Мързелива пица: Просто счупете яйцата върху хляба и добавете сирене
Всеки уикенд е един малък празник, който създаваме за себе си и нашите близки. А какво по-хубаво от това да започнеш деня с нещо специално?
Днес искаме да споделим с вас рецептата за любимото ни лакомство – хрупкава домашна пица с моцарела и пеперони.
Тази рецепта е лесна за приготвяне, но носи истинско удоволствие всеки път.
Съставки:
- 2 филийки хляб
- 120 гр. моцарела
- 2 с.л. лъжици маринара
- 1 яйце
- Риган
- Сол и черен пипер
- Пеперони
- Магданоз
Приготвяне:
Веднага загрейте тигана и сложете две филии хляб върху него. Всяка поръсете обилно със ситно настърган кашкавал. Покрийте с още две парчета хляб и направете малка вдлъбнатина в горната част.
Поставете в нея соса маринара, поръсете с подправките и внимателно счупете яйцата, като жълтъкът остане непокътнат. Отново поръсете всичко със сирене и отгоре разпределете тънко нарязан колбас. Поставете всичко в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути, пише 7kefa.com.
След като се запекат, поръсете сандвичите с пресен магданоз за допълнителен вкус и аромат.