Пилешкото месо става крехко и сочно за 20 минути, тайната е в...
Подготвили сме ви уникална рецепта с мед, в която всички в дома ви ще се влюбят
Нужни са ни 20 минути и вкусното ястие е готово. Днешната рецепта е вдъхновена от китайската кухня.
Как да приготвим у дома?
Съвсем лесно и изключително бързо. Всички налитат на пилешкото, когато разберат, че съм го приготвила така, а децата просто го обожават.
Нужни са ни – 700 грама пилешки гърди, 1 супена лъжица мед, 1 чаша соев сос, пресен корен от джинджифил – 1 брой, пшенично брашно – 40 грама, слънчогледово олио – 40 мл, сусам – 20 грама.
Методът на приготвяне е следният:
Нарязваме пилешките гърди на ленти, а после и на кубчета от около 2 сантиметра. Поръсваме ги с малко брашно, като се стараем да го разпределим максимално равномерно.
През това време изсипваме соевия сос в малка купа и към него добавяме меда. След което настъргваме джинджифила, слагаме и него и разбъркваме до момента, в който медът се разтвори, пише 7kefa.com.
Загряваме олио в тиган и нареждаме парченцата пилешко месо – разбъркваме и запържваме от всички страни за около 10-тина минути.
Добавяме получения сос към месото в тигана и продължаваме да пържим, като разбъркваме – още 10-тина минути. Когато пилешкото месо е готово, а сосът почти изпарен – разпределяме на порции в чинии и поръсваме със сусам.
По желание соевият сос може да бъде заменен със сос тамари или балсамов оцет.