Това са любимите ми солени великденски зайчета
Лесни, бързи и ефектни зайчета за настроение на празничната трапеза
Необходими Продукти
бутертесто - 400 г
пармезан - 2 с.л. настърган
песто - 4 с.л
жълтъци - 1 бр.
прясно мляко - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
За солените великденски зайчета първо развийте бутер тестото и го разрежете на две части. Намажете едната част с пестото, като оставете ненамазани 1 см до краищата отгоре и отдолу, и поръсете с настъргания пармезан.
Покрийте с другата половина и притискайте леко. Краищата на тестото притискайте отгоре и отдолу с вилица и го нарежете на ленти.
Завийте всяка лента във формата на зайчета и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Разбъркайте жълтъка с млякото, намажете солените бутерки и ги печете в загрята фурна на 190°С за около 20 минути. Сервирайте сладките на празничната трапеза до великденските сладки и агнешкото за Великден.
Източник: gotvach.bg

















