×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП-ДБ поискаха време от президента, той: А имате ли мнозинство за кабинет


ПП-ДБ поискаха време от президента, той: А имате ли мнозинство за кабинет
Вместо кабинет ПП-ДБ предложиха Декларация за борба с корупцията
15 Юли 2024, Понеделник, 16:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Президентът Румен Радев поряза представителите на ПП-ДБ, които се явиха при него с идея за отсрочка преди даването на втория мандат, който трябва да отиде при тази политическа сила

От "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" дойдоха на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.

„Жегата отвън съвпадна с разгара на горещото политическо лято – множество остри противоречия, силна динамика в политическите процеси. Тази сложна обстановка изисква диалог и навременни и оперативни решения”, каза в началото държавният глава.

От ПП-ДБ предложиха декларация и поискаха известно време от президента.

"Кризите изискват нестандартни решения. Предлагаме нестандартно решение, в чиято същина е борбата с корупцията. Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим тази липсваща крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпираните лица.Предлагаме декларация, в която са поставени тези важни стъпки, които трябва да се направят и ще търсим широка политическа подкрепа за нея. Затова ни трябва известно време и идваме при вас с призив към тази възможност", заяви Николай Денков.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат”, отговори Радев.

Президентът заяви, че иска да има ясно разграничение на този проблем, защото чл. 99 от Конституцията третира само закона за съставяне на правителство.

"В каквато и форма да са опаковани тези неща, те водят неизменно към този основен въпрос - има ли мнозинство? Вие имате 39 народни представители", посочи той.

Според него е изключително важно първо да се заемат с този въпрос и ги призова да намерят стъпките за намиране на политическа подкрепа за съставяне на правителство.

"От резултата от вашето действие и реакциите на другите политически сили ще взема решение кога да връча втори проучвателен мандат", посочи Радев. Коалицията поиска тази среща, за да обсъдят с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза.

 

 


В категории: Животът


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
14
Коментара по темата
14.
XX
16.07.2024 13:24:27
0
0
Аз лично не виждам политическа криза.
Има си конституция, където ясно си пише кой, какво, къде, как и кога.
Явено ПП, отделно от генетично заложената им алчност да крадат, ПАК са се надрусали.
13.
*********
15.07.2024 23:15:03
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Кирчо америката
15.07.2024 19:19:01
1
23
Киро има курсове по правоговор на изгодни цени. Запиши се алангро. Омикром. Куролация и други пъстри думички.
Асенчо, виж образа в огледалото, ако смяташ че не е шизо значи е шизо.
11.
Цирк Канадски
15.07.2024 19:06:10
1
38
ПП-ДБ искало да се отменят изборите, за да можело те да си правят "реформи". Не се шегувам. Ама, да отменим и Конституцията, за да не ви пречи и съвсем да ви тръгнат "реформите".
- Ала-бала, г'усин Президент!
- Ала-бала, шарлатани мои.
Найо, вземете и Пияната тояга, че може да има "вражески" репортери.
10.
Стига простотии бе, Кире!
15.07.2024 18:50:08
1
40
Тези са превъртели тъпомера! Жегите влияят отрицателно на хората с ментални заболявания! Какви условия предлагате? Плашите да не вземете мандата? Кой изобщо ще е нещастен ако не вземете мандата? Това ли ви е реванша? Закони срещу корупция? Ще бесите на площада или ще разстрелвате на стадиона като в Китай?! Не закон срещу корупция трябва, а достойни хора които си изпълняват задълженията! Сътворихте поредния скандал в държавата с митниците! Борисов да си съставя правителство, пък вие опозиция! Е, бъдете опозиция, ама в НС без прАвителство! Първо избори, после, ако съставите правителство си гласувайте законите!
9.
Смешници лакоми за власт
15.07.2024 18:41:31
1
43
Луд умора няма, а глупав и алчен за власт е по-опасно неуморен и от лудия. Научихме си урока, това е новата мантра на Продължаваме Промяната. Те от отново се обръщат към Пеевски и Борисов, за да приемната обща декларация и няколко антикорупционни закона за три месеца, като предлагат за това време да управляват Главчев и служебните министри, които са на Борисов и Пеевски, включително и тези на МВР и правосъдието. Как Конституцията ще позволи това да се случи, това жълтопаветните умници не казват. Евентуално след три месеца, ако този път всичко мине гладко с Борисов и Пеевски, ПП и ДБ ще правят правителство. Междувременно още утре или другата седмица Конституционният съд може да върне старите разпоредби и властта да премине отново в ръцете на Румен Радев.
8.
До 3 и 4 пуделчетата на Асеня
15.07.2024 18:30:39
2
48
Комуникационният проблем на ПП - ДБ си има име - Кирил Петков(винаги е неправилно разбран). Липсата на механизми за взимане на решения също си има име - Асен Василев(винаги е взел решение без да се интересува какво мислят всички останали). Загубата също си има име - Николай Денков (беше номиниран за премиер по време на кампанията и коалицията загуби 300 000 гласа).
Съвкупно тези три проблема се наричат криза на лидерството и тя няма да бъде решена нито с разговори, нито с нови правила, нито със смяна на пиарите. Когато си отказал дори да преговаряш с ГЕРБ - СДС, които са те подкрепяли девет месеца, но говориш, че при определени условия си готов за преговори с Възраждане не е грешка на езика, а е политическа позиция. След това може да мажеш, колкото си поискаш, но това няма да отмени факта, че вече си нанесъл щета преди всичко на собствената си формация.
Жълтите павета са мокри.
От сълзите на жълтопаветните маргинали.
7.
MT
15.07.2024 18:10:27
1
49
Киро, заминавай с Ленча за Кънейда, ши си пичети кузуначита уа, ша ги продавати на беднити монреалци. Ще осмисли живота ви! Ще запълни онази празнота на това колко тъп капут си.
6.
Национал
15.07.2024 18:10:23
1
49
Абсолютни тъпири и невнятници, нямащи си на представа за законите! Егати и идиотите са тия ПП-ДБ. Направо ми идва да ги... Ужас! Да хващат къра или чужбината и да ни отърват от присъствието си.
5.
Марк Твен
15.07.2024 18:07:43
2
38
На тати НЕМОЖАЧИТЕ!
4.
До 1
15.07.2024 17:18:28
42
18
Не сме забравили кюлчета, врата, чекмеджета, къщи и бутици в барцилона. 7 провалени мандата от банкянския съдран капут и неможачите от гр0б. Та за какви избори ми говориш троле?
3.
До 1
15.07.2024 17:14:06
42
16
Пречите да не мине,че половината сте за пангото,нали така ГЕПС (Герб-Дпс)?
2.
Сапуна
15.07.2024 16:53:15
6
65
Сапунджиев и кО да си събират партикешите и да се махат в харвард ги искат
1.
Шарлатаните...
15.07.2024 16:39:53
11
78
Има ли вече кой да им се връзва на приказките за антикорупцията? Или се надяват, че народът бързо забравя снимките с пуделите, парапета и уредените хонорари от БРР, "гражданството", фалшивите декларации в Търговския регистър и още и още...
Като се сетя каква я свършиха с Конституцията, чудя се какво ли ще измислят и против корупцията.
Не знам защо Радев им удисва на акъла! Да връчва мандата и ако не могат (а те са си неможачи)... да се ходи на избори.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори