×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брендо ще остане в затвора пет години? Криминалист гадае защо се е предал пред репортер на Флагман


Брендо ще остане в затвора пет години? Криминалист гадае защо се е предал пред репортер на Флагман
При добро поведение Евелин Банев-Брендо може след 5 години да е на свобода, каза адвокат Димитър Марковски. Банев е направил избор за оцеляване, коментира юристът
25 Юни 2024, Вторник, 09:13 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Целта е да се знае, че вече е в затвора, каза Иван Савов, след като водещата Мария Цънцарова го пита дали случайно наш екип е бил „на срещата“

Евелин Банев-Брендо вероятно ще остане в Централния затвор в София за пет години. Това прогнозира адвокат Димитър Марковски. 

„Той ще започне първо да излежава българската присъда, която е за шест години лишаване от свобода и в това време ще се инициира процедура по приемане на чуждите присъди. Те може да бъдат адаптирани на базата на конвенции, регламентиращи процедурата“, обясни той в „Тази сутрин“ по бТВ.

Евелин Банев-Брендо е роден в Бургас на 8 октомври 1964 г. Дълги години тренира борба. Името му нашумява през 2007 г., когато на 17 април е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си Десислава и още двама души по обвинение за пране на над 2 млн. евро.

В началото на юни 2009 г. обвинителният акт срещу него е внесен в Софийския градски съд. Той е подсъдим по две обвинения – за престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система и за участие в организирана престъпна група.

През пролетта на 2011 г. – 15 март, срещу Брендо е организиран атентат. Наемен убиец стреля по него, но успява да го уцели само в ръката. Евелин Банев не е тежко ранен и дори не подава сигнал в полицията.

„Най-голямата му присъда е за 20 години. Четена е в Италия. Когато обаче тя се адаптира според нашия Наказателен кодекс, горната граница, която може да получи за „Кокаинови крале“, е 15 години. След като се съберат присъдите, ще се реши едно общо наказание. При добро поведение Евелин Банев може след пет години да има право за предсрочно условно освобождаване“, заяви юристът. 

Защо Брендо спокоен и с желание прекрачи задълго прага на килията

„От 2018 г. в издирването на Брендо са впрегнати много международни институции и след 6 години се появяват пред вратата на централния затвор в София. Това е много добре премислен ход“, коментира той.

„Охраната на затвора е много сериозна. Много трудно може да се пробие, за да бъде ликвидиран. По-добре да е в затвора жив, отколкото на свобода, но мъртъв“, подчерта Марковски. 

„За Евелин Банев може да кажем, че е един фосил, защото е един от последните мохикани на тази ера. Това е един от последните големи играчи от времената на бурния преход в България. Той има много дълга кариера. Замесен е във финансови далавери с някогашната банка „Биохим“. Занимавал се е с пране на пари“, заяви пък криминалистът Иван Савов. 

Такива хора правят каквото им падне в началото и после се превръщат в големи играчи, добави той.

Ексклузивно във Флагман.бг: Евелин Банев-Брендо се яви в Софийския централен затвор, предава се доброволно

„За да тръгне кариерата на подобен човек, някой го дърпа. Малко са случаите в историята на престъпността, когато се издигат от нищото, но това става с насилие и с упражняване на сила на своята позиция на пазара“, подчерта Савов. 

Гледайте на пазарите на наркотици като на обикновените по света, добави той.

„По-интересното е защо се предава. Според мен има нещо, което го притеснява и знае, че в затвора поне ще остане жив“, изтъкна криминалистът. 

„Той е организирал трафик на наркотици с тонове. Такива хора от една страна имат отношения с производителите – картелите, които произвеждат дрога в Латинска Америка. При тях нарушението на дисциплината води до смърт и за убийството не се плаща с пари, а с наркотици. Дават се 50 кг кокаин и дори да сте в Антрактида, ще ви намерят“, добави той.

„За да останат живи при трафиканската си служба такива хора нерядко се съгласяват да съдействат на братски нам служби – американски, които също ги използват като мулета, но за техните си цели. В един момент, когато настъпиш интересите и на едните, и на другите, какво правим? Идваш си вкъщи“, изтъкна Савов. 

Димитър Марковски пък изтъкна, че в колата на Банев са открити секретни документи от делото „Кокаинови крале“, което се е водило тогава в Италия. „Може да си представите за какви мащаби става дума. Няма да е пресилено, ако кажем, че това е човек легенда с големи връзки и финансови възможности“, добави той.

„Не всеки върви, среща случайно екип на сайт с камера. Очевидно, че има замисъл в сцената. Защо? Кой и на кого иска да го покаже?“, попита Мария Цънцарова, докато на монитора в студиото се нижеха кадри от Флагман.БГ. 

„На когото трябва, за да се знае, че той вече е в затвора, т.е. все едно им казва „не ме занимавайте повече, затворник съм“, заяви криминалистът. 

Единият от Братя Галеви, който остана жив, си има имот в Северна Македония и често си ходи там, като преминава спокойно границата, макар че е издирван с червена бюлетина от Интерпол, добави той.

„Това го знам от службите. Имали са обаче забрана във времето, когато бяха в неизвестност, да работят по тях. Това е за период от 10 години“, заяви Савов.

„Стана ми смешно, когато „лицето Демерджиев“ (б.а. бившият министър на вътрешните работи), когато каза, че Ангел Христов бил умрял в чужбина и го докарали тук. Умрях от смях“, сподели той.


 


В категории: Темида


Флагман.БГ Снахата на тази певица май наду пазвата Снахата на тази певица май наду пазвата 03/07/2024, Сряда 15:00 2
Флагман.БГ Уимбълдън - фаворитите и новите звезди Уимбълдън - фаворитите и новите звезди 03/07/2024, Сряда 14:38 0
19
Коментара по темата
19.
Мими
25.06.2024 16:45:24
0
0
прасето Марковски плаща яко да го показват по сайтове и телевизии, да ръси глупости, но няма лоша реклама
18.
Хахах
25.06.2024 14:45:50
0
4
Сделка или Да.
Затворът е място, където лесно могат да те убият, освен ако нямаш мега ВИП охрана. Няма как всичко да не е договорено предварително. Нищо че никой не е знаел къде е Брендо. Предаването на Брендо и влизането му в затвора явно има връзка с предстоящи, а не с минали събития.
17.
Барон Мюнхаузен
25.06.2024 13:00:17
0
6
Може би защото флагман е негово издание, или го спонсорира.
16.
Юлиян Вучков 2
25.06.2024 11:56:12
1
11
Приятели! Какъв криминалист е лицето Марковски?! Баща му до онзи ден, и сина до днес, с нокти и зъби защитават най-отявлените престъпници и убийци в Родината! Този екземпляр за едни пари е готов и майка си жива да изяде! При дереджето на нашето правосъдие с корумпирани до уши съдии, прокурори и МВР, той е един от многото, т.нар."играчи", извъртащи всеки и всичко в своя полза! Та той е Петьо Еврото Номер...! Нека някой да се позаинтересува той и баща му колко тежки дела, с доказани жестоки престъпления са забатачили и влачени над 10години са стигнали до задънена улица! Криминалист е, колкото дедо Ставри от Полски Тръмбеш! По-скоро криминален елемент! А виновни това да стане са както претупаните закони, добри за престъпниците и лоши за жертвите, така и изгърбените от корупция Гешевци, Сарафовци, министри на Правосъдие, МВР, 240-те карикатури в парламента, Тикви, Кратуни, и разбира се 70-те процента негласуващи, примирени със сивото си, мижаво ежедневие и съществувание! ПРИЯТЕЛИ, СЪДБАТА НА РОДИНАТА Е ОСТАВЕНА В РЪЦЕТЕ НА НЕГРАМОТНИТЕ, КОИТО ЗА 30-40ЛЕВА СА ГОТОВИ ДА ГЛАСУВАТ И ВТОРИ ПЪТ! СВЕТЪЛ ПРИМЕР - ОТ 20 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ДА НИ КОМАНДОРИ БАЙ БОКО, ЧЕЛ, НЕДОЧЕЛ "ВИНЕТУ" ОТ ЛЕВ ТОЛСТОЙ!
Юл.Вучков 2
15.
292
25.06.2024 11:40:09
2
3
Човекът от промяната ,копейка с лакирани нокти не се задоволи да си пъха носа само в белите заснежени магистрали ,идейните и политически редакции . Той решително се зае със собствената си мизерност, да бърка демагогски буламач, предназначен за безогледни негодници като него. Където постави идеологическите си проблеми със същата пределна яснота.
14.
Бургазлия
25.06.2024 11:19:36
0
4
А защо няма възможност, за коментари под горната статия?
13.
Да точно така
25.06.2024 11:15:29
0
7
Криминалистите в БГ то само гадаят отде акъл да.знаят нвщо
12.
Е
25.06.2024 11:04:28
1
15
то от Тополовград само селски мурви мигрирали в големия град и мафиоти. Друго няма там.
11.
до 13
25.06.2024 11:02:11
0
9
Карай да върви... Свикнали сме със "свободата на словото". Бездруго цял Бургас знае. Даже най-безобиден коментар относно дефиницията на думата мост беше изтрит!
10.
до 8
25.06.2024 10:51:03
0
8
Не си е облякъл некролога. Това е темплиерският кръст. Вероятно комуникира на какво ниво е и под чия закрила е.
9.
хаха
25.06.2024 10:47:20
0
4
бвз да се имам за професор и панайрджиска мечка да ме мъкнат по студията още вчера казах че предпочита в затвора от колкото извън бг да се пази
8.
Гавра!
25.06.2024 10:45:45
0
8
Подбрани изрази и послания! В друга статия ще се "чудят" защо младото поколение се състои предимно от бабаити стремящи се към същата "кариера"!

много дълга кариера
за да тръгне кариерата
това е човек легенда
един от последните мохикани
Единият от Братя Галеви, който остана жив, си има имот в Северна Македония и често си ходи там, като преминава спокойно границата, макар че е издирван с червена бюлетина от Интерпол.

И никой няма намерение да продума как така "издирвани" престъпници си влизат и излизат необезпокоявани по границите. Просто ни уведомяват, да си знаем.

Ще влезе шумно през предната врата и ще излезе безшумно през задната. Само че тези които изглежда го търсят и те не са родени вчера, така че сигурно няма да мине номерът. Може наистина да му се наложи да си постои под крилото на майката орлица и защитница на международни мафиоти - (БЕЗ)родната "съдебна система"! Воняща клоака!
7.
а защо
25.06.2024 10:27:04
1
8
си е облякъл некролога.това някаква символика ли е?
6.
trol
25.06.2024 10:26:21
0
11
Как така се е предал пред репортер на Флагман? Вие тоя български език го нямате за нищо...
5.
Реалността
25.06.2024 10:07:49
0
24
А някой в тази смръдлива държава ще каже ли как толкова/ ужким/ издирван човек влиза излиза от Българите. С това отиване до затвора показа каква измислена държава живеем.
4.
Флегми,
25.06.2024 09:41:57
0
35
Тоя е от Тополовград, не е от Бургас.
3.
Мхм...
25.06.2024 09:37:44
2
38
Брендо доброволно влиза в затвора. Сикаджията от банкя го охраняват снайперисти. Явно има разместване на пластовете в подземния свят. Идва господин Сретан Амстердама и ще иска реванш. Дано го огрее и сикаджията, че да се приключва с тази наша мъка.
2.
Хахахахахаха
25.06.2024 09:29:25
3
26
Не разбирам какво толкова каните разни "експерти" за да ви кажат това, което знаем всички: договорил се е. Влиза показно за да изсумти народа. Излиза още днес заради давност. Колко пъти сме го гледали този филм, а? Онова самолетче къде кацна и никой не разбра кой влезе в страната.... случайно ли беше? Не! Само бабките останаха да вярват!
1.
Смешна медия
25.06.2024 09:28:34
3
23
Смешен криминалист със смешни хипотези, въобще не е в час но иначе да се покаже и каже.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тежка катастрофа край Пазарджик, мъж е заклещен в кола Тежка катастрофа край Пазарджик, мъж е заклещен в кола Той е контактен И този ТВ водещ ще си присажда коса в Турция И този ТВ водещ ще си присажда коса в Турция Водещият на централните вечерни новини трудно преживява факта, че оплешивява Борисов: В третия мандат може да има нещо между ПП-ДБ и "Възраждане" Борисов: В третия мандат може да има нещо между ПП-ДБ и "Възраждане" Да си мерим приказките всички, призова той   Снахата на тази певица май наду пазвата Снахата на тази певица май наду пазвата Ивет Кочова (вляво) си сложи силикон, Алисия (вдясно) направи същото години по-рано Турски шофьор скри близо 9 хил. кутии с цигари в  LED панели и опита да мине границата ни Турски шофьор скри близо 9 хил. кутии с цигари в LED панели и опита да мине границата ни Водачът е бил спрян МП Лесово Кирил Петков се похвали от трибуната на НС: Повече хора гласуваха за мен лично, отколкото за Борисов! Кирил Петков се похвали от трибуната на НС: Повече хора гласуваха за мен лично, отколкото за Борисов! Той се обърна към избирателите си да се извини, но реално изказванията му бяха насочени към другите политици в залата Гласуват кабинета "Желязков" Гласуват кабинета "Желязков" Росен Желязков представя структура и състав на правителството Жена от Сливен задигна над 6 бона от склад в жк. "Славейков", промъкнала се през отворен прозорец Жена от Сливен задигна над 6 бона от склад в жк. "Славейков", промъкнала се през отворен прозорец 23-годишната е криминално проявена, задържана е за срок до 24 часа Изключиха Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Изключиха Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Пеевски вече има 44 депутати, а Ахмед Доган – двама, коментира политическия анализатор Илхан Андай Пеевски се опълчи на Доган за правителството на ГЕРБ Пеевски се опълчи на Доган за правителството на ГЕРБ ДПС се управлява от своя председател, каза той и не отговори на въпроса дали е разцепил партията
ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор Бащата на младата жена я е потърсил по телефона, но чул, че мобилният апарат звъни в асансьорната шахта Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Ураганът връхлетял Карибите с над 240 км/ч, очаква се да помете и Ямайка Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Движението по Кримския мост бе спряно временно Хусите обстрелвали израелския град Хайфа Хусите обстрелвали израелския град Хайфа До момента няма реакция от страна на Израел Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Колата смекчила удара му Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Президентите в САЩ не могат да бъдат подведени под каквато и да била отговорност, коментира Симеон Гаспаров Удар по украинско летище, шест самолета унищожени Удар по украинско летище, шест самолета унищожени Нидерландия обаче скоро ще достави на Киев първите от обещаните 24 изтребителя Ф-16
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ В проектокабинета "Желязков" има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо борецът държи нож в хладилника?
- За да има подръка хладно оръжие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато те съблича мъж - това е любов, когато крадец - това е престъпление, а когато те съблича държавата - това е закон.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори