Пиле със зеленчуци по китайска рецепта
Пиле със сочни зеленчуци по китайски в български прочит, което го прави още по-вкусно
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - 600 г пилешко филе
черен пипер - 1 щипка
оризов оцет - 1 с.л.
мед - 2 с.л.
царевично нишесте - 1 с.л.
соев сос - 50 мл
зехтин - 30 мл
чесън - 2 скилидки стар
печурки - 50 г гъби
моркови - 2 бр.
чушки - 2 бр. червени
чушки - 1 бр. жълти + 1 бр. зелена
тиквички - 1 бр.
лук - 2 глави червен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички. В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква.
Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер. Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.
След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва. По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз. Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен.
Източник: Gotvach.bg