Вижте рецептата за този домашен свински пастет, ще си оближите пръстите
Готовият пастет може да трае с години
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинска глава - 1 кг
свински черен дроб - 1 кг
черен пипер - 1 пакетче
сол - 40 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Свинската глава се слага в тенджера под налягане и се сварява до пълна готовност. През това време свинският черен дроб се изкисва в студена вода за два часа. След това и той се слага да се вари отново, до пълна готовност. Щом двата свински компонента са готови, се смилат в месомелачка поне два пъти и се омесват хубаво. След това се насипва черен пипер и сол. Отново се размесват продуктите.
На кг свинска смес се слагат 5 г черен пипер и 20 г сол. Според количеството месо се изчисляват подправките. Смесеният вече свински пастет се напълва в бурканчета и те се запечатват. Варят се два часа и половина. След като изстинат сварените буркани с класическия домашен пастет се подреждат в маза и готовият пастет може да трае с години.
Източник: Gotvach.bg