×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа е бойно поле, а жертвеният агнец сме ние


Европа е бойно поле, а жертвеният агнец сме ние
И отдавна не е този приветлив континент, в който властват спокойствието, културата и прогресът. Европа е и гетата, в които не смее да припари даже полицията
13 Август 2024, Вторник, 23:13 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

На хората наистина им дойде до гуша ежедневно да живеят в касапница, в която жертви падат и децата им

След жестокото убийство на три деца във Великобритания, извършено в края на миналия месец, при което роденият в страната Аксел Рудакубана, син на мигранти от Руанда, закла три момиченца - шест, седем и деветгодишно, ранявайки още 8, настроенията на Острова ескалираха, a вчера, макар медиите усилено да мълчат за произхода на нападателя, 11-годишно момиче и майка ѝ намушкани с нож на площад "Лестър" в Лондон. Според публикации в X, се касае за арабски мигрант.

Великобритания

След първия случай много хора излязоха на спонтанни протести, протекли под призива "Стига толкова", назовавайки упорито премълчаваната от властите обществена тайна, а именно, че ситуацията отдавна е извън контрол. И не заради някаква конспирация, не заради фалшиви новини, не заради провокации, а защото от години в страната безнаказано вилнеят както банди, съставени от друговерци, докато властите си затварят очите за престъпленията им; защото зачестяват и подобни прояви на лица от чужд произход и чужда вяра; защото кланетата с нож вече са част от ежедневието на обикновения британец. И никой не знае къде ще му излезе краят.

Опитите всички хора, възмутени, уплашени и отдавна призоваващи управляващите да вземат адекватни мерки, да бъдат изкарани расисти и хомофоби, все повече засилват и фрагментацията между християни и мюсюлмани. След като политиците продължават да си заравят главите в пясъка като щрауси, вместо да предприемат крути мерки, които да гарантират сигурността на жителите, сигурността на местните, сигурността, ако щете, на християните, се стигна и до нападения над мюсюлмани. Не, че имат оправдание, но имат своето логично обяснение – на хората наистина им дойде до гуша ежедневно да живеят в касапница, в която жертви падат и децата им.

И да, сред напълно справедливите протести на хиляди мирни британци, със сигурност се вклиняват и агресивни крайни елементи, но заслугите за това са именно на управляващите и дългогодишната им политика, от която страдат коренните жители на страната.

Не закъсняха и ответните реакции от страна на големи групи мюсюлмани, които се събират и примитивно въоръжени – сякаш в някой стар филм от ерата на миналия век, размахват ножове и дървени колове, заплашително крещейки “Аллах акбар”. Всичко това, в добрата стара Европа, включително и в столицата на Велика Британия.

Но разбира се, страната е просто част от дългата върволица завладени от друговерски орди държави, които не съумя(ва) да опази коренното си население. Или пък управляващите не осъзнават в какво вече се е превърнал почти целият континент. Най-безумното е, че на фона на десетките, на стотиците жертви на подобни нападения през последните години, основният мотив на властващите продължава да налага твърдението, че не било точно така, а се касае за хибридна война, водена от Русия. А вероятно няма по-добър съюзник на Русия, от всички, опитващи да обяснят лудостта на континента с някакви действия на Путин, докато едновременно с това широко са отворили вратите на континента за прииждащите тълпи агресивни и неконтролируеми млади мъже.

Германия

Не закъсняха и новините от Германия, в която в последните часове (бел.авт. – 10 срещу 11.08) са станали три нападения с нож. Мъж беше намушкан на входа на метростанция в Берлин, по-рано имаше нападение срещу мъж в района на Нойкьолн, като жертвата отново е намушкана с нож - във врата, а преди това тълпа от 20 души нападна двама мъже отново близо до метростанция, като отново са използвани ножове.

Статистиката също е безжалостна – само в Берлин, според данните, ножове са били използвани в 3482 престъпления през 2023 г., което е увеличение със 165 случая спрямо предходната година. Същата е ситуацията и в цялата страна – тенденциите са за сериозно нарастване на подобен род престъпления.

И информацията, която повечето медии премълчават – от установените извършители мнозинството са отбелязани като "негерманци" и макар произходът им да не е регистриран (интересно защо ли), се касае за мигранти от Африка и Близкия изток - Афганистан Алжир, Мароко, Сирия. Нищо учудващо и никаква новина, разбира се. Вие колко пъти сте прочели при подобни касапски истории, при които загиват абсолютно невинни граждани, често и деца, разиграващи се в сърцето на Европа, замесените да са например от Испания. Или Гърция. 

В края на миналата година и в Ирландия имаше нападения над невинни граждани – отново с нож, отново над деца, отново извършено от мигрант – алжирец. Австрия, Франция и редица други европейски страни също не правят изключение, напротив.

Като щрауси, заровили главите си в пясък

Не правят изключение и реакциите на управляващите, които масово продължават да прилагат освен тази тактика, и още една – също толкова неефикасна. Както вече стана въпрос, тя касае оправданията, че видите ли, това не е това, което виждате и дори изживявате, а хибридна атака, целяща да компрометира Европа, властниците, управляващите, демокрацията, либералните ни общества.

Какво точно се постига по този начин ли? Всъщност не само едно голямо нищо, а по-лошо – на много места хората вече се самоорганизират в групи, които да патрулират в по-опасните райони, зачестяват и данните за ответен отговор над мигранти или чужденци с по-мургав цвят на кожата. Бездействието си и прикриването на наистина сериозната ситуация от страна на властите, са благодатна почва за екстремизъм с обратен знак.

И макар на моменти разумът сякаш да взима превес, както когато наскоро немският канцлер Олаф Шолц обяви, че Германия планира да започне да депортира мигранти, които извършват престъпления на нейна територия, федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер предложи: „На обществени места трябва да е разрешено носенето на ножове с дължина на острието до шест сантиметра вместо досегашните дванадесет сантиметра". Как ви звучи? Смешно, нелепо, трагикомично? Подобно на призивите да ограничим автомобилите, за да намалим катастрофите, призивите да намалим дължината на острието на ножовете могат да ни предизвикват единствено да възкликнем: „Господи, прибери си вересиите.“

Въпреки по-твърдата реторика на повечето партии преди скорошните европейски избори, сред управляващите все още битуват промигрантски илюзии, касаещи запълването на недостига на работна ръка, както и убедеността, че прииждащите могат лесно да бъдат интегрирани или дори асимилирани. А всъщност се получава именно обраното – нещо, което беше немислимо допреди десетина-петнадесет години. Местното население е принудено да се „интегрира” в порядките на новодошлите, съобразявайки се с техните специфични културни особености, иначе бива заплашено от възможността да бъде канселирано в собствените си държави, от избраните от него политици.

Европа отдавна не е този приветлив континент, в който властват спокойствието, културата и прогресът. Европа вече е и гетата, в които не смее да припари даже полицията, Европа вече е несигурно място, в което все по-често се чуват призиви „Аллах акбар”, Европа е на последни издихания.

И ако за момента по-скоро липсва експанзивният национализъм, то е само защото европеецът наистина НЕ е расист, напротив. Иначе почвата е благодатна за крайни хомофобски прояви, дори за възраждането на нещо, което би трябвало да е обратно заровено в небитието. Но логиката рано или късно винаги побеждава, и колкото повече махалото отива в едната крайност, по-точно – бива нарочно бутано натам, толкова по-брутален ще е ответният отговор.


В категории: Политика


25
Коментара по темата
25.
Кой управлява Европа
14.08.2024 20:43:15
1
1
Кой управлява Европа:
✔️Кой е Кийр Стармър?
"Новият министър-председател на Обединеното кралство Кийр Стармър спазва Шабат, подкрепя Израел и обещава да се бори с антисемитизма
Съпругата на Стармър е еврейка, те отглеждат децата си като евреи и вечерята в петък вечер е свещена"
https://tinyurl.com/329ehhtm
✔️Подобно еврейско семейство има и Герт Вилдерс (лидерът на холандската PVV), като втората му съпруга еврейка му е наложена от Мосад:
"Смразяващ репортаж от Холандия на Герт Вилдерс
И си помислихте, че тук е лошо?"
https://tinyurl.com/3p582ssn
✔️Трябва ли да споменаваме кой е гей-президентът Макрон, "омъжен" за мъж с 24 години по-възрастен от него, или френския гей-премиер Габриел Атал, също омъжен за мъж? Или гей-премиерът на Люксембург?
Или Олаф Шолц от семейство на бивши нацисти, за който излезе информация, че е женен за трансексуалка? Това е съпругата на германския канцлер Олаф Шолц, по Бенджамин Фулфорд:
https://tinyurl.com/285tnra7
✔️Това е един съвет от Пол Крейг Робъртс към белите американци:
"Америка навлиза в последните времена"
https://tinyurl.com/4vhy8wy2
"Моят съвет към младите бели хетеросексуални мъже е да се махнат от Америка, докато все още можете. Предстои ви холокост. Вие сте демонизирани и сведени до второкласно гражданство. Можете да бъдете дискриминиран при прием в университет, работа и повишение.
Позицията на бял хетеросексуален мъж-американец днес е същата като тази на евреин в нацистка Германия и палестинец в Газа."
24.
малко картинки от Европа
14.08.2024 14:29:15
0
1
„Прекрасна“ Миграция: +АКТУАЛИЗИРАНЕ 13 август+ Чернокож ходи гол по улицата
https://tinyurl.com/55dn647h
Чернокож се разхожда гол из Париж
Каквито и да са били скритите мотиви за тази разголена разходка насред Париж, напомняща за праисторията...:
Копнеж по голота
Така че може би Black Naked Walk беше тих антицивилизационен протест и тъжна реминисценция за мястото, откъдето произхожда...
"France, Paris. Doctor, engineer or what?"
https://x.com/RadioGenoa/status/1822628413904974332
Но голяма част от културата на посрещане вероятно може да се проследи и до факта, че старите, бели, сиви жени копнеят за оригинални мъже. Това не беше по-различно за отегчените съпруги на древната римска висша класа. Някои от тях се промъкнаха в училищата на гладиаторите през нощта... „Гладиус“ имаше двойно значение на латински: „гладиус“: „меч“ и „изправен член“
Чернокож пече котка на скара на улицата в Италия
Бедната италианка едва ли може да повярва на срива в културата: тя е възмутена, че това, което търсещият убежище пече на импровизирана камина, е котка. Разбира се, той не може да я разбере и й казва да изчезне.
https://www.youtube.com/watch?v=2ERccF34Tms
23.
ПУЛЕМЕТЧИК МОЛОДОЙ
14.08.2024 09:32:34
4
0
И неслась неудержимо
С гривой рыжего коня
Грива ветра, грива дыма,
Грива бури и огня. ;)
22.
ГОРИЦА
14.08.2024 08:47:15
1
1
ЦИ ГАНСКАТА МАЙ МУНА ВИ Е БЕЗПЛАТЕН БОНУС ОТ МЕН ! СВИРЕП И БЕЗПОЩАДЕН !
21.
БОГ СВИРЕП СТРАШЕН И ЖЕСТОК
14.08.2024 08:43:31
1
3
САМИ СИ ГО ИЗБРАХТЕ !
20.
МТ
14.08.2024 08:02:24
3
6
Дано скоро и у нас, има много либерални утайки за вейпърайзване.
19.
Флагман
14.08.2024 07:49:24
9
3
Да здраствует таврищ путин за рубли гомната му с 2 шепи ше ядем.
Той шефа валерко каза да ги мажем на филия че по икономично така па руски
18.
еми който
14.08.2024 06:30:24
1
3
Шанаджийства с оръжия и наркотици с яще яде секирата
17.
Мдаа
14.08.2024 05:01:19
1
21
Авторката визира някакви християни, които протестират. Къде са християните на Европа, те отдавна се отказаха от истинското християнство и битуват в псевдохристиянски католицизъм и протестанство! Именно те, отстъпилите от Бога, доведоха Европа до това състояние без насилие и война да бъде завладяна от исляма. Отказали се от истинския Бог, те загубиха разум, либерализираха се и допуснаха да бъдат обсадени и превзети от инвазията на една войнствена и кървава религия. Това е логиката на духовното отстъпление!
16.
Rew
14.08.2024 01:45:27
24
10
Как пък никой отчаян германец, италианец, испанец и т.н. не избяга от пропаднала Европа и не отиде да живее на хубавото в в пРассия, а вместо това милиони руснаци отидоха да живеят в ЕС и САЩ. Как така за няколко века масковските мизерници и другите цървули от брикс и разни азиатски и африкански пропаднали дупки не измислиха нищо полезно за човешкия род- ни пералня, компютър, автомобил, телефон, самолет, климатик, лекарство и разни такива елементарни работи дето лошите геюве от Европа и сащ ги измислиха . Мизерниците от пРосия и присъдружните им кенефаджии, не направиха нещо за народите си да живеят добре, а си останаха скотове без външен кенеф и течаща вода, дето освен мизерия и разруха, нищо не носят на човешкия род освен охолство за някви диктатори. Ами ай дет ви кефят разни талибани, ходете при тях и ни оставете да се оправяме в Европа!
15.
Murzil
13.08.2024 21:32:50
32
19
То, вашата медия от години е жертва на руската пропаганда…
14.
до 9 "ексКУРзианта"
13.08.2024 21:29:59
38
22
Като си посещавал руZопията, защо не посети и някоя диревя да видиж, че крепостните селяни все още серът клекна ли върху две тухли от времето на Ленин. Кво си тръгнал да ми фалиш петербурга и мускала?
Нали уж била голяма държавта руска?
13.
Добър ден
13.08.2024 21:28:15
3
36
Сега Европа е в положението на залязващата Римска империя, на която не й е достигала работна ръка и войска, и издръжка за тях. Новите хора прииждащи отвсякъде, първоначално изглеждали като бързо и лесно решение на проблема, но всъщност били самата смърт за империята, главно поради отслабване на вътрешните й сили за възпроизводство и промяна. Сега евролидерите говорят единствено за контрол на миграцията, а не за нейното спиране. Има и друг огромен проблем - верския. Ислямът се противопоставя и се опитва да измести християнството. Прогнозата е ясна. Хората които се интересуват само от печалбите и стандарта си на живот, в дългосрочен план винаги са губили от хора, които освен това са, живяли с чувството, че трябва да изпълнят някаква мисия.
12.
Аз
13.08.2024 21:25:27
18
30
...г-жо Георгиева,
основната причина в Западната Европа( а и в Съед. Щати също) да има толкова мигранти е нещо целенасочено от поне 30 години...
... а именно евтини работници , от каквото има нужда всеки капиталист ...
... това , което описвате генерално в статията Е страничен ефект ОТ , това което аз Ви написах...
Елитите Са ! знаели, че ще има такива странични ефекти, но не ги е грижа за собствените им народи, освен това генерално не ги е грижа за собствените им народи.

П.с.
...И Путин открито е казвал същото ... и , че цената на намесата на Западният елит в Украйна, чрез техника, пари и санкции и т.н. ЩЕ Я Плати средностатистическия европеец от Западна Европа.

Бъдете живи и здрави и дано не плащаме с живота си !
11.
До 9
13.08.2024 20:44:51
38
26
Посетил си гей сауните на Иво Димчев в Педербург пардон Петербург на по 5 етажа .
И са те сайдисвали Z ки с топчета по писюните.
Ай стига лъга
10.
Ганьо
13.08.2024 20:32:47
1
9
Ейй , разсипаха я тая държава тц, тц, тц !!
9.
До 8
13.08.2024 20:26:48
36
56
Посещавал съм Русия 3 пъти. Прекрасна страна и никога не ме е било страх да стоя до среднощ там. Гледал съм мостовете над Санкт Петербург как се вдигат в полунощ, пътувал съм с последното им метро. Бил съм в нощните им клубове до сутринта и е било прекрасно. Колкото до простотията, която кравите ръсите, защо не сме живеели там. Ами аз си живея в собствената държава. В чужбина ходя само на екскурзия и почивка. Вие ходите да берете ягодки от немотия. Сега разбра ли или пак не ти стига акъла.
8.
Христо
13.08.2024 19:58:13
44
29
Вики,има неща които са неоспорими,но би ли ми посочила къде е по добре и по спокойно? Сев.Кореа,Беларус, Русия...може да ги посетиш и да напишеш едно сравнително и обстоятелствено пътеписче..
7.
Хахахах
13.08.2024 19:42:51
30
37
@ 6-ст волтовата ганава мастия, пак изсра мозъчната си дрисня ХАХХАХАХАХ
Така е, когато халката е разлабена в градските кенефи от мили мигранти БУХАХХАХАХАХХ
6.
Що бе?
13.08.2024 19:38:46
63
59
Крокус сити хол нямаше ли го?
В рашия всичко е спокойно, а?
Европа ще се оправи, ще пребъде, а рашия не!
Чакайте да потъне Курск!
5.
скоро скоро
13.08.2024 19:29:16
4
17
Ще бъде печеливша търговията с молитвени
килимчета.
4.
brom
13.08.2024 19:27:01
1
38
Затова тези абсолютно неадекватни политици са наричани от народите си порцеланови.
3.
Ханко Брат
13.08.2024 19:20:42
48
44
Помня как преди доста години идваха от Германия да протестират на нашата граница, че не сме пускали емигрантите!)...? Да ги ебът сега и да ги колят!)) 8
2.
поет
13.08.2024 19:08:40
46
44
Таз прехвалена
Европа,
най-добре да я опее
Попа.
1.
Хахахах
13.08.2024 19:04:26
12
43
Уаууу! Гейпарадската уродлива измет ще оплюе статията. Как може така, да не искате тъпкачите им и да не ги уважавате?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори