Рецепта за солен пай с патладжани и червени чушки
Вкусен е както топъл, така и студен
Необходими продукти:
500 г червени чушки;
1 патладжан;
1 глава лук;
2 скилидки чесън;
150 г козе сирене;
8 яйца;
4 с.л. брашно;
1 ч.л. бакпулвер;
връзка пресен босилек;
1/2 ч.л. сух риган;
черен пипер;
сол;
50 мл. зехтин.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.
В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.
Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.
Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.
Поднесете топло или студено, пише vkusnoteka.bg