Рецепта за кюфтета от броколи с пармезан
Гарнирайте с вкусен млечен сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 1 бр., голям
броколи - ⅔ глава
сол
черен пипер
чесън на прах
босилек
риган
розмарин
сушен магданоз
кориандър
лук на прах
сирене - 2 с.л. натрошено
кашкавал - към 30 г
пармезан - 1½ с.л.
брашно - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофът се сварява и обелва. Броколите се измиват и се отделят розичките. Слагат се в дълбока чиния, капва се вода в нея и се покрива с друга дълбока чиния. Така броколите се задушават в микровълновата за 6-8 минути до пълно омекване.
Готовите броколи се слагат в купа заедно с обеления картоф. Намачкват се хубаво. Към тях се прибавят яйцето, подправките, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, пармезанът и брашното. Всичко се разбърква добре. От готовата смес се оформят зеленчукови кюфтенца и се изпържват в сгорещено олио от двете страни. Гарнирайте кюфтета от броколи с пармезан с вкусен млечен сос.
Източник: Gotvach.bg