (то кат не са били прокажени, пак добре) и още нещо фундаментално, което да си призная, не знаех досега.
Васил Иванов Кунчев т.н. Левски бил измислен герой.
Еий това ма впечатли.
7.
Ей ХХ,
12.09.2024 10:16:38
1
3
писал си “диверсифицираният ни съд с жени начело” , което е сексизъм и демоде .
Добре , ти не харесваш жени , случва се , хора всякакви . Ама какво ти пречи момичетата да правораздават ?
6.
Политически субект
12.09.2024 09:52:46
2
3
Сокол ли си или гарга, анаа май май калдаринка.
Амет Дръндара пак ще умирише медийното и публично пространство, само с появата си.
5.
До дивака
12.09.2024 09:34:44
1
14
Доган живеел 35 год на гърба на работливите турци,а останалите политици на гърба на милиони българи.....я стига с тоя фарс.Всеки живее на гърба на някой ,защото така му е удобно.Не ги съжалявай етническите турци,много са си добре.
4.
XX
12.09.2024 09:29:49
3
4
"... но към заявлението не е било приложено нито коалиционното споразумение, нито останалите документи, които изисква Изборния кодекс"." - ни диверсифицираният ни съд с жени начело (от снимката вчера) ги вписа по евроатлантически.
Да живей евроатлантизма на про'с'таците, гласуващи за ЕС и Брюксел!
3.
дивака
12.09.2024 09:13:02
3
13
как живее този хидроинжеинер умник гении 35 год на гърба на работливите турци и как те времето и поколенията са други сокол или си или -------
2.
Пишхунта
12.09.2024 08:59:59
3
13
Ех, Соколе, а щеше летяща чиния да си купуваш....
1.
БАРЕК-OFF
12.09.2024 08:45:12
1
13
ШУТЪТ НА КОВАЧКИ , ВИНАГИ Е БИЛ СИГНАЛ ЗА ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ НА КАКВОТО И ДА Е БИЛО....!
ОКАДАР
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Престъпленията са извършени в рамките на 3 седмици Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" С емоционалния концерт отбелязахме символично края на културното лято 2024 г. в морския град Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Пленерът на Дарик отново заживява край морския бряг с пулса на 15 български художници от 15 септември Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Всичко е загуба на време, категоричен е той, има по-модерни начини Цицките на властта Цицките на властта Слава богу, по време на всичките ни извънредни парламентарни избори, които минаха и предстоят, не се налага екзекуция на неуспелите 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота Регистрацията на коалиция „Има смисъл” е заличена заради непълна подписка Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Някои от тях вече го въведоха Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Освен как да бъдат решени дългогодишните проблеми, бяха обсъдени и важни теми, по които да се работи в бъдеще за преодоляване на демографската катастрофа Познахте ли я Познахте ли я Тя е първата дама от модния подиум, станала по-късно кинозвезда у нас Кметът Димитър Николов: Вече готвим заявлението за Факултет по дентална медицина в Бургас Кметът Димитър Николов: Вече готвим заявлението за Факултет по дентална медицина в Бургас Такъв няма в целия Югоизточен регион
Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство В съдебния иск инвестиционното дружество Tempo Music обвинява Сайръс в "умишлено копиране" на труда на Марс и твърди, че "Flowers" не би съществувала без "When I Was Your Man" Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант А уж се развеждат Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Всъщност опасността ще дойде от второто голямо земетресение, смята проф. д-р Йовгюн Ахмет Ерджан Люта зима през септември (СНИМКИ) Люта зима през септември (СНИМКИ) 54-годишен загина заради лошото време Арестуваха световноизвестен рапър Арестуваха световноизвестен рапър Задържането му е станало след обиските на два негови имота Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Пети ден украинската армия се опитва да пробият руската отбрана край Веселое, за да ударят в тил войските на противника Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори