Моята сладка тайна са тези шоколадови бонбони без захар, ям в големи количества и пак слабея
Комбинацията от овесени ядки, ядки и шоколад без захар създава експлозия от вкусове, а приготвянето е толкова лесно
Тази рецепта е идеална за всеки, който иска да се наслади на вкусен десерт без захар, с естествената сладост на фурмите.
Комбинацията от овесени ядки, ядки и шоколад без захар създава експлозия от вкусове, а приготвянето на тези Натурални бонбони без захар е толкова лесно, че ще се почувствате като магьосник в кухнята.
Пригответе се за веган лакомство, което ще ви спечели от първата хапка! Ето какво ви трябва:
Натурални бонбони без захар
Продукти:
150 гр. фурми
80 гр. овесени ядки
90 гр. орехи
1 чаена лъжичка канела
1 щипка сол (по желание)
кората на 1 портокал
100 гр. шоколад без захар
1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:
Поставете фурмите в студена вода за 15 минути, за да премахнете консервантите и да активирате полезните им съставки. След това ги отцедете и отстранете костилките.
В блендер смелете овесените ядки до получаване на фина текстура, подобна на брашно.
Накълцайте орехите на ситно. Оставете малка част от тях за украса.
В блендер смелете фурмите, докато станат на гладка паста.
В купа смесете смлените фурми, овесените ядки, нарязаните ядки, канелата, щипка сол (по желание) и портокаловата кора. Разбъркайте добре сместа с ръце или лъжица.
От сместа направете топчета с желана от вас големина. Поставете топчетата в хладилника за 15 минути, за да стегнат.
Междувременно разтопете шоколада без захар с 1 супена лъжица зехтин на двоен котел, като разбърквате до гладкост.
Топчетата се потапят в разтопения шоколад, след което се поръсват със заделените натрошени ядки за украса.
Върнете топчетата в хладилника за още 15 минути, за да стегне шоколадът. Сервирайте ги в хартиени кошнички за красив вид.
Насладете се на тези малки веган шедьоври с чаша чай или кафе. Добър апетит!

















