Този италиански ябълков пай направо се топи в устата!
Малко продукти, голям разкош
Днес ще ви представим уникална рецепта по италиански за ябълков пай.
Необходими продукти:
3 ябълки
сока от половин лимон
2 супени лъжици захар
100 грама сладко от боровинки
За тестото:
2 яйца
щипка сол
120 грама захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
100 милилитра олио
50 милилитра прясно мляко
180 грам брашно
10 грама бакпулвер
Начин на приготвяне:
Измийте, срежете и нарежете ябълките на кубчета. Сложете в тиган, поставете на котлона и полейте с лимоновия сок и захарта.
Разбъркайте и гответе на силен огън за няколко минути или докато водата се изпари напълно. След като това стане, свалете.
В купа разбийте яйцата заедно със солта до разпенване. След това сипете ванилията и захарта и бийте до побеляване. След като това стане, сипете олиото и прясното мляко и смесете. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и прибавете към яйчната смес. Бийте до получаване на еднородна смес.
Вземете форма за печене, намажете с малко мазнина и набрашнете. Сипете тестото заравнете и с лъжица нанесете по цялата повърхност сладкото от боровинки. Над него разпределете ябълките.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 35 минути или до суха клечка. Извадете, охладете и махнете формата. Поставете в съда за сервиране и поръсете с пудра захар. Нарежете и поднесете.