×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал с архива за предателите на Левски! Патриоти ще протестират на рождения ден на Апостола


Скандал с архива за предателите на Левски! Патриоти ще протестират на рождения ден на Апостола
Авторът на книгата „Васил Левски 150 години безсмъртие. Уставът на БРЦК“ Иван Тренев показа първата страница от архива на Васил Шанов за предателството на дякона
14 Юли 2024, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Кой се опитва да скрие истината? Писателят Иван Тренев съди Община Карлово 

Безценният архив на известния османист Васил Шанов, свързан с предателството на Васил Левски, който е дарен на Община Карлово от колекционера Румен Манов преди около четири години, се крие от обществеността без да е заведен и описан. Има и редица други нарушения. Това разкри писателят Иван Тренев. 

Пред репортер на Флагман.БГ той заговори за лъжливите сведения и за укриването на архива и обяви, че е завел дело в Административен съд – Пловдив срещу Община Карлово. Авторът на книгата „Васил Левски 150 години безсмъртие. Уставът на БРЦК“ предупреди, че ако до 18 юли кметът Емил Кабаиванов не се свърже с него и не разреши да бъдат показани документите от Шамов, ще има протест навръх рождения ден на Апостола (б.а. на 18 юли) от 11:30 часа пред сградата на общината в родния му град. 

„Преди протеста ще поднесем цветя пред паметника на Васил Левски. След това ще попитаме кмета защо укрива архива на Васил Левски за предателството му“, добави той.

По думите му в дарените от Манов документи има телеграми. Шамов е превел част от османския архив, уточни писателят. 

Преди 6-7 години той е успял да снима няколко страници от архива. Тогава имаше акцион, но нямах средства да го купя, споделя Тренев. 

В писмо, адресирано до него и до адвоката му и подписано от кмета Емил Кабаиванов, се потвърждава, че дареният от колекционера ръкопис се съхранява в Община Карлово, а копия са били предоставени на музеите в града. От местната управа обаче признават, че не е вписан в регистъра на даренията и не е назначено материално отговорно лице, което е грубо нарушение. Това дори е посегателство към културното историческо наследство на България, коментира Тренев. 

За да изобличи лъжците, той и адвокатът му изпратили писма до музеите и отговорът бил, че архивът е в общината и никой друг не го е виждал. 

„Колекционерът е дарил архива в присъствието на шефката на музея Дора Чаушева и това е снимано от местната телевизия. Има редица нарушения“, разказва писателят. Той предполага, че причината дареният ръкопис да се крие, е нещо важно, взето е преведено от османските архиви, свързано с истинските предатели на Васил Левски. Заради това някои историци и други, които участват в тази престъпна схема, не желаят да се знае какво пише в това, което  Васил Шанов ни е оставил, коментира Тренев. 

Наскоро той сподели пред телевизия OnAir, че се опасява от възможността някой да се опита да преправи ръкописа, но предупреди, че го е държал в ръце, когато се продавал на акцион и знае от колко страници е. 

„В него има и оригинални снимки на поп Кръстю и Васил Левски. Не ги видяхме. Защо не са в музей „Васил Левски“? Защо се дарява на общината, а не на националния музей?“, пита авторът на „Истината за предателството на Васил Левски“. 

Той се надява на рождения ден на Апостола на свободата в Карлово да е президентът Румен Радев и да има възможността да го попита защо се крие истината за предателството на Васил Левски. 

Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа

Наскоро Иван Тренев съобщи, че първата свободна платформа за архиви от цяла България, свързани с историята, е стартирала официално и всеки има достъп до нея. Ценните документи, които се публикуват в сайта, спомагат да се разкрие истината за събития от миналото. 
 


В категории: Животът


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
15
Коментара по темата
15.
Иванчо
15.07.2024 12:18:08
2
2
Тоя Иван Тренев последно като каъв се подвизава - писател, историк, изследовател
журналист и пр. негови измишльотини
По скоро е човек със скромни качества, който търсиевтини сензации и поприше за себе си! Гений та дрънка!
14.
Зорница Тъпата
15.07.2024 09:30:26
6
6
Васил Левски не е съществувал.
Аз като "учителка" мога да дам мнение че Васил Левски е събирателен образ на Раковски и Панайот Волов .
Който иска да спори може да ме намери в Поморие
13.
*********
15.07.2024 08:06:33
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Хах
15.07.2024 07:12:06
13
5
Едно време партизаните бяха герои, сега Левски . Намерете си друго занимание и първите и този са най-обикновени престъпници.
11.
Всеобщо мнение
15.07.2024 00:05:01
11
4
Само Ц.С.К.А. !
10.
Hxhxhxhxhxhxlhxhx. ДО. 5
14.07.2024 22:56:32
3
9
ДО. 5........ТИКВАТА. Е. ОТДЕЛНА. ТЕМА.......ТОЙ. Е. НЕЗАКОНЕН. СИН. НА. БАЙ. ТОШО......МАЙКА. МУ. Е. БИЛА. СЛУГИНЯ. В. РЕИДЕНЦИЯ. БОЯНА. ПРИ. БАЙ. ТОШО.......И. О. ДЕЖЕВУ........БАЙ. ТОШО. Е. НЕЗАКОНЕН. СИН. НА. ФЕРДИНАНД. И. СЛУГИНЯТА. ОТ. ЦИГАНСКИ. ПРОИЗХОД. ....МАРУЦА.... А. ОТДЕЛНО. .....ТАКА. НАРЕЧЕНИЯ .....ПРЕЦИДЕНТ........Е. НЕЗАКОНЕН. СИН. НА. МОНКАТА. ОТ. МАДРИД.......ЗАТОВА. СА. И. ВСИЧКИ. ТЕЗИ. СЛОЖНИ. ЕКВЕЛИБРИСТИКИ. МЕЖДУ. ДВАМЦАТА.....
9.
До 8
14.07.2024 22:55:59
7
9
Имате право!
Ама коооолко са ни лъгали.. ?!! И продължават!
Преди гледах някакъв стар филм, в който изпитваха зрелостници на тема: "Защо искам да съм като Левски?" И едни речи, патоси у децата....
Дресировка!
Нали като дресирали големите и ги държали в заблуда, те на своя страна дресирали малките си и т.н. ....
В такъв лъжовен свят живеем, че...
8.
ЩХЬХШЗШХЬШХЬШХЬШХЬ. ДО. 4
14.07.2024 22:45:19
7
9
ДО. 4......... РАКОВСКИ Е. ДРУГА. БИРА........ДРУГА. КЛАСА....ДРУГ. МАЩАБ......ЗАЕДНО С. ПЕТЪР. БЕРОН. ......НИЕ. СПОКОЙНО. МОЖЕМ. ДА. СЕ. ГОРДЕЕМ. С. ХОРА. ОТ. ВИСШИЯ. КЛИР. НА. МАСОНИТЕ. В. ЕВРОПА. ПО. ТОВА. ВРЕМЕ......ОТДЕЛНО. ЧЕ. РАКОВСКИ. Е. ПРЯК. УЧАСТНИК. В. СЪЗДАВАНЕТО. НА. ДЪРЖАВАТА. ИТАЛИЯ ...ТАКАВА. КАКВОТО. Я. ПОЗНАВАМЕ. СЕГА....РАМО ДО. РАМО. С. ГАРИБАЛДИ. И. МАЦИНИ.......И. ЕСТЕСТВЕНО. ......СЪЗДАТЕЛ. НА. ОСНОВИТЕ. НА. БЪЛГАРСКАТА. АРМИЯ ....С. ЛЕГИЯТА....И. БАЩА. НА. СЛДВЩИТЕ. ГО. ......ЛЪВСКИ.... АГЕНТ. НА. МИ 6. И. БОТЬОВ.... ЕВРЕЙН. .....АГЕНТ. НА. КГБ. ( РУСИЯ. )....ОБРАЗНО. КАЗАНО.......ЗА. БОТЬОВ. ОТДЕЛНО(. ВИЖ. НЕВЕРОЯТНАТА. МУ. ПРИЛИКА. С. НЕГОВИЯ. СЪВРЕМЕННИК......ТЕОДОР. ХЕРЦ. (. ОСНОВАТЕЛЯ. НА. СЪВРЕМЕННИЯ. .....ЦИОНИЗЪМ........КОЙТО. ОЩЕ. ТОГАВА. 19. ВЕК. ....ПРИЗОВАВАЛ. ЕВРЕИТЕ. ДА. СЕ. ЗАСЕЛЯТ. В. ОБЕТОВАНАТА. ЗЕМЯ И. ЙЕРОСАЛИМ.......НО. ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА. СЕ. ОКАЗАЛА. ДРУГА. ЗА. ТЯХ. КОГАТО. НАЙ. СЕТНЕ. СЕ. ДОБРАЛИ. ДО. ОБЕТОВАНАТА. ЗЕМЯ.....И. НА. ЕВРЕЙСКИЯ. КОНГРЕС. ВЪВ. ВИЕНА. ТЕОДОР. ХЕРЦ....ГОРКИЯ. САМО. ДЕТО. НЕ. ЯЛ. БОЙ....ЗА. СВОИТЕ. МЕЧТИ......ПО. НЕЩО. ДА. СИ. ПРИЛИЧАТ. ....С. БОТЬОВ ??
7.
Факт
14.07.2024 22:39:28
8
27
За Левски и Ботев едно е доказано със сигурност. Не да искали да имат никакво вземане даване с руснаците.
6.
Запалянко
14.07.2024 22:35:15
13
2
Само ЦСКА!
5.
Пусть всегда будет Солнце
14.07.2024 22:25:02
4
13
Предателите на Лимски са собствениците на Къкринския хан :
Марин ПопЛУКАН( МОШЕ ЛУКАН) и сестра му Величка ХАШНО(Венеция Хашно)
Марин(Моше)и Величка(Венеция) ЛУКАНови са кримски евреи караими дошли с черкезки и кримски татари прогонени от Русия и руската армия и се заселили в Ловешко и Врачанско.
ЛЕВСКИ откраднял 2 ТОРБИ със ЗЛАТНИ алтъни и пендяри от касата ня Къкринския хан където редовно отсядал което предизвикяло гнева на алчните евреи Моше и Венеция ЛУКАНови
Марин(Моше) ЛУКАН е ДЯДОТО ва БКП премиера Андрей Карло ЛУКАНов
Дъртия МАРИН (Моше) ПопЛуканов след Оквождението 1878год имал много пари и алтъни заровуни от бягащи турци които отсядяли в хавя с тия турски пяри ПОДКУПИЛ властите на Освабудена България и си купел КМЕТски пост на град ЛОВЕЧ в по късните години хигрия кримски еврей станал комунист а сина му и внуката АНДРЕЙ ЛУКАНОВ водачи на БКП,с подкрепа на КГБ положили основи репресивните ДС бг служби,ПГУ ДС и лагерите на смърта в ЛОВЕЧ
Андруй ЛУКАНОВ бил руски ГРУ агент,руски гражданин и основател и финанист на СДС на коита раздял червени куфарчета
Креатури на ЛОВЕШкия еврей ЛУКАНОВ ся ДС ген.Виктор Вълков(ПГУ ДС)-от Ловеч
ДС генерал БРИГАДИР АСПАРУХОВ(ПГУ ДС) и 2та основатели и спонсори на СИК и "духовни бащи" ва БГ политически Франкенщаюн БОЙКО БОРИСОВ
СДСарката шефка на БСП Колнелия Нинова е черкезка от Врачянското с.Крушовица (населено с роми-кардарши и черкези същите което убиват БОТЕВ и безчинстват в-у бг населуние преди 1878год)

За това ИСТИНАТА за предателете на ЛЕВСКИ се КРИЕ,фалшифицират се документи зя да НЕ излезе наяве че видния БКП лидер и СДС основател-Андрей ЛУКАНов е внучка на НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ от Руско-кримски еврейски произход
ЛУКАН-еврейска дума на иврит ЛУКАН-СТАЯ,клетка,Затварено място,място за отдих/спане,Крайпътен хан,Староприемница,къща за гости

БКП лидере с Руско-Украински ЕВРЕЙски проезход са родения в Херсон СССР Украйна Сергей Яков Станишев -МукХен
и СДСлидерите-Филип Димигров
Стефан Софиянски
Символа на СДС е СИНИЯ ЛЪВ еврейски национален семвол ня племето ЮДА(Йехуда)
4.
До 2
14.07.2024 21:44:47
5
8
В тези времена на криво огледала, когато почти всичко навсякъде е шарж, изобщо няма да ме учуди, ако Вашата теза се окаже вярна...
Все пак е всеизвестно, че е трябвало да избират, относно националните ни герои и са избрали, и ги фаворизират....
Управление на масите!
Ако желаете, потърсете за Георги Сава Раковски, моля? Той трябваше да е НАЙ- сред революционерите ни. Той е владеел перфектно 8 езика, включително и древни такива. Четете за Индия. Има много училища в Индия, които носят името на Г.С. Раковски. Малките ученици са обучавани на негови творби и знаят кой е той. В Индия е много обичан.
Нашите деца, дали са обучавани в истинската ни история?!
(Риторичен въпрос..)
Дали, "педагозите" знаят подробности и изобщо имат ли потребност да учат, за да просвещават децата??
Направо се погнусявам, дори при мисълта за онази "учителка" с шишетата и маанетата, и призванието: учител= просветител= будител.
3.
Уф
14.07.2024 21:17:19
0
17
Не се пише Предателството на Васил Левски, защото е като предателството на Юда, все едно, че Левски е предал някого.
2.
Хьохьпхьшхьшхьшхь
14.07.2024 21:07:46
26
5
ВАСИЛ. ЛЪВСКИ Е. БИЛ. ЕВРЕИН. АГЕНТ. НА. МИ 6..... НА. АНГЛИЙСКАТА. КРАЛИЦА .....ПОСЕЩАВААЛ. Е. ЛОНДОН. ПОНЕ. 2. ПЪТИ...... ВАСИЛ. ЛЪВСКИ. НЕ. Е. ОБЕСЕН....ДА. НАИСТИНА. Е. ХВАНАТ .....НО. ТЪЙ. КАТО. Е. БИЛ. МАСОН. ЕВРЕЙН...... ТАЙНО. Е. БИЛ. ОСВОБОДЕН. ОТ. ВАЛИЯТА. НА. ОДРИН. СЪЩО. МАСОН. ЕВРЕЙН.....НА. НЕГОВО. МЯСТО. Е. ОБЕСЕН. ЕДИН. ОТ. 5. ТИМАТА. МУ. ДВОЙНИЦИ.....ПЕТКО.......А. ЛЪВСКИ. ТАЙНО. ПО. МАСОНСКИ. КАНАЛИ. Е. ИСПРАТЕН. В. ЛОНДОН....КЪДЕТО. ЖИВЕЕ. ДОСТА. ДОБРЕ. ПОД. ЧУЖДО. ИМЕ ....УМИРА. НА. 79. ГОДИНИ. ....ПОГРЕБАН. Е. ДО. ЛОНДОН. ЧОД. ЧУЖДО ИМЕ......А. ВИЕ. СИ. ТЪРСЕТЕ. ТРУПОВЕ. ПОД. ОЛТАРА. НА. СВЕТА. ПЕТКА. ЦЪРКВАТА......
1.
Безродници
14.07.2024 20:27:01
4
20
В тези времена на фалшив: морал, ценности, образование, религия, храна, образование, здравеопазване, история,.....
Защо да не злоупотребят и с това??
Безпардонността и нихилизмът са взели връх!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори