Още не е изстинал и изяждаме половината: За този сладкиш ви трябват 5 минути и силен хладилник, за да се охлади бързо
Малко захар, малко бисквити и омайващ резултат
За този сладкиш ще ви трябват 5 минути и силен хладилник, за да може да се охлади достатъчно бързо, преди да го нападнете!
Не се шегуваме – вкусотията е толкова голяма, че буквално с лъжица изяждаш половината тава, преди да се усетиш! Бързо си запишете този уникален сладкиш от хладилника:
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
За крема:
2 яйца
70 г захар
45 г нишесте
500 мл прясно мляко
25 г масло
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
200 мл сладкарска сметана за разбиване
И още:
1 супена лъжица разтворимо кафе
100-150 мл млечни бисквити по избор
настърган шоколад за украса
ПРОЦЕДУРА:
1. На ръка разбийте яйцата със захарта, след това добавете нишестето и загладете, за да няма бучки.
След това добавете млякото и сложете на огъня да ври при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
2. Махнете съда от котлона, добавете маслото и ванилията и след като се смесят, оставете крема да се охлади напълно до стайна температура.
3. Студената сладкарска сметана разбийте на сняг, след което постепенно добавете охладения крем и разбийте с миксер.
4. Разтворете разтворимото кафе в млякото. На дъното на десертната купа или форма по желание се слага тънък слой от крема, след което се нарежда слой бисквити, потопени в кафето.
5. Продължете да редите крем бисквити до изчерпване на материала. Отгоре се украсява с настърган шоколад.
Охладете десерта в хладилник за поне 2-3 часа.