×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • София посреща мощите на Свети патриарх Евтимий
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов пред ужасна дилема? Или ще отидем на избори, или ще крепи кабинет с мандат на ИТН


Борисов пред ужасна дилема? Или ще отидем на избори, или ще крепи кабинет с мандат на ИТН
Бойко Борисов е в унизителна позиция и ще става все по-такава, защото при това заявление на ИТН изборите стават все по-безсмислени, коментира проф. Светослав Малинов
21 Юни 2024, Петък, 10:56 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Политолог коментира, че вождът на ГЕРБ е най-импотентният лидер в историята на демокрацията в Европа

Бойко Борисов е в унизителна позиция и ще става все по-лошо, защото при това заявление на ИТН за експертно правителство с третия мандат изборите стават все по-безсмислени, каза в „Денят започва“ по БНТ ръководителят на катедра „Политология“ в Софийския университет проф. Светослав Малинов.

„Ако ИТН удържат позицията си, отиваме към експертен кабинет с третия мандат с много тежки компромиси от страна на ГЕРБ и ДПС, с голямо лично унижение за Борисов и с огромна опасност от предсрочни избори, на които ще ни изпрати отново първият“, обясни той.

„Когато Борисов каза, че ще имаме експертен кабинет, но премиерът и външният министър ще са от ГЕРБ, на мен ми стана ясно, че има голям проблем, защото такова правителство с предводител от партия е оксиморон“, коментира професорът. 

„Когато се говори за експертен кабинет, опозицията не е между експерти кретени и аматьори. Смисълът е хора, които не носят пряка политическа отговорност, да управляват. Това не е стабилна формула, но се използва, когато конфронтацията между партиите е толкова голяма и за да се формира мнозинство между политически лидери, които не се харесват и зад тях стоят избиратели, които не се понасят и не биха приели нормален политически кабинет“, обясни той.

„Борисов беше на прага след ротацията да има кабинет с Мария Габриел с много ясни политически фигури. По време на кампанията Борисов каза, че няма да има такъв, а ще е с ясна политическа отговорност. Сега всичко това рухва“, заяви политологът. 

„В най-добрият случай сега ще имаме едно нестабилно правителство, в което ГЕРБ няма да има влиянието, което лидерът й си въобразяваше. Борисов може да спаси ситуацията, ако излезе и каже, че ще прави експертен кабинет, но да призове да е с първия мандат“, добави той.

„Това е най-импотентният лидер в историята на демокрацията в Европа. Пет-шест пъти печели избори и не може да направи правителство. За какво тогава за седми път ги предизвикваш? За да може ИТН да излъчи експертно правителство и да кажем, че това е добър вариант?“, попита проф. Малинов. 

„Начинът, по който се отиде на избори, предопределят изнервеност и то най-вече в Бойко Борисов, а заради резултатите от тях тя е още по-голяма. Не се вижда естествена формула за правителство, която да е убедителна за избирателите. Сега сме в по-лоша ситуация в сравнение с времето преди вота“, добави той.

„Когато видях изборните резултати, бях наясно, че единствената формула, която може да бъде постигната, е сътрудничество между ГЕРБ, ДПС и ИТН. За партията на Слави Трифонов обаче това би било щета“, коментира пък социологът Димитър Ганев.

„Тогава той ще има по-силна обяснителна теза защо подкрепя определено правителство, отколкото ако подкрепи първия. Струва ми се, че при провал на ГЕРБ, вторият мандат също няма шанс за реализация“, каза още той.


В категории: Политика


Флагман.БГ Моторист загина в жестока катастрофа Моторист загина в жестока катастрофа 29/06/2024, Събота 15:00 0
8
Коментара по темата
8.
Цецко
22.06.2024 00:36:11
0
4
Приятели, българи! "Героят" на последните 20г по корупция, разсипия, безхаберие и ограбване на нацията, Боко Тиквата-Борисов бил кахърен и мно-о-го натъжен! Пролива крокодилски сълзи за изтърваните през последните 4г евромилиарди! Голямо реване, грухтяне, квичане! Как не се е докопал до чуждите пари! А основната причина това да не се случи е той със подлите финтове и номера срещу опиталите нещо да променят! С помощта, разбира се на др.Нинова, шута, пардон, шоуфакира Славиняматакъв- Трифонов, Магнита Пеевски и не на последно място "бащата" на нацията, слугата на българофобката Мутрофанова! Сега той реве като настъпана мечка а, ако беше успял, ние щяхме да ревем, че ония от Европа, като разберат какво сме сторили с техните пари ще искат да им ги върнем! Познайте кой ще духа Боковата супа?! Точно така! Българският народ! Досега през тези 34години на криворазбрана демокрация той друго не е правил!
Не плачи, Боко! Не тъжи! Малко ли ти е откраднатото досега?!
Цв.Василев от КТБанка
7.
До 6
21.06.2024 15:49:18
1
0
Ама това може да не е вярно, може да е нечие мнение. За враговете и конкурентите на бай бойко и най-абстрактния по произход слух е факт, издълбан в мрамор, но за самия него само недоказуеми твърдения и мнения от хора извън огромният му кръг на обожатели. Само му вижте физиогномията и ще ви стане ясно за какви пропаднали хора говорим, когато става дума за привържениците на пп герб... Както и да е
6.
Алелуя братя!
21.06.2024 13:57:39
0
6
Браво бе! Вие сега ли разбрахте, че толупа е импотентен лидер, неможач и некадърник и само тупа топката.
Ебат* прозрението!
5.
АНАЛизатор
21.06.2024 13:19:39
8
0
Трябва да спрем рашистката чума. На есен всички гласуваме за ДПС.
4.
Тънък детайл
21.06.2024 12:54:10
0
8
Това че Бокич има огромна его, не означава че има реално човешко или мъжко достойнство. В смисъл, като бясно куче ще стиска доколкото може по-силно и по-дълго кокалът, наречен "ВЛАСТ", но да почувства унизение, смирение или свян....това не мисля че е възможно
3.
Българин
21.06.2024 11:33:31
2
15
Че на славуца правителството ще бъде с експерти на тиквата и свинчо, постановката е за зрителитр
2.
АНАЛизатор
21.06.2024 11:24:04
1
22
Никой не иска с тиквата! Толкова сложно ли е да го проумее и да не се явява повече лично той на избори! Тотално изхабен е!
1.
Големи разбирачи, макар и професори
21.06.2024 11:21:34
13
6
по импотентни от Вас няма, господа!
Кой Ви плаща да правите анализи, да поставяте този или онзи отпред, отзад, отгоре, отдолу?
Гледайте си политологията, но и нея май не я разбирате!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сандък изплува на бургаския плаж Сандък изплува на бургаския плаж Зевзеци предположиха, че може да е "Ковчегът на Ной" Въвличат украински граждани от базата на БДЖ в Приморско в скандал за лична изгода Въвличат украински граждани от базата на БДЖ в Приморско в скандал за лична изгода На АМ "Тракия" днес е кошмар, поредна катстрофа затапи аутобана На АМ "Тракия" днес е кошмар, поредна катстрофа затапи аутобана ПТП-то е верижно Тези двамата бяха смъртни врагове 10 години, но днес отново си говорят Тези двамата бяха смъртни врагове 10 години, но днес отново си говорят "Този път е завинаги“, отсякоха в един глас Евгени Минчев и Йорданка Христова  Нико Тупарев: Фалшив сигнал на Джони Каскета ме натопи, невинен съм Нико Тупарев: Фалшив сигнал на Джони Каскета ме натопи, невинен съм Обвинението, по което бях привлечен, е за длъжностно присвояване от „Лайм“ ООД, в което съм съдружник и притежавам 85 % от дяловете, но никога не съм бил управител, уточни продуцентът Платиха за 120 хил. лири за чепиците на този певец Платиха за 120 хил. лири за чепиците на този певец Сините велурени обувки на Краля на рокендрола бяха продадени на търг Пенсионерите мизерстват, обяви тв легенда Пенсионерите мизерстват, обяви тв легенда Поколения българи са израснали с негоите прогнози Знаете ли, че в този български град има плаж, който обаче е на път да изчезне Знаете ли, че в този български град има плаж, който обаче е на път да изчезне В публичното пространство се носи слух, че плаж повече няма да има Хем всички искат да има правителство, хем се заклеймява всеки, които се опита, каза Тошко Йорданов Хем всички искат да има правителство, хем се заклеймява всеки, които се опита, каза Тошко Йорданов Средата в парламента е шизофренна, смята председателят на ПГ на ИТН Моторист загина в жестока катастрофа Моторист загина в жестока катастрофа Инцидентът е настъпил около 10:30 часа и е между мотоциклет и лек автомобил
Вижте как жената на Жоро Манекена вандалства в Бачковския манастир Вижте как жената на Жоро Манекена вандалства в Бачковския манастир Погромаджиите днес ще бъдат съдени по бързото производство в Асеновград Сигнал до Флагман: Шофьор паркира това Ауди на пешеходната пътека до жп гарата Сигнал до Флагман: Шофьор паркира това Ауди на пешеходната пътека до жп гарата Възмутен бургазлия недоумява кой е водачът на този автомобил Изгоряха милиони - вижте как суперлуксозна яхта пламна мистериозно Изгоряха милиони - вижте как суперлуксозна яхта пламна мистериозно Всички противопожарни екипи от района сa се включили в борбата с огнената стихия, но тя е продължила цяла нощ "Ню Йорк Таймс" призова Байдън да се откаже от президентската надпревара "Ню Йорк Таймс" призова Байдън да се откаже от президентската надпревара Засилва се натискът срещу американският президент в борбата му за втори мандат Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна "Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро" Принц Уилям и Кейт Мидълтън - „стълбовете“ на „нестабилната“ монархия Принц Уилям и Кейт Мидълтън - „стълбовете“ на „нестабилната“ монархия Принцесата на Уелс е „силата зад трона“, тя се подготвя да бъде кралицата, която да подкрепя принц Уилям, твърдят чуждите медии Нова напаст удари туристите в Гърция, и българите не са в безопасност Нова напаст удари туристите в Гърция, и българите не са в безопасност Крадци обират колите на летовниците в южната ни съседка с иновационно устройство Проститутките в Кьолн въртят голям оборот покрай Евро 2024 Проститутките в Кьолн въртят голям оборот покрай Евро 2024 Клиентите избирали мадами в стриптийз бара, където входът бил безплатен за запалянковци Путин стана за смях: лимузината Aurus, която подари на Северна Корея, е сглобена с южнокорейски компоненти Путин стана за смях: лимузината Aurus, която подари на Северна Корея, е сглобена с южнокорейски компоненти Русия постоянно се хвали с "безаналоговите" си технически възможности, но в действителност не може дори един автомобил да построи сама 66,4% скок в цените на имотите в Гърция за последните 7 години 66,4% скок в цените на имотите в Гърция за последните 7 години Това създавало напрежение в обществото
Николай Марков: Николай Марков: Мозъчният тръст и всичко останало във „Величе“ съм аз, няма други! Виц на деня Виц на деня 22:00:
- Скъпи, кое е по-важно за теб футболът или аз?
23:45:
- Разбира се, че ти!
Виц на деня Виц на деня - Здрасти, що си намръщен?
- Щото синът се жени.
- Епа, то сите се женат. Как се казва булката?
- Ханс.
- Аа, ти за това си нервозен. Щото името не е македонско...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Феминистката - жена, която няма полов живот, но твърди, че тя самата така е решила.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори