Това са най-вкусните лепкави крилца - за шампиони
Вижте рецептата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки крилца - около 800 г
олио - 2 с.л. зехтин
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л. пушен
чесън на прах - 1/2 ч.л.
ЗА НАМАЗВАНЕ
пилешки бульон - 100 мл
мед - 4 с.л.
соев сос - 80 мл
сусамово олио - 2 с.л.
оцет - 2 с.л.
чесън - 2 скилидки, смлени
червен пипер - 1 щипка, лют, люспи
нишесте - 2 с.л. царевично
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лепкави крилца за шампиони - най-вкусните и сполучливи крилца, които сте опитвали. Измийте, почистете и подсушете крилцата. В купичка смесете сол, черен пипер, чесън на прах и червен пушен пипер. В купа сложете крилцата с олиото и всички подправки. Разбъркайте и втрийте добре в месото.
В тава сложете хартия за печене и подредете пилешките крилца едно до друго, без да се застъпват. Загрейте фурната на 200 градуса и печете крилцата 20 минути. През това време направете смес за намазване.
В касерола сипете всички продукти, разбъркайте и сложете на котлона. Загрейте и гответе на висока температура, докато соса кипне, след което намалете котлона на средна степен и варете соса 10 минути до сгъстяване. Трябва да има консистенция на сироп. След като изминат 20 мин извадете крилцата, обърнете ги да се запекат и от другата страна и печете още 10 мин.
Сега ги извадете и намажете с помощта на домакинска четка всяко крилце от едната страна, обърнете и намажете и от другата страна. Сложете отново във фурната и печете още 10 мин.
Накрая извадете, намажете със сместа този път само отгоре, пъхнете във фурната за още 5 мин. Извадете готовите печени крилца и поднесете.
Източник: Блогът на Сия Рибагина.