×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Орбан смълча ЕС, това ли е краят?


Орбан смълча ЕС, това ли е краят?
Линиите за комуникация трябва да бъдат отворени и от двете страни, ако Европа иска да сложи край на войната в Украйна, каза Виктор Орбан
07 Септември 2024, Събота, 09:00 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимка: Getty Images/Guliver

 Ако ни принудите да се обединим по въпроси, по които нямаме съгласие, ще разрушите Европейския съюз, предупреди той

Европейският съюз се нуждае от по-тясно сътрудничество в областта на пазарите и отбраната, но не и по политически въпроси като миграцията, където големите различия между страните правят това невъзможно, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Има въпроси, дори екзистенциални въпроси, на които нямаме общи отговори, това са войната и мирът, миграцията, полът, основаното на труд общество, пълната заетост", каза Орбан на конференция в Чернобио, Италия.

"Ако ни принудите да се обединим по въпроси, по които нямаме съгласие, ще разрушите Европейския съюз", предупреди той.

Орбан каза също, че посещенията му в Киев и Москва по-рано тази година, които някои партньори от ЕС разкритикуваха, са го накарали да заключи, че нито една от двете страни няма намерение да сключи мир или да договори прекратяване на огъня в момента.

Унгарският обаче лидер заяви, че линиите за комуникация трябва да бъдат отворени и от двете страни, ако Европа иска да сложи край на войната в Украйна.

Унгария, която поддържа тесни връзки с Русия след началото на инвазията на Москва в Украйна през февруари 2022 г., от юли насам е ротационен председател на ЕС за период от шест месеца.

След като пое председателството, Орбан посети Киев, а след това направи изненадващи посещения в Москва и в Пекин, преди да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Самопровъзгласената му "мирна мисия" предизвика остри критики от страна на някои лидери на ЕС, които дистанцираха блока от действията му.

Орбан, който подкрепя кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ на предстоящите избори, обаче днес посочи, че мирът никога няма да бъде постигнат, ако не се поддържат отворени линиите за комуникация както с Украйна, така и с Русия.

Орбан също така похвали "подхода на Тръмп за сключване на сделки" и заяви, че Европа ще трябва да си сътрудничи с източната част на света, за да подобри икономическата си конкурентоспособност.

"Нашият интерес е да си сътрудничим добре със Запада, със Съединените щати, и да си сътрудничим икономически колкото се може повече с Изтока, сега с Китай и дори с руснаците след войната и на териториите, където няма санкции, бих предложил да си сътрудничим дори с руснаците", заяви Орбан.

Унгария купува по-голямата част от газа и суровия си петрол от Русия, а руската компания "Росатом" строи атомна електроцентрала в страната, посочва Ройтерс.

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да пристигне в Италия тази вечер, за да вземе участие в икономическия форум "Европейски дом" в Чернобио, в който участва и Орбан, предаде Франс прес. Унгарският премиер изрази надежда да се срещне със Зеленски. "Имаме добри отношения“, увери Орбан пред журналисти. "Ако няма комуникация, няма шанс за мир", посочи той.


 


В категории: Войната в Украйна


9
Коментара
Флагман.БГ Свалила 13 килограма за 1 година Свалила 13 килограма за 1 година 16/09/2024, Понеделник 14:20 3
9
Коментара по темата
9.
локио
13.09.2024 10:51:13
0
0
Браво на Виктор Орбан. Остана само той със здрав разум, а не като мазните лакей и мажоретки на америка. Има позиция и си я отстоява този мъж, а не като мазните ни евро атлантически глупаци, дето си мислят че като викат ейс и че ще ги харесат. Никой не харесва мазни лайненца. Всеки ги презира. Само ги крадат и ги бутат в по голяма пропаст, както се полага за всеки мазен глупак. Слава На Господ Иисус Христос, в Света има и мъже все още, а не само мазни лакей и мажоретки.
8.
Алууу, Орбане,
07.09.2024 17:45:22
2
2
много си прост,баце.
Ич те нема, руски цървул такъв.
Измекяр с измекяра дет си върти гъзо кат проститутка на МарияГюртел Страсе у Виена.
БЕгАЙ, хастар скъсан.
7.
До 6
07.09.2024 16:23:40
2
1
Намали малко пърцуцата бе момко.
6.
КУРБАН ПУТЛЕР ИБРИКЧИЯ
07.09.2024 12:55:42
20
8
ВИЕ НА УМРЯЛО КУЧЕТО..УКРАЙНА ДРЪПНА КРАНЧЕ И ВЕЧЕ НЯМА НЕФТ ПРОССИЯ РАБСЕЯ КЪМ МАДЖАРИ..ЕВРОПА МУ ГОТВИ ВЪЖЕ НА КУРБАНЧО
5.
Орбан
07.09.2024 12:30:37
6
7
Няма да ме гръмнат, по-скоро да ми гръмне буя в някои от на вашите майки алчните устенца пред уебкам...
4.
Цонко
07.09.2024 12:11:11
31
8
Орбан е руски чехъл.
Пълен боклук.
Дано го гръмнат.
3.
Абориген Балкански
07.09.2024 11:22:11
14
23
Унгария беше в Австро-Унгарската империя за разлика от нас , първи въстаниха с/у руския и по-късно и с/у евроатлантическия диктат . Не се мъчете да ги анализирате/ критикувате те са от друго измерение за разлика от нас там няма зацилене а растеж които води до самоувереност
2.
Владимир Методиев Ердоган
07.09.2024 10:54:41
29
17
Като не му харесва в ЕС да ходи в Брикс. никой не го спира. Ама и този тъпанар е като всички останали копейкаджи - плюе по Запада ама му харесва спестяванията му да са в евро, а не в рубли.
1.
Oooo приятно излизане
07.09.2024 09:44:21
8
18
Те унгарците 56 година дали не а помнят още
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Исмаил Осман: Не аз предадох ДПС, а тези, които днес номинират депутати за друга политическа структура Исмаил Осман: Не аз предадох ДПС, а тези, които днес номинират депутати за друга политическа структура Господа, аз съм в Движението за права и свободи, но вие къде сте?, попита риторично председателят на Общинския съвет в Руен, който и доскоро бе най-обичаният кмет за своите в новата ни история Учебните заведения в Поморие посрещнаха ласкаво общо 3142 деца и младежи Учебните заведения в Поморие посрещнаха ласкаво общо 3142 деца и младежи Нека бъдем до децата си, нека им помагаме, защото бъдещето е в тях, каза кметът Иван Алексиев с пожелания за успешна учебна година Сириец бере душа, намушкан е с нож от сънародник Сириец бере душа, намушкан е с нож от сънародник Борят се за живота на пострадалия Кметът Жельо Вардунски откри учебната година в СУ "Христо Ботев" в Камено, пожела здраве, благополучие и добротворство Кметът Жельо Вардунски откри учебната година в СУ "Христо Ботев" в Камено, пожела здраве, благополучие и добротворство Трупайте знания, не губете устрема и желанието си да научите повече, защото знанието е сила, заяви директорката Румяна Сотирова Извънредно! Тежка катастрофа на АМ „Тракия“ край Карнобат Извънредно! Тежка катастрофа на АМ „Тракия“ край Карнобат Причината е висока скорост и неспазена дистанция Свалила 13 килограма за 1 година Свалила 13 килограма за 1 година Напълно здравословно, без никакви инжекции, каза Мис България Антония Петрова БНБ пуска нова уникална сребърна монета БНБ пуска нова уникална сребърна монета Цената на монетата при пускане в обращение е 150 лева Разбиха кантората на известен адвокат в Бургас… два пъти Разбиха кантората на известен адвокат в Бургас… два пъти В рамките на няколко дена помещението е било атакувано от неизвестни нападатели, причините не са ясни  Откриха новата учебна година в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас Откриха новата учебна година в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас На церемонията стана ясно, че тази година приемът е изцяло запълнен, новите студенти са от цялата страна и от чужбина Михаил Хаджиянев даде старт на учебната 2024-2025 г. в бургаската АЕГ „Гео Милев“ Михаил Хаджиянев даде старт на учебната 2024-2025 г. в бургаската АЕГ „Гео Милев“ Самият той е завършил елитната гимназия и е горд с успехите на кадрите на АЕГ
Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца Борис взе 6 жертви в Румъния Борис взе 6 жертви в Румъния Циклонът отне и живота на пожарникар в Австрия Трагедия в Ламанша! 8 загинали при опит да го преминат с лодка Трагедия в Ламанша! 8 загинали при опит да го преминат с лодка 60 авантюристи искали да отидат от Франция във Великобритания с гумен плавателен съд  Нов опит за убийство на Тръмп, нападателят набирал наемници за Украйна за $1200 на месец Нов опит за убийство на Тръмп, нападателят набирал наемници за Украйна за $1200 на месец Заловеният Райън Уесли Рут желаел да се бие на страната на Киев
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори