Мъжът ми не обичаше качамак, докато не пробва тази рецепта
Рецептата я имам от една приятелка
Интересна предложение за качамак на фурна подходящо за обяд или вечеря. Имам рецептата от една приятелка, а откакто я пробвахме вкъщи, мъжът ми обожава качамак.
Необходими продукти
200 г царевичен грис
3 яйца
250 г сирене
200 г кашкавал
краве масло
сол
червен пипер
черен пипер
Начин на приготвянe
В тенджера се налива 700 мл вода, поръсва се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. Малко преди да кипне водата, се слагат 1 по 1 чашите с грис, който се изсипва на тънка струйка. Кашата трябва да сгъсти, но да се внимава да не загори. За целта се бърка непрекъснато в една посока и на бавен огън. Когато е готова се отегля от котлона. Взема се малко краве масло и се слага да се стопи в царевичната каша. Отделно се намазва дъното и околния ръб на тавичка, с краве масло. В пластмасова купа се чукват яйцата едно по едно. Добавя се натрошеното сирене. Сместта се обърква като плънка за баница. Поръсва се със сладък, червен пипер. Слага се половината от качамака в тавичката. Заглажда се добре. Върху нея се разпределя яйчената смес. Завършва се с останалата част от царевичната каша. Накрая се поръсва с обилно с настърган кашкавал и се полива със разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до зачервяване. Качамакът се реже изстинал на парчета.