×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите


Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите
Владимир Путин поднесе цветя и на постаментите на героите в Москва, а в Украйна День Победы е забранен. В много страни на стария континент празнуваме Деня на Европа
09 Май 2024, Четвъртък, 07:27 ч.
Автор: Флагман.Бг

Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие

Денят на Европа ще бъде отбелязан в сянката на евроизборите, съобщава БТА. Нова телевизия пък информира, че 9 май е посветен на мира и единството на Стария континент, а в същото време и припомня, че именно на тази дата се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман, която би направила война между европейските народи немислима. 

На този ден отбелязваме и окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората световна война.

Тази сутрин президентът на Русия Владимир Путин поздрави своите колеги от ОНД - Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, пристигнали в Москва на Деня на победата като почетни гости. Държавният глава, който вчера встъпи в своя пети мандат, поднесе цветя и на постаментите на героите в Александровската градина.

В София честванията започват от сутринта пред Паметника на Незнайния войн. Пред президентството ще бъде издигнато и знамето на Европейския съюз.

На 9 май в календара се отбелязва Денят на Европа, посветен на Декларацията Шуман от 1950 г., пише БТА. Историческият план е предложение за поставяне на френското и западногерманското производство на въглища и стомана под общо ръководство, което по-късно ще се превърне в Европейски съюз. По-малко от месец преди изборите за Европейски парламент, какво ни очаква в този Ден на Европа, пита Европейският нюзрум, платформа платформа за сътрудничество между 23 европейски новинарски агенции, сред които е и Българската телеграфна агенция.

"9 май, Денят на Европа, е не само паметен ден, но и ден, в който да помислим за нашето общо бъдеще. Близостта на този ден до изборите го прави по-значим от всякога", обяснява Европейският парламент в съобщение за медиите. 

Датата 9 май е посветена на историческата декларация на френския външен министър Робер Шуман от 1950 г. за създаването на Европейската общност за въглища и стомана, която по-късно се превърна в Европейския съюз. От 1985 г. насам този ден се отбелязва с тържества и празненства в цяла Европа.  

В Деня на Европа през 2024 г. повече от 60 града ще осветят емблематични сгради и паметници в опит да подчертаят значението на гласуването. "Използвай гласа си. Или други ще решат вместо теб": лозунгът на кампанията на Европейския парламент и знамето на ЕС със синята звезда ще бъдат прожектирани върху паметници в нощта на Деня на Европа - сред тях са Колизеят в Рим, "Гран Плас" в Брюксел, до моста "Самюъл Бекет" в Дъблин, кметството на Вилнюс и президентския дворец в Братислава.

"С тези илюминации, които се провеждат в градове из целия континент, Европейският парламент и националните и местните власти работят заедно, за да изпратят единно послание до 440 милиона европейски граждани за значението на тези европейски избори за бъдещето на всички", се казва в изявлението на Европейския парламент.

Тъй като светлинните спектакли са на публично място, те са насочени към всеки човек, а не само към тези, които имат право да гласуват. 

Между 6 и 9 юни гражданите на ЕС ще се явят в избирателните секции, за да гласуват за 720 членове на Европейския парламент. През октомври миналата година Агенцията на ЕС за киберсигурност вече призова за бдителност преди изборите през юни, като заяви, че "кампаниите за манипулиране на информацията са считани за голяма заплаха за изборния процес".

Дезинформацията и пропагандата бяха предмет на обсъждане в навечерието на изборите, както и в социалните медии. Според експерти крайно десните популистки партии са далеч пред традиционните си съперници в надпреварата за вниманието на избирателите в социалните медии, където дезинформацията всява страх и гняв около ключови въпроси на европейските избори.

Честванията на Деня на Европа засягат сферите на изкуството, културата, политиката и други. Чрез музика, танци, дискусии, прожекции и други формати хиляди хора отбелязват мира, единството и европейската идея. Държавите членки и кандидатките за членство организират празненства в множество градове, често в сътрудничество с национални структури, институции на ЕС или гражданското общество.

Европейската комисия и Европейският парламент вече отвориха вратите си за заинтересовани посетители в Брюксел на 4 май и в Страсбург на 27 април. За първи път Европейският парламент ще отбележи Деня на Европа в сградата си в Люксембург със "село на демокрацията", културни представления и нова изложба Europa Experience, която ще бъде открита за обществеността на 9 май.

В Италия, за първи път от създаването на Деня на Европа, три исторически италиански села ще бъдат осветени в синьо. Ключово събитие ще се проведе на римския площад "Кампидолио" с дебат, четения и музика.

За да отбележи Деня на Европа, испанският министър на външните работи, Европейския съюз и сътрудничеството Хосе Мануел Албарес ще участва в събитието "Защо е важна Европа" на 8 май в Мадрид, с изпълнение на химна на ЕС "Ода на радостта" от Филхармоничния оркестър и диалози за въздействието и бъдещето на ЕС.

В Словения тази година с Деня на Европа ще бъдат отбелязани и 20 години от членството в ЕС. Основното честване на годишнината ще се състои на 9 май на Площада на Европа, половината от който е в Италия, а другата - в Словения. Преди 20 години тогавашният министър-председател на Словения Антон Роп и тогавашният председател на Европейската комисия Романо Проди отброиха на площада секундите до присъединяването на Словения към ЕС.

В българската столица София посетителите ще имат възможност да опитат местни храни и напитки от държавите - членки на ЕС, и да се насладят на музика и танци от различни части на Европа. Като част от фестивала LUNAR, светлинно 3-D шоу ще освети Двореца-Национална художествена галерия.

Кандидатката за членство в ЕС Албания също празнува Деня на Европа всяка година. На 4 май в Шкодер стартира Седмицата на Европа, която е посветена на приобщаването, многообразието и правата на човека. Седмицата на Европа ще завърши на 9 май с Панаир на Европа в албанската столица Тирана.

В германския град Ахен по традиция церемонията по връчването на Международната награда "Карл Велики" за заслуги към Европа се провежда в деня на Възнесение Господне. Тази година Възнесение Господне също се пада на 9 май.

За първи път наградата е присъдена през 1950 г. Тази година тя ще бъде връчена на главния равин Пинхас Голдшмит, който е председател на Конференцията на европейските равини, и на еврейския народ в Европа.

Според управителния съвет на Дружеството за присъждане на международната награда "Карл Велики" в Ахен наградата се присъжда на Пинхас Голдшмидт "като признание за изключителните му усилия за насърчаване на мира, правото на всички народи на самоопределение, европейските ценности, толерантността, плурализма и разбирателството и като признание за значителния му ангажимент към междурелигиозния и междукултурния диалог".

Председателят на Борда на директорите на наградата "Карл Велики" Юрген Линден подчерта, че наградата "Карл Велики" не заема позиция по конфликта в Близкия изток, но подкрепя мнението на определения за лауреат Голдшмит, който призовава за дългосрочно прекратяване на огъня, траен мир и зачитане на правото на народите на самоопределение.

Миналогодишният носител на наградата беше украинският президент Володимир Зеленски.

От 2008 г. насам младежката награда „Карл Велики“ се връчва два дни преди наградата „Карл Велики“. Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за наградата "Карл Велики" обявяват конкурс, насочен към млади хора на възраст между 16 и 30 години във всички държави членки, които активно участват в оформянето на Европа и насърчават европейското разбирателство. 

Тази година "Систърхуд патуейс", проект от Литва, който има за цел да се бори с насилието срещу жени в Прибалтика, спечели младежката награда "Карл Велики" - и получи парична сума от 7 500 евро.

Телеграм каналът „Записки Ванги“ пък припомня, че Ванга е считала День Победы не просто за празник, а за свещен в памет на геройския подвиг на войниците, отдали своя живот. Тя казвала, че паметта за тях трябва да е вечна, за да не се повтарят грешките от миналото и за да живеем в мир и съгласие.


В категории: Животът


Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
64
Коментара по темата
64.
Отчетник ветеран
11.05.2024 15:59:26
0
2
Третия райхсмаршал ни върна Македония и Тракия, Червената армия ни ги взе! Каква победа празнувате , роби!?
63.
Абезьяный
10.05.2024 21:43:35
0
0
С Днем Победы!!!? Над България . За съжаление.
62.
Що тъй
09.05.2024 17:24:52
4
2
Отваряш статия с подобно заглавие във Фейсбук и четеш как масово хората си честитят победата над фашизма, отваряш тук и четеш злобни и инфантилни коментари на анонимни русофобчета!!
Защо сте скрити на кучето в г.... , мойте патета? От какво точно ви е страх?
61.
Руя
09.05.2024 16:35:37
8
8
Днес е Деня на победата над фашистка Германия.Благодарим ти Русия за свидните жертви ,които си дала.
60.
вяеф
09.05.2024 16:31:07
6
7
1. тук пише една гад.
2. ВСИЧКО, което пише тая гад е ЛЪЖА.
3. САЩ спонсорира тая гад.
59.
Сталин
09.05.2024 16:01:22
6
10
Победителите празнуват Денят на победата, а победените - денят на еврогейска европа
58.
До ХХ
09.05.2024 14:05:49
6
5
Всичките евреи са избити от Путин, за да бъди обвинен за това Шитлер после гестапо и аненербе. Путин ни е върнал куадрильони кубични метри тиня, научи я най-после тази география. Планът "Лендлийз" започва през 2022 г.
57.
До 56
09.05.2024 14:03:24
12
5
Още не можем да се освободим от московските окови. 35 години вече тежат и цялото еврейско опа европейско семейство не можа'а дъ нъ откъснът от московското. Явно са ви ялови опитите, като вазе. Ялови.
56.
дгдгд
09.05.2024 13:43:39
10
4
Капитулацията на Германския Райх е подписана на 08.05., На 09.5. само отрепки, мизерни лузери необразовани с ниски доходи и завистливи боклуци, които искат всички да водим отново едакво мизерен живот, тачат някаква победа на московската кочина над бившия им съюзник Третия Райх, която победа не е тяхна, а се дължи на усилията на всички съюзници . За нас след войната започва с почва окупация и мизерия съветско робство, което ни връща в първи клас и заради русорастите все още не можем да се освободим напълно от московските окови.
55.
До ХХ
09.05.2024 13:24:02
11
20
Децата в ястребино нарочно са избити от партизани, за да бъдат обвинени после полицията и армията. Хитлер ни е върнал десетки хиляди квадратни километри земя, научи я най-после тази история. Планът "Маршал" започва през 1945 г.
54.
Й.Ш.
09.05.2024 12:26:29
2
8
"Днес отбелязваме края на европартньорството ни с Третия райх"
53.
До 43
09.05.2024 11:06:28
6
15
Покажи Нака колко я знаеш историята. Сигурен съм , че нищо не знаеш. Главата ти е пълна с опашати лъжи от комунистическите учебници.
52.
До 51
09.05.2024 10:56:57
6
10
В Трети украински фронт руснаците са два пъти повече от украинците.
51.
до 50
09.05.2024 10:40:25
7
4
Bcичко това е извършено от украинците в състава Трети украийски фронт.
50.
Русофил е синоним за исторически неграмотен човек
09.05.2024 10:30:39
6
15
Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:
1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;
2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.
3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията.
49.
победа и здраве
09.05.2024 10:26:38
4
12
ШЕ ВА ГОРЯ ЖИВИ УЕ, МРЪСНИ ЧАНДАЛО-ЧИФУТИ ! В С И Ч К И Т Е НЯМА ДА ИМА ЗИКЛОНЧЕ ЗА ВАС ПРЕДИ ТОВА, НИТО МИ ТРЯБВАТ РОБИ. И ДЕЦАТА ВИ, И ВНУЦИТЕ ВИ И ЖЕНИТЕ ВИ. ДО 99 КОЛЯНО.
48.
ХХ
09.05.2024 10:21:00
17
8
Ha Югославия също плащаме репарации до 1969г.
Изпращаме над 11000 евреи в концлари и т.н.
A на Сашко дебелия евродепутат , дядо му избива децата в Ястребино.
47.
Мааам...
09.05.2024 10:18:21
23
14
Заради тези фашистки дебили, България е бомбандирана от европедалите Англия и САЩ. Едва не са на затрили. Ако не беше Сталин да спре бомбандировките на западните уроди, щяхме да сме нива засята с картофи, както се е изказал алкохолика Чърчил за нас
46.
Победа и здраве-ГошкоБоцмана-Золофт
09.05.2024 10:12:43
18
6
Известен съм още като Сталин, Хвърляй Владимире атома, Ахмат сила, Бой по укрофашагите, Нинова е икона, Радев достоен президент Рамзане обичам те, Кадиров съм и т. н
Ако никовете ми са диагноза простофилПинделГундяевскиБгРусфилистия молъ да бъда извинен.
Слава России! Ахмат сила! Слава патриарх Кирил!
Не на кадировскотоМанафффф насилие над любимата ми велика армия!
45.
*********
09.05.2024 10:12:19
14
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
44.
Марк Твен
09.05.2024 10:07:00
24
12
Днес празнуваме победата над нацизма.
Нормално е безродниците да чувстват странно неудобство, като да не могат да си намерят място.
Къде намират покой нацистите? Единствено в гроба. Също като либералите.
43.
Наката
09.05.2024 10:03:55
9
16
Много обичам, когато неграмотни средношколци, които едвам изкарват тройка по математика и не знаят повече от 2 европейски столици, ме учат на история!! Знаете ли ако ги съберете всички евроатлантичета тук на едно място, каква жалка и комична дружинка ще получите?
42.
XX
09.05.2024 09:59:34
12
6
До 19

"Хитлер връща на България загубеното през ПСВ в Добруджа, Македония, Беломорска Тракия" - мухахаха, чери историята абе про'с'так неграмотен!
Хитлер не връща почити НИЩО на България, а Българи праща окупационни войски под немско командване.
И затова плаща репарации на Гърция до средата на 70те.
Факт.
41.
До 35
09.05.2024 09:54:31
19
3
Сериозно ли ве пръдльо
40.
До 37
09.05.2024 09:49:10
2
3
Дебил
39.
Дае
09.05.2024 09:39:24
11
17
День победы Европа я има защото я имаше Русия ако Русия беше загубила войната сега Европа щеше да се нарича хитлеропочистка Германия слава на Русия
38.
До 33
09.05.2024 09:37:51
15
12
Айдееееее към раша. Путлер ще ти даде пералня за награда. Промитите мозъци като теб са много в нашата Родина!
37.
Тъп, първобитен, българо-хомосапиенс
09.05.2024 09:35:58
12
10
Аз празнувам денят на Европа с пъстро знаменце, розови прашки, пухен сутиен и кочан в гъза. Хайл хитлер, хитлер капут
36.
До 31
09.05.2024 09:33:23
12
13
ДЕН НА ИЗПЕДЕРАДТЕНИТЕ И ИЗВРАТЕНИ
евроГЕЙци и ДЖЕНДЪРИ
СЛАВА РОССИИ
СЛАВА ДЕН ПОБЕДА
35.
победа и здраве
09.05.2024 09:33:07
8
33
КАКТО И ДА КВИЧИТЕ, РУСОФИЛИСТИЦИ ДОЛНИ - ВСИЧКИТЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗБИТИ И НАБУЧЕНИ НА КОЛ. НИТО ЕДИН НЯМА ДА БЪДЕ ОСТАВЕН ЖИВ!
34.
Do 33
09.05.2024 09:32:41
13
14
Ден на победата е в РуZZия другарю изкукал комунист. Вашите няма да се върнат на власт, а ако толкова много ти липсват марш на фронта да защитаваш каПутин.
33.
До 31
09.05.2024 09:29:53
14
19
Днес е ден на победата над фашизма!
Нормално е идиотизирани олигофрени, като теб, да не го чувстват като празник!
32.
Сталин
09.05.2024 09:28:33
17
16
Денят на европа го празнуват само педерастите
31.
Хахахахахаха
09.05.2024 09:22:09
18
20
Какъв ден на победата празнувате бе комунета неграмотни ?!?!? Следващите 45 години бяха срам и позор в нашата история! 9 май си е рашистки празник, какво общо имаме ние?
30.
Архивите говорят
09.05.2024 09:19:50
6
14
Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:
1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;
2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.
3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията.
29.
Пак измама
09.05.2024 09:18:13
17
21
Денят на победата е пропагандно мероприятие за промиване на мозъци. Втората световна не започва на 22.06.1941 и не приключва на 09.05.1945 г. Така само се избягва неудобния факт как Хитлер и Сталин си поделят Полша и как СССР завладява Прибалтийските републики и напада Финландия. Абсурдно е, да се празнува победата като някакво руско събитие защото без Западния фронт, без битките в Африка и Италия, които ангажират основните сили на Германия никакво стигане до Берлин от Червената армия нямаше да стане.
28.
До 26
09.05.2024 09:17:51
11
13
Ти хубаво провокираш, но русофилите колкото са исторически неграмотни съвсем им разбъркваш главите.
27.
До 23
09.05.2024 09:14:48
3
11
А специално за посрещането на Червената армия в Бургас има и филм!
Естествено никое от продажните сайтчета, които ти промиват мозъчето няма да ти го напише!!
Гледай филма и не дрънкай простотии!!
26.
Гошко до долния
09.05.2024 09:13:32
3
3
Шегувам се бе, не съм толку проЗ, естеествено, че Георги Димитров и историята са разказали всичко.
https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8?si=TaX6ITFcwd0BvdIo
Провокирам под прикритието на слабоволтов.
25.
Золофт
09.05.2024 09:09:17
1
4
19,препоръчвам ти го, защото на мен ми помага цял живот, поне така си мисля и така го усещам, но дали не бъркам?
24.
Гошко до долния
09.05.2024 09:07:38
13
14
Това ли можа да измислиш ве, дебил неграмотен?!!
Имаш телефонче, отвори и разгледай ХИЛЯДИТЕ СНИМКИ от посрещането на Червената армия!! Целия български народ е там, измито мозъче, ЦЕЛИЯ!!
Баба ти и дядо ти също са били! И те ли са копейки???
23.
До 18
09.05.2024 09:05:56
11
21
Гошко, Гошко хич те няма. Посрещали ги били с цветя. Така да ги посрещали, че Георги Димитров е бил принуден да пише писмо до Сталин и да го моли да спре издевателствата на руснаците над цивилното население.
22.
ТБС
09.05.2024 09:04:27
12
16
Само педерастите и некадърниците празнуват деня на гейропа.
21.
Золофт
09.05.2024 09:03:39
4
6
19, препоръчвам ти д-р Лорис Саян, психиатър. Човекът е пенсионер, но с многогодишен опит. Ще те диагностицира и ще ти изпише лечение. Лекува тежки депресии, обсесивни разстройства и маниакални състояния. Не отлагай лечението си.
20.
18
09.05.2024 09:00:29
10
11
Защото са посрещнати от националните предатели като теб и Копейката. Още въпроси?
19.
Цар Борис III
09.05.2024 08:59:51
8
13
И да добавя, че пропуснах "Соболевата акция" на българските комунисти.
И да добавя, че 25 000 жертви в партизанска война сме дали, колкото мамаЕприготвила 25 000 робертоКавали. Пиша за Цар Борис, но пиша, като 100% аналкомунист, какъвто не е бил Цар Борис.
25 000 жертви ХАхаха, докато обираха мандри и се криеха по шумата.
Хитлер връща на България загубеното през ПСВ в Добруджа, Македония, Беломорска Тракия, Сталин и. слугите му от Коминтерна през 1934г..приемат решение за създаването на Македонска държава и нация,което се реализира след 1944г..когато мародер Цървената армия окупира България.
Ако не беше не беше Обща и у дома имахме повече от една книга, а не само Кама Сутра, намаше да се пиша Цае Борис и избълвам този русоробски аналЛиз.
Вермахта не е грабил и не е убивал на територията на България за разлика от Мангасарян Цървената армия.
Ако мама не беше Обща, щеше за посол Стаменов-Павел Судоплатов и онези тайни преговори за отдаване на част от СССР на Германия и по-точно Украйна и Белорус.
Ако мама не беше Обща щеше да знам за Локотская респубкика и так далееее.
Цар Борис наистина е мъдър държавник, но не заради моя болтавня, а заради това че тайната му мърдър корпорейшън ВМРО утилизира хиляди прокремълски опростачени комунеродоотстъпници.
Искам да се кача на мама и дъ заминъ за роспийката.
18.
Гошко
09.05.2024 08:55:26
23
16
Боцмана ме изпревари, но ще питам- някой ще ми каже ли защо окупаторите от Червената армия са посрещнати с цветя и неподправена радост?? Защо не е гръмнала и една пушка срещу тях?? Защо са посрещани по къщите, поени и хранени?? Защо на фронта с тях тръгнат и хиляди доброволци??
Да питам ли още ве, дебилчета?
17.
ТОЙ
09.05.2024 08:52:29
37
47
ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА! ПОКЛОН ПРЕД БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД!
16.
До 14
09.05.2024 08:49:51
26
33
14, тъп ли си?? СССР обявява война на България на 5 септември 1944 г. Не среща никакво съпротивление от нашите. На 9 септември 1944 г. идва правителството на ОФ. Как ги видя тия жертви за 4 дни "война", през която руския солдат е посрещан с хляб и сол и "здравствуйте братушки!" Жертвите са ястребинчетата, избити от нашата жандармерия. Жертвите са Николай и Яна Лъскови от Бургаския район, жертвите са партизани, ятаци и т.н. участвали в съпротивлението срещу фашистката окупация!
15.
Боцмана
09.05.2024 08:47:43
29
21
Като гледам, днес е ден и на ПРОМИТИЯ МОЗЪК!!
Непълнолетни олигофрени, прабабите и прадядовците на които, ДО ЕДИН са посрещали ВЕЛИКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ със хляб и сол, плюят и храчат срещу историята си обзети от бяс!!
Тези неграмотни олигофрени, непознавайки собствената си история, един ден ще трябва да управляват тази държава!!!
Нали се сещате колко още по-жалка картинка ще изглеждаме тогава!!
За справка, погледнете Украйна!!
14.
До 8
09.05.2024 08:45:47
15
17
Типичен пример на неграмотно русофилско изказване. Жертвите на България през Втората световна не са от партизанското движение, а са дадени от българската армия която руснаците изпратиха на фронта.
13.
Просто e ...
09.05.2024 08:41:04
13
18
ако нямаше День Победы, к'ъв ти ден на Европа. А Брюксел сега щяха да козируват с вдигната ръка и да крещят Зиг Хайл.
12.
До 9 напикания
09.05.2024 08:36:58
27
38
ДА ТИ СЕРА В УСТАТА И ПРАЗНАТА ГЛАВА
СЛАВА РОССИИ
евроГЕЙски БОКЛУК,ИЗПЕДЕРАСТЕН
СЛАВА РОССИИ
11.
До 9
09.05.2024 08:36:36
21
42
Гемания я възстанови планът Маршал. Наляха милиарди долари в нея американците, за да си правят пак Мерцедесите. Всъщност, победената Германия си е победена и до днес - тотално окупирана от 1945 г. Не могат "гък" да кажат, докато не им позволи чичо Сам. Какво ми го хвалиш тоя Германистан, приключил отвсякъде с джендъризъм, ислямизиран и колонизиран oт американските си господари.
10.
Тулупа от Банкя
09.05.2024 08:34:43
30
44
СЛАВА РОССИИ
9.
Пикая ви на Победата
09.05.2024 08:33:40
47
33
Германия бе разгромена и опустошена, а днес е най-силната икономика в Европа, цели 7 места над Р*сия световно.

Междувремено "победителите" които просеха помощ от запада през ВСВ защото нямаха дори храна за войниците си, се бият в гърдите всяка година. Същите тези "победители" днес се превърнаха в това което едно време унищожаваха - фашисти.

Бясното куче Московия тъне в мизерия и репресии, заплати по-ниски дори от най-бедната членка на ЕС, затвори за протестиращи и един куп олигарски.

Те нападат независими държави (Грузия, Украйна), плашат с ядрени оръжия, защото ЗНАЯТ че те с друго не могат и няма да изпъкнат.

Слава на България
Слава на Украйна
Честит ден на Европа
8.
Цар Борис III
09.05.2024 08:31:05
17
40
Точно Втората Световна Война минаваме тънката лайсна със сравнително малък брой жертви, главно в партизанското движение. Някъде около 25,000 жертви. За справка, Югославия дава над 1,000,000 жертви. Да благодарим на Цар Борис III, че не направи глупостта да прати български войски, пушечно месо срещу Съветския Съюз. Изключително мъдър и далновиден държавник, който не се поддаде на манипулациите. И за това плати с живота си, има много доказателства, че Хитлер е наредил да го отровят. Днешните политици да си отварят ушите и очите, не да изпълняват поръчките на Запада, а да защитят народа си, както н.в.Цар Борис III. Виждаме в Украйна какво става - две империи се бият, а укрите ги сготвят. Щом си малък, а силните батковци се бият помежду си, оставяш ги да се бият и не се месиш, за да не те сготвят. Това е поуката за малките държави от ВСВ. Питайте румънци и унгарци, колко бой ядоха край Сталинград. Избиха ги до един!
7.
*********
09.05.2024 08:26:25
3
40
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Фактите
09.05.2024 08:21:00
26
39
Какво е "историческото" на някаква си декларация през 1950 г.? Чудо голямо ! Все едно без нея нямаше ли окупирана и разделена Германия да бъде включена в "съюз" ?
Щеше. Под една или друга форма, еврейското банкерство щеше да започне тихото завладяване на Европа и унищожаване на християнството в нея.

А в полунощ на 09.05.1945г. (08.05. за европейците, заради часовата разлика със СССР) настъпва истинско, историческо събитие ! Край на многогодишната жестока война в Европа.
Загиналите български войници по фронтовете срещу германците са десетки хиляди.
Загинали са и ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ СОФИЯНЦИ ОТ ВОЕННОПРЕСТЪПНИТЕ БОМБАРДИРОВКИ НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ през тази война.

Кмета Терзиев, потомък на генерали от ДС отказа днес почитането на българските жертви.
5.
Капитулацията
09.05.2024 08:16:55
27
10
На Германия е на 8 май, а не на 9!
Трябва да се счете за правилен часа по мястото на подписването, а не Московското време, тъй като Капитулацията е подписана и от Руските представител, а именно, Иван Суслопаров!
Толкова за празнуването на 9 май като Ден на победата!
Реалната дата е 8 май!
4.
Западът помогна на СССР
09.05.2024 08:10:52
8
24
Помнете американската и британската военна и хуманитарна помощ за СССР. "Аll help for Russia now" пише на трансперант от Бирмингам. Току що са произвели британски танк го го подаряват на руснаците, за да се бият против Хитлер. Отделно им даваха дрехи, продоволствия, храни и т.н.
3.
*********
09.05.2024 08:07:22
8
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
Поклон
09.05.2024 08:00:48
55
93
С Днем Победы! Поклон пред Съюзниците разгромили нацисткия режим, възродил се отново за съжаление на територията на украйна!
1.
Какъв ден на Европа бе
09.05.2024 07:58:35
50
90
Нещастен опит за пренаписване на историята. Никой да не помни победата на СССР над фашистка Германия. А защо ли - защото срещу руснаците в немската армия бяха всички от тн сега цивилизовън свят. За пореден път и пак загубиха. И сегашната война с украински ръце пак същите субекти я водят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да следим борсовите индекси е безумие, коментира Димитър Манолов Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори