×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Колапс в германската икономика


09 Август 2024, Петък, 14:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Силното увеличаване на фалитите засяга всички сектори, но е особено силно в производството

Фалитите на германски компании са достигнали най-високото ниво от близо 10 години, посочи днес Институтът за икономически изследвания в Хале (IWH), цитиран от ДПА. Случаите на несъстоятелност са се увеличили с една трета до 1406 през юли, като в компаниите, които са във водещите 10 процента по големина, засегнатите работни места са почти 10 000. Силното увеличаване на фалитите засяга всички сектори, но е особено силно в производството, където 145 компании са обявили фалит през юли спрямо 100 през юни.

Щефен Мюлер, който ръководи изследванията на несъстоятелността в института, изрази очакване цифрите да спаднат леко през август, след което отново да нараснат през септември. Това означава, че е вероятно броят на фалитите в най-голямата европейска икономика да остане трайно над предпандемичното ниво. Институтът анализира най-новите съобщения за несъстоятелност от германските съдилища по вписванията и ги свързва с балансовите данни на засегнатите дружества.


В категории: Бизнес


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
СерГЕЙ СТЕНЛИ
11.08.2024 07:32:02
0
0
Копейката е най силната валута
10.
Боби
10.08.2024 09:11:51
0
6
Германята са си ръчички. Но такива са им възможностите. Нямат си ресурси, нямат си кой знае какви забележителности, нямат си кой знае, какви умствени способности . Нямат спечелена война, защото войната се печели само с ум и с ресурси. Най добре е да си влизат пак в мините и да си личат, каквото е останало от, Снежанка и седемте джуджета. Русите искаха да им помогнат, но на глупав не можеш да помогнеш.
9.
Боби
10.08.2024 09:03:47
0
5
Германката са много тъпи парчета. Който ги хване, той ги е....бава. Държава без никакви ресурси, тръгнала на война. Те горките спечелена война нямат, защото война се печели с ум и с ресурси. Най добре е да влизат пак в мините и да копаят каквото е останало че Снежанка и седемте глупета.
8.
Сигурно
09.08.2024 19:20:08
0
8
Пак Путин е виновен за рецесията. Сам си взриви севрен поток,за да не получават германците евтин руски газ и да не са конкурентни икономически на Китай.
7.
Сигурно
09.08.2024 19:18:09
0
4
Пак Путин е виновен. Сам си взриви севрен поток,за да не получават германците евтин руски газ и да не са конкурентни икономически на Китай.
6.
Стенли
09.08.2024 18:03:35
4
14
Айде почна се с Урсула начело целия ЕС ще отиде на дъното може и под него
5.
до 4
09.08.2024 16:31:31
2
5
Не мина ли времето на комунистическите лозунги??? Освен селско-стопанство, какви други "дейности" ще развиваш??? Посочи една- две големи фирми от топ 50 в България, които са българска собственост?
Да не говорим, че и селското ни стопанство вече е неконкурентно! Големи заводи ли ще строиш?
Има една простичка пазарна реалност, но трябва да бъде разбирана.
4.
българин
09.08.2024 15:40:37
2
14
докато България работи на ишлеме за Германия и другите западни държави, всяка криза ще ни съсипва, защото сме зависими от тях. Трябва ни собствено производство, със собствени пазари. Трябва ни връщане към основните дейности, които гарантират стабилна държава, а това са земеделие, животновъдство, лека промишленост и туризъм.
3.
българин
09.08.2024 15:39:56
2
15
докато България работи на ишлеме за Германия и другите западни държави, всяка криза ще ни съсипва, защото сме зависими от тях. Трябва ни собствено производство, със собствени пазари. Трябва ни връщане към основните дейности, които гарантират стабилна държава, а това са земеделие, животновъдство, лека промишленост и туризъм.
2.
Дида
09.08.2024 15:16:39
5
5
Понякога се чудя,дали няма да е добре да дойде една криза и да утрезви малко народа.Както каза Борисов преди много години-няма материал.
1.
Това е лошо...
09.08.2024 15:06:46
4
20
Простият българин по цял ден плюе по Борисов или по ПП/ДБ. Същевременно сигналите за рецесия в световната икономика са все по-силни. Няма да има значение кой ще ни управлява - ГЕРБ или ПП/ДБ, като почнат съкращенията и в България. Някой сеща ли се колко български предприятия, които работят за европейски фирми, затвориха покрай ковид-кризата?
А нас ни занимават с Украйна, джендъри и прочие простотии... в същото време данните за безработицата зад океана стават притеснителни.
Но за българина е важно Тиквата, Пеевски, Простото и т.н.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори