От 4 яйца, чаша захар и мляко става нежен разкош! Чийзкейкът да се скрие, защото това е в пъти по-вкусно!
Приготвянето му е много просто, не е необходим миксер
Този чудно вкусен и нежен млечен сладкиш ще ви спечели с деликатната си текстура и подчертан млечен вкус с цитрусова нотка. Приготвянето му е много просто, не е необходим миксер.
Този сладкиш се различава от останалите с изключителната си нежност. Когато го ядете, получавате 100% чисто удоволствие.
Дори чийзкейкът не е толкова нежен и кремообразен на консистенция! Ето рецептата за най-нежния млечен сладкиш :
Продукти:
130-150 г захар
4 яйца
150-160 г брашно
450-500 мл прясно мляко
1/2 – 1 лимон
Приготвяне:
Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбъркайте добре с бъркалка за няколко минути.
Пресейте брашното и постепенно го добавяйте към яйчно-захарната смес.
Добавете настърганата кора и сока от половината лимон.
След това налейте млякото и разбъркайте добре. В резултат трябва да получите тесто като за палачинки.
Вземете подходяща форма и я намажете с парче масло. Прехвърлете тестото вътре.
Загрейте фурната на 160-170 ° и поставете сладкиша вътре. Времето за печене е 60 минути.
По време на печенето сладкишът ще се надуе, но когато се охлади, ще спадне отново. Това е нормално.
Когато е готов, не го вадете веднага, а го оставете да се охлади директно във фурната, само леко отворете вратата.
След като изстине, го извадете от фурната и поръсете с пудра захар. Нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!