×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Православната църква отбелязва Кръстовден
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отива на съд за смъртта на Матю Пери


30 Август 2024, Петък, 15:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Д-р Марк Чавес е третият човек, който се признава за виновен след фаталното предозиране на звездата от "Приятели" миналата година

Един от двамата лекари, обвинени във връзка със смъртта на Матю Пери, ще се яви в петък, 30 август, пред федерален съд в Лос Анджелис, където се очаква да се признае за виновен за разпространение на хирургическия анестетик кетамин, съобщава АП.

Д-р Марк Чавес, на 54 г., от Сан Диего, постигна споразумение с прокуратурата по-рано този месец и ще бъде третият човек, който се признава за виновен след фаталното предозиране на звездата от "Приятели" миналата година.

Матю Пери не можел да говори и да се движи заради кетамина дни преди смъртта си

Чавес уточнява в споразумението си за признаване на вина, че е получил кетамин от бившата си клиника и от дистрибутор на едро, където е представил фалшива рецепта.  При признаване на вината си той може да получи до 10 години затвор, когато бъде осъден.

Чавес се съгласи да сътрудничи на прокурорите при разследването на други лица, включително на лекаря, с когото той е работил в екип, за да продаде кетамин на Пери. На прокуратурата сътрудничат и асистентът на Пери, който признава, че му е помогнал да се сдобие с кетамин и да си го инжектира, както и друг познат на Пери, който признава, че е действал като пратеник и посредник в търговията с наркотици. 

Асистентът на Матю Пери се призна за виновен за смъртта му

Последните трима помагат на прокурорите, които обаче преследват основните заподозрени: д-р Салвадор Пласенсия, обвинен в незаконна продажба на кетамин на Пери в месеца преди смъртта му, и Джасвийн Санга - жена, която според властите е дилърът, продал на актьора смъртоносната доза кетамин. И двамата не се признават за виновни и очакват съдебен процес.

Федералният прокурор Мартин Естрада заяви при обявяването на обвиненията на 15 август, че "лекарите са се възползвали от историята на пристрастяването на Пери през последните месеци от живота му миналата година, за да му осигурят кетамин в количества, за които са знаели, че са опасни".

На д-р Пласенсия са повдигнати седем обвинения за разпространение на кетамин и две обвинения, свързани с твърденията, че е фалшифицирал документи след смъртта на Пери. Планирано е той и Санга да се изправят пред съда следващата седмица. Те имат отделни съдебни дати, насрочени за октомври, но прокурорите искат единен процес, който вероятно ще бъде отложен за следващата година.

Пери бе намерен мъртъв от асистента си на 28 октомври. Съдебният лекар реши, че основната причина за смъртта е свръхдоза кетамин. Актьорът е използвал лекарството чрез редовния си лекар в рамките на законно, но нерегистрирано лечение на депресия.

Търсейки повече кетамин, отколкото лекарят му предписва, около месец преди смъртта си Пери попада на д-р Пласенсия, който на свой ред моли д-р Чавес да му набави лекарството.  "Чудя се колко ли ще плати този идиот", пише Пласенсия на Чавес. Двамата се срещнали същия ден в Коста Меса, по средата на пътя между Лос Анджелис и Сан Диего, и разменили поне четири флакона с кетамин.

След като продал наркотика на Пери за 4500 долара, Пласенсия попитал Чавес дали може да продължи да ги доставя, за да се превърнат в "доставчици" на Пери.

Пери се бори с пристрастяването към дрога от години, още от времето на участието си в сериала "Приятели", когато се превръща в една от най-големите звезди на своето поколение в ролята на Чандлър Бинг. Той участва в хитовия сериал заедно с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър в продължение на 10 сезона от 1994 до 2004 г., припомня БТА.

 


В категории: Темида


3
Коментара
Флагман.БГ Стяга сватба Стяга сватба 14/09/2024, Събота 19:20 0
Флагман.БГ Опитал да се самоубие в затвора Опитал да се самоубие в затвора 14/09/2024, Събота 17:20 3
3
Коментара по темата
3.
Шишо
30.08.2024 19:28:55
0
2
Тъпи америкоси
2.
Гошко
30.08.2024 19:24:59
0
2
Егати правосъдието имат тия! Доктора ли е виновен,че някой взема наркотици. Насила ли го е карал да се инжектира? Все едно собственика на винпрома да е виновен,че бай Пешо пие всеки ден по шише ракия,и след време ще пукне от цироза!
1.
Габи
30.08.2024 16:21:36
0
2
Тези подръжници не ходят ли на работа или всички се пишат безработни и българският роб ги издържа със социални помощи. Имаше и друг философ (мир на праха му)Жельо Желев. Сигорно не е бил по-глупав и по-малко демократ от Доган, бивш президент, но не притежаваше и не живееше в сараи. Главната тема днес трябва да бъде от къде и как е натрупал Доган това богатство и може ли в една демократична държава някой лидер на партия да живее като паша и недосегаемост.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шок! Шампионът Карлос Насар прекратява кариерата си заради скандали с федерацията? Шок! Шампионът Карлос Насар прекратява кариерата си заради скандали с федерацията? Първата стъпка е да се махне сегашното ръководство и да се сформира ново, категоричен е световният рекордьор Поетът Недялко Йорданов: Депутатите се превръщат от личности в себичности Поетът Недялко Йорданов: Депутатите се превръщат от личности в себичности Българският народ не е народ на всеобщото отрицание, посочва поетът Доц. Мангъров обясни как се разпространява болестта холера Доц. Мангъров обясни как се разпространява болестта холера Основният симптом е остра диария, която води до дехидратация От 16 септември 7 общински паркинга в Поморие стават безплатни От 16 септември 7 общински паркинга в Поморие стават безплатни Вижте кои терени остават платени  Гошо от Поморие загази, ченгета му дойдоха "на гости", ето защо Гошо от Поморие загази, ченгета му дойдоха "на гости", ето защо Близо 15 грама трева е намерена в дома на стария им познайник В МВР се ослушват за регистъра на педофилите В МВР се ослушват за регистъра на педофилите Два месеца ведомството бездейства за блудствалите с деца Опитал да се самоубие в затвора Опитал да се самоубие в затвора Надрусал се със „зомби дрога“, след което се нагълтал с отрова за мишки Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им Вижте какви знаци са вещали нещастието на двойката още от сватбения ден 14-годишно момче е ранено при спречкване между младежи 14-годишно момче е ранено при спречкване между младежи Извършителят на деянието е на 16 г.  Вечер на царевската песен „Джурджуна“ Вечер на царевската песен „Джурджуна“ Седмото издание на фестивала създаде много настроение и приятни емоции за жители и гости на Царево
Стяга сватба Стяга сватба Топ готвачът Гордън Рамзи омъжва дъщеря си   Отмъсти жестоко на най-добрия си приятел - награби жена му Отмъсти жестоко на най-добрия си приятел - награби жена му Бен Афлек целува и прегръща жената на Мат Деймън, след като Мат и Джей Ло бяха щракнати заедно  Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота! Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота! Републиканецът е срещу миграцията, а демократът - за абортите Защо не носи разголени дрехи Защо не носи разголени дрехи Тя е принудена да крие фигурата си, защото непрекъснато я критикуват, че е твърде слаба Жестока буря удари Румъния, има загинали Жестока буря удари Румъния, има загинали Спасителните екипи евакуират села с надуваеми лодки, властите вдигнаха хеликоптер „Блек Хоук“ Полиция и охрана спасиха Новак Джокович от тълпата Полиция и охрана спасиха Новак Джокович от тълпата Ноле се опита да се срещне с всички, раздаде автографи и се снима няколко минути, като в един момент се наложи да тръгне към изхода Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Съпругата на президента застана пред камерата в собственото си облекло Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Хванат е да шофира пиян Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Руският президент Владимир Путин предупреди, че даването на зелена светлина на Украйна да използва оръжия с голям обсег ще означава, че НАТО е „във война“ с Москва Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г.
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори