×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синът на учителката Рада Гешева е вменяем, може да лежи до края на дните си в затвора


Синът на учителката Рада Гешева е вменяем, може да лежи до края на дните си в затвора
Днес Георги Генджов се държа крайно неадекватно, но номерът му няма да мине - експертизата доказа, че е вменяем и може да носи отговорност за действията си
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Юли 2024, Вторник, 11:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Димитър КИРЯКОВ

В залата бяха близките му, но нито един от тях до този момент не е намерил сили, за да разговаря с него

Георги Генджов е вменяем и може да носи наказателна отговорност за убийството на майка си – обичаната бургаска учителка Рада Гешева. Това стана ясно днес при старта на процеса в Бургаския окръжен съд.

На разпоредителното заседание 24-годишният мъж се държа абсолютно неадекватно, но само, когато го снимаха камери. Докато съдебните охранители го конвоираха към залата той бърбореше несвързани неща от рода на „лампите светят“, „снимайте ме!“, „как се казвате?“.

В зала продължи с театъра и непрестанно отговаряше на съдебния състав, а накрая дори поиска да излезе навън, за да „си купи нещо за ядене“.

„Експертизата е готова, диагнозата е налудно разстройство, но вещите лица са категорични, че е вменяем и той може да носи наказателна отговорност. В условията на ареста в Бургас поведението му е напълно нормално и адекватно“, категоричен бе наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Той подчерта, че Георги Генджов е подведен под наказателна отговорност по чл.116 и го грози от 10 до 20 години, доживотен или доживотен без право на замяна.

Припомняме, че Георги, който е лекуван многократно в бургаския психодиспансер уби по жесток начин майка си в началото на тази година. Той я наръга над 40 пъти с нож, а от показанията му в досъдебното производство става ясно, че е извършил деянието с изключителна ярост.

Близо 3 часа мълчал и гледал в очите си майка си, без да й каже абсолютно нищо. Впоследствие станал, взел кухненският нож и го забил в нея. Ножът се счупил, а след това Георги взел друг и така нанесъл десетки прободни рани по цялото тяло. След това се обадил на приятел, за да му разкаже какво е направил и информирал полицията.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Днес се проведе разпоредителното заседание по делото. Процесът ще продължи по общия ред, а първото заседание е насрочено за 6 август.

Вижте какво каза наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев:

 


В категории: Темида


11
Коментара по темата
11.
ТБС
09.07.2024 17:34:41
5
6
Кой малоумник реши, че това нещастно дете е вменяемо? Прекрасната му майка, с години се бореше с болестта му, а после и с последствията от психиатричното лечение, не се предаде, не се оплака, не го изостави. Някой е решил да се прави на праведен, там където може да му мине номера. Пожелавам му на този някой, за му се върне. Самият извършител иска да лежи, в редките моменти на осъзнаване може да иска да отиде и при майка си. Браво уроди, не забравяйте, че всичко се връща.
10.
Илиев
09.07.2024 15:21:39
8
6
Остава въпроса:" Илитерат ли е Георги Генджьов?"??
Една учителка не е успяла да възпита собсвения си син,а е изучила на Български език и Литература поколения българи??
9.
Климбо
09.07.2024 14:53:44
2
8
До.5.Какъв съд в Българи,бе приятел????Този,понеже няма пари- доживот,а онзи убил двама- 6 години?Трябва да се избесят няколко съдии за назидание,или да им се отнемат правата и конфискация на имуществото,което е от корупция.Ти вЕрвай на българският съд!
8.
До виц
09.07.2024 14:32:02
5
3
Ами щом ти липсва комунизма заминавай при Ким Чан Ун ма.а ви проста заради такива като вас тая държава няма да се оправи само разберачи
7.
Г
09.07.2024 14:31:08
4
8
Човекът е с психично заболяване и трябва да бъде лекуван! Кой нормален ще убие майка си и то по такъв жесток начин?!
6.
Виц
09.07.2024 13:55:55
4
2
При ЖИВКОВ, а и нормална държава, още повече USA, пандизчията няма ПРАВА! Искал да лежи! Нарът се отключва в 22. 00 часа и се заключва в 05. 00 часа! Не си на сватбено пътешествие в пангелата! Още малко и путки ша поискате!
5.
До 3
09.07.2024 13:50:41
1
6
Слушай приятел има си закони, ние като правим престъпления си има съд съответно, съда ни налага наказание което трябва да си изтърпим никой не казва нищо за това а, че тия вътре се мислят за богове говоря за Старшини, Командири, Началство и т.н не мисля, че щом те осъдят те трябва да ти отнемат и малкото което имаш вътре, защо няма една институция или медия да види какви зверства има в затвора Бургас, аз не съм от пострадалите и слава богу но има хора всеки ден са бити без причина от старшини, те нямат право да те бият освен ако не нарушаваш определени правила като например, да се биеш да скача на старшина и т.н всичко в тая държава е мижи да те лажим... а що се отнася до началството е под всякаква критика, за тези хора никой не мисли всеки е правил грешки кой малка кой голяма но вече като те осъдят е достатъчно, не мисля, че господата са повече от нас лек ден!
4.
B
09.07.2024 13:28:16
0
10
Не,че искам да го защитя ,но тук винаги нормалните ги изкарват луди за да не лежат,а лудите - нормални за да лежат
3.
Do 1
09.07.2024 13:24:02
2
9
Ами като си правите магариите навън, вие хич не потъпквате правата на хората. Не бъдете престъпници, и ще ви спазват правата
2.
Баси
09.07.2024 12:01:44
5
24
Изрод мръсен! Директно да му пускат парното!
1.
Запознат
09.07.2024 11:52:49
13
13
Бях с него в Ареста и изобщо не е адекватно просто затвора трябва да се държи пълен... г-н Я. Желев го е превърнал в дружество то не е място където можеш да си лежиш присъда старшини командири всички плачат за проверка правата на хората вътре са жестоко потъпкване...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и се финансира с безвъзмездно дарение от “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ползите от кофеина, който е стимулант на централната нервна система и е отговорен за ефекта на жизненост Отличиха кмета на Царево в престижна класация Отличиха кмета на Царево в престижна класация Новият управленски екип успя да привлече и сериозен финансов ресурс за ключови за цялата община проекти Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Той стреля срещу войници. Сега цялата социална система на страната работи за него Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Близки до Веси разкриват, че по онова време е спазвала диети и е полагала сериозни усилия да отслабне Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона „Само заедно можем да постигнем промяната, която искаме. Време е за действия!”, призовава кандидатът за народен представител от най-силната социална коалиция „БСП Обединена Левица” Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Предложено бе повишаването на ставката на туристическия данък - според звездите на хотела Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Атрактивните хищници ще бъдат представени официално   пред бургазлии в петък, 18 октомври, в 11.00 часа Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Засегнати бяха и въпроси, които касаят възможностите за подобряване на икономиката и бяха обсъдени конкретните мерки, които е необходимо да бъдат предприети за нейното развитие Връстници на прехода: Димитър Вълчев Връстници на прехода: Димитър Вълчев Димитър Вълчев е убеден, че пропуските в българската правосъдна система и недовършената съдебна реформа убиват хора – и в преносния, и в буквалния смисъл
Носи чанта за няколко хиляди Носи чанта за няколко хиляди Муки беше забелязана, докато дискретно се вмъкваше през служебния вход на Народния театър, избягвайки излишното внимание Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова От Нова телевизия издават, че Светлана предварително се е договорила с продуцентите какви въпроси да й зададе водещата Разбиха брутално ОПГ Разбиха брутално ОПГ Разбита е група за заплахи, рекети и изнудване Върна се в ефира на Нова Върна се в ефира на Нова В премиерния епизод на „Живей красиво с Гери Малкоданска“ този петък зрителите ще разберат как да посрещнат есенния сезон с настроение и кои са подходящите начини за създаване на усещане за топлина Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Официалната церемония по връчване на Годишните литературни награди на Община Бургас за 2024 година ще се проведе на 3 декември Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света Можеше да играе в Манчестър Юнайтед, но помисли, че света свършва и се заточи в планината със семейството си Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Такава е цената й в онлифенс 18 години не е виждал дъщеря си 18 години не е виждал дъщеря си През 2022 година Александра разбира и една голяма тайна Яла е русенско варено с четка за зъби Яла е русенско варено с четка за зъби Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Заплашваха, бутаха, правеха черни списъци - тези нещастни копейчици трябва да бъдат натикани в миша дупка Виц на деня Виц на деня - Господин Капитан, обядът няма да стигне за всички ни!
- Ще стигне, първо ще атакуваме... и тогава ще има за всички!
Виц на деня Виц на деня - Четох, че ако имам пъпка, значи човек мисли за мен! Ти ли, мило?
- Като ти гледам лицето, някъде има секта, която ти се прекланя...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена никога няма да вземе от един мъж повече отколкото той може да и даде. Но, останалото ще му го запише като дължимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори