Забравете за обикновените пържени тиквички, направете хрупкав чипс - омита се за секунди, а е в пъти по-вкусно!
Ако ви е писнала класическата рецепта, то тази е точно за вас!
Ако сте уморени от обичайните пържени тиквички или запеканки с тиквички и търсите по-креативен начин за приготвянето на този зеленчук, тогава тази рецепта е за вас!
Тази оригинална идея за Хрупкав чипс от тиквички няма да остави никого безразличен – отлична алтернатива на нездравословния чипс и крекери. Ето как се приготвя:
Хрупкав чипс от тиквички
Съставки за 4 порции:
тиквички – 2 бр.
яйце – 2 бр.
сол, черен пипер – на вкус
брашно или нишесте – 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на много тънко.
За това е най-удобно да използвате специално ренде. Добавете една чаена лъжичка сол към тиквичките, разбъркайте добре и оставете за 15 минути, за да може тиквичките да пуснат сока си. Изцедете добре тиквичките, за да отстраните излишната вода.
Отделете белтъка от жълтъка на яйцата. Белтъците се разбиват с щипка сол до получаване на пухкава стабилна маса.
Добавете 3 супени лъжици брашно и любимите подправки към тиквичките и разбъркайте добре съставките. Комбинирайте тиквичките и разбитите белтъци.
Сложете супена лъжица тиквички в тиган със сгорещено растително масло и ги запържете от двете страни до златисто кафяво.
Поднесете тази хрупкава закуска с любимия си сос. Можете да сте сигурни, че всички ще оценят оригиналния външен вид и отличния вкус на това ястие.