Вече не правя баница с обикновени кори, а слагам стар хляб, става уникална!
С малко продукти невероятен ефект
Днес ви представяме една уникална рецепта за баница. Прави се без кори, да, точно така - без кори, а с обикновен стар хляб. Задължително опитайте този вариант за любимото ястие на българската кухня.
Баница без кори от стар хляб
Продукти:
багета – 1 бр
прясно мляко – 500 мл
яйца – 5 бр.
разтопено масло – 20 г
настърган кашкавал на вкус
сол
Приготвяне:
Разбийте яйцата с млякото и разтопеното масло до гладкост с бъркалка. Посолете на вкус.
Нарежете една франзела или багета на малки филийки (може да използвате и обикновени филии бял хляб).
Изсипете мляко с яйцата и маслото в намаслена форма и потопете парчетата багета. Когато едната страна е добре напоена с течност, внимателно обърнете от другата страна.
Настържете парче кашкавал на едро ренде и поръсете напоените филийки във формата.
Пъхнете във фурната и печете на 180 градуса за около 20 – 30 минути.
Получава се мека и пухкава, вкусна и много ароматна закуска.