Попаднах на рецепта от стар тефтер, за 25 минути прави чудеса с каймата
Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата
Кайма, кюфтета, сарми – всичко това вече е доста скучно. Душата жадува за нещо ново, вкусно и оригинално.
И това ново и вкусно ястие може да са месни гнезда с кремообразен център, чиято рецепта е дадена по-долу.
Предимствата на тази рецепта включват не само вкусът на крайното ястие, но и бързината, и най-важното, лекотата на приготвяне. Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата.
Просто го сложете във фурната и изчакайте 25 минути – мечта за всяка домакиня!
Необходими Продукти
пилешка кайма – 300 грама
свинска кайма – 800 грама
хляб – 70 грама
кашкавал – 150 грама
мляко – 200 мл
сметана – 200 мл
лук – 1 бр
яйце – 2 бр
сол, смлян черен пипер, копър – на вкус
Начин на Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата от свинско и пилешко на едно цяло.
Накиснете хляба в 100 мл прясно мляко, след което го изцедете и добавете към каймата, като разбърквате добре, пише gotvq.eu.
Изсипете останалото мляко в каймата, добавете сол и черен пипер и омесете отново.
Направете гнезда от получената маса от кайма (това става лесно, ако първо направите топка от каймата, като ябълка, а след това и дупка в нея).
Пригответе плънката за гнездата: кашкавалът се настъргва и се смесва добре с яйцата, заквасената сметана и нарязанияя копър.
Оформените гнезда се подреждат върху хартия за печене, пълнежът се поставя в гнездата, след което хартията за печене се поставя във фурната, предварително загрята до 200 ° C, за 25-30 минути.
Това е всичко, всъщност. Остава само да ги извадите и да се потопите в блаженството на нереално фантастичния вкус!