×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте какво се случва в северната част на Карнобат в момента


Вижте какво се случва в северната част на Карнобат в момента
Наш репортер предава от кабелния завод „Борднетце“, откъдето категорично отричат да работят с такава суровина
05 Април 2024, Петък, 14:36 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Емел МАХМУД

Има припаднали, след като са вдишали отровния циановодород, издирва се източникът на смъртоносното замърсяване

МВР предприе незабавни мерки за издирването на източника на замърсяването с отровен газ на атмосферата в северната част на град Карнобат. Както Флагман.бг пръв съобщи преди час, от кабелния завод "Борднетце“ са изведени над хиляда работници.

На място са специалисти на РИОСВ, които са взели проба от основната канализационна шахта в близост до завода. Разследването за изтичането на циановодорода е започнало днес преди обед, след като няколко души от района са припаднали и са потърсили лекарска помощ, съобщава източник на Флагман.бг.

От ръководството на завода са категорични, че не използват циановодород при производството и настояват да се издири причинителят на замърсяването.

Евакуират кабелния завод в Карнобат, заради изтичане на циановодород

„Въпреки че нямаме касателство като инстанция по този случай, аз поддържам връзка с колегите от РИОСВ-Бургас. Опасност за общественото здраве няма. Информацията ми е, че изтеклият в канализационната мрежа циановодород отива към пречиствателна станция и няма нужда от безпокойство. Няма никакво производство наоколо, в това число и самият кабелен завод, което да генерира подобен отпадък. Няма настанени пострадали хора в болница“, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Вижте какво засне нашият репортер, който се намира вече близо до завода. Районът се охранява от патрулни коли, има и пожарна в случай на влошаване на обстановката.

Очаквайте изявление от РИОСВ-Бургас.

 


В категории: Карнобат


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
15
Коментара по темата
15.
.
06.04.2024 08:46:19
0
2
За закаляване на стоманени остриета се ползва жълта кръвна сол- калиев фероцианид, който в реакция със сярна киселина се получават калиев фери цианид и отровния газ циановодород, който е с миризма на горчиви бадеми. Ако версията за изхвърляне на химикали в канализацията се потвърждава от проби взети от канализацията и се установи наличието на калиев ферицианид,то това е една от вероятната химична реакция отделяща циановодород. Тази практика на закаляване на стоманени остриета се ползваше в К__________ ______. Разследването да приведе в известност съществуващата канализационна мрежа и да потърси нелегалните включвания. Сярна киселина може да постъпи от електролит изхвърлян от акумулатори, или на реактив от лаборатория. Всичко това е лично обяснение на случилото се. Но защо река Мочурица продължава да се замърсява с отпадните води от канализацията на гр.Карнобат? След. повече от 35 год. още не е изградена пречиствателна станция за отпадни води.Определеното строително петно на север от града е неподходящо, защото съобразно розата на ветровете гр.Карнобат ще се обгазява с неприятни миризми идващи от утаителя.
14.
Янчето П.
05.04.2024 22:25:35
0
5
Не съм усетила мирис.Бързо на работа по потници.
13.
Бургас
05.04.2024 16:15:05
2
21
Обществена тайна е че заводите изхвърлят отровни химикали директно в канализацията, няма завод в България който да не го прави.
12.
Od
05.04.2024 15:49:00
2
4
Mingi6ite pak sa krali medni trabi
I sa puknali trabata
11.
до 9 прасето
05.04.2024 15:44:40
10
1
баба ти е калинка, че те е направила по чуждите главички. това че има една-две връзкарки, не означава че всички са такива. аман от разбиратели. сигурно си някоя некадърница и те е яд, че са те изгонили и сега бълваш злоба.
10.
Анонимен
05.04.2024 15:32:58
0
23
Моля ,местните власти да излязат с официално изявление към гражданите на Карнобат ,за да знаят хората какво се случва .Имали опасност за населението ,разпространявали се отровата във въздуха и дали е наложителна евакуация!
Парка в момента е пълен с деца ,а е само на метри от въпросният завод!!!!!!
9.
Ссхйдйдйдйдй
05.04.2024 15:32:28
6
0
ХуяДаЯдетв йайсйсйсйс
8.
Прасе и Тиква
05.04.2024 15:28:43
2
28
Като знам какви слабоумни калинки са наблъскани в РИОСВ източникът на отровата няма да бъде установен никога. Най-много шапкарите от МВР и службите да намерят поредния клошар - червен пират, дето се изпикал в някоя шахта.
7.
Исмата
05.04.2024 15:28:01
2
3
От яденето на лафката е …
Стават токсични лайната !
6.
Стефан Богунов
05.04.2024 15:17:02
3
9
Аз спасих всички работници, пишете за мен.
През 30 мин. излизаш вдишваш и влизаш да работиш.
5.
паткан
05.04.2024 15:16:10
1
23
От циановодород се умира бързо и сравнително безболезнено.
Но пък от работа в подобни "фирми" е бавно и мъчително. На всичко отгоре и зле платено.
Да не кажете после че не съм ви предупредил.
4.
*********
05.04.2024 15:09:29
5
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
3.
ТраЛаЛа
05.04.2024 15:07:19
6
27
"силно канцерогенния циановодород"

Циановодородът е силно токсичен, но не и канцерогенен ...

Щом са усетили лек мирис на горчив бадем, значи най-вероятно е калиев или натриев цианид, изсипан в канализацията, където под действието на киселинната среда от отпадните води се образува циановодород.

Калиев и натриев цианид има много останал по селата, на времето се продаваше почти свободно.

Ааа да, припадналите са от паника - ако не им бяха казали на какво мирише, нямаше да припаднат. За да припаднат от циановодородът на открито, Карнобат нямаше да мърда!

Абе важното е да има сензация, че ако стадото се замисли какви ги вършат кметовете и политиците .... няма да останат свободни стълбове, за това трябват ежедневни сензации!
2.
*********
05.04.2024 14:49:02
4
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
05.04.2024 14:46:29
8
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори