За любителите на чорбата! Рецепта за шкембе от свински крачета
По желание чорба от свински крачета се поднася със счукан чесън и оцет, подобно на шкембе чорбата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински крачета - 4 бр.
черен пипер - 10 зърна
прясно мляко - около 600 мл
масло - 100 г
брашно - 3 с.л.
червен пипер - 3 ч.л.
сол
черен пипер - млян на вкус
лют червен пипер - на вкус
чесън
оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистените свински крачета се слагат в тенджера под налягане с вода с черния пипер. Вари се за около 40-45 минути, след като заври водата. След това бульонът се прецежда в друга тенджера, а месото от крачетата се отделя и нарязва. Бульонът се слага на котлона, сипва се месото и се добавя топлото прясно мляко. В касерола се загрява маслото и в него се запържват брашното и червения пипер.
Запръжката се разрежда с малко от бульона и се изсипва към готовата пача чорба. Накрая се овкусява със сол и лют, червен пипер. По желание чорба от свински крачета се поднася със счукан чесън и оцет, подобно на шкембе чорбата.
Източник: Gotvach.bg