Рецепта за топчета с извара и кашкавал
Те са идеалното мезе за вино. Украсете чинията и се насладете на питие с приятели
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
извара - 400 г
кашкавал - 80 г
яйца - 2 бр.
чесън - 1 скилидка
риган - 1 ч.л.
мащерка - 1 ч.л.
черен пипер
галета - 3 с.л.
пармезан - 30 г
галета - за овалване
СОС
заквасена сметана - 3 с.л.
майонеза - 2 с.л.
кетчуп - 2 с.л.
горчица - 1 с.л.
розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете кашкавала и пармезана. В купа поставете изварата, яйцата, счуканата скилидка чесън. Сместа се подправя с подправките и се добавя и кашкавалът, и пармезанът. Омесваме на ръка и прибавяме 2-3 с.л. галета. Оформяме малки топчета.
Овалваме в галета и печем мезетата за вино в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути. За соса смесваме заквасената сметана с майонезата, кетчупа и горчицата до еднородна смес. Поставяме в малка купичка и поръсваме с розмарин. Нареждаме топчетата от извара около купичката със соса и поднасяме топчета с извара и кашкавал.
Източник: Gotvach.bg