×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-хрупкавите и лесни рибни пръчици


Най-хрупкавите и лесни рибни пръчици
Ключови думи: риба, рецепта, пръчици
06 Декември 2023, Сряда, 19:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Може да ги приготвите на фурна, във фритюрник или на тиган

Тази рецепта за домашно приготвени рибни пръчици – хрупкави отвън, а нежни и сочни отвътре, е наситена с вкус през цялото време. Тези пръчици са 1000 пъти по-вкусни от готовите – замразени и купени от магазина, а и освен това съдържат много повече полезни вещества, така че си заслужава да ги пробвате! Рецептата е не само вкусна, но и много забавна, и е подходяща за приготвяне с деца.

Ивиците риба треска са покрити с хрупкава панировка, след което са изпечени на фурна или изпържени във еърфрайър (може и в обикновен фритюрник)  до златисто хрупкаво съвършенство!

Тази рецепта за рибни пръчици ще направи вечерята ви през седмицата лесна. Добре е да си приготвите и сос тартар или друг ваш любим сос за потапяне на пръчиците, разбира се ястието върви и с хубава порция салата. Можете също така да приготвите рибните пръчици предварително или да замразите за по-късно.

А ето и как да приготвите рецептата: 
Тази рецепта е пълна със здравословни постни протеини, витамини, минерали и омега-3 мастни киселини, което значи, че можете да ѝ се отдадете без чувство за вина.

Всичко от което се нуждаете, е филе от треска, яйца, брашно, галета, зехтин и подправки (може да използвате и готова, хрупкава панировка, ако предпочитате). Да не забравяме, че замразените рибени пръчици от магазина са пълни с неизвестни обработени съставки и консерванти за удължаване на срока им на годност, а и често са пълни с твърде много натрий (сол). Приготвяйки рибени пръчици у дома, ще можете да контролирате какво точно ще сложите в ястието.

Тази рецепта за рибни пръчици може да е печена или пържена (за препоръчване на въздух). 

Освен това тази рецепта е много по-лесна и бърза. От началото до края на приготвянето ѝ ще ви отнеме около 35 минути. Просто нарежете рибата, потопете я в брашно, добре разбърканите яйца и галетата, а след това подправете със сол, червен пипер или друга любима ваша подправка и наредете филенцата върху хартия за печене. Сложете ги във фурната на 180 градуса и печете около 20 минути – това е!

Сервирайте пръчиците с подходящ сос и не забравяйте – тези рибни пръчици могат да бъдат приготвени от вас и предварително и да ги съхранявате във фризер до момента, в който решите да ги сготвите.

Необходими съставки:
За тази скромна рецепта ви трябват само няколко прости съставки, а те са : твърда бяла риба, използвайте месеста мека бяла риба като треска. За тази рецепта ще ви трябват около 2 килограма риба. Можете да закупите рибата от щанда за морски дарове на вашия магазин за хранителни стоки или дори от секцията за замразени продукти. Само имайте предвид, че замразената риба задържа повече влага, така че ще трябва да сложите вече размразената риба върху хартия, за да се изцеди излишната вода от нея  и да стане по-суха.

Галета традиционно се продава във всеки магазин за хранителни стоки. Може да използвате и готова хрупкава панировка с корнфлейкс или пък да заложите на царевично брашно. Не забравяйте да използвате фино смляно царевично брашно, то придава допълнителна хрупкавост и вкус на панировката. Ще са ви нужни около 2 чаши панировка.

Брашно: рибата първо се овалва леко в брашно, за да има лепкава повърхност, за която да се залепят яйцата. Използвайте универсално брашно, може и такова без глутен, бадемовото брашно също ще ви свърши работа.

Яйца: те действат като лепило, за което ще се залепва галетата (или другата панировка). Когато белтъците се сварят и стегнат, галетата се закрепва върху рибните пръчици.

Лимонов сок: може да се добави към яйчената смес за аромат и за омекване на рибата.

Дижонска горчица: добавя още една дълбочина на вкуса!

Подправки: може да използвате сух магданоз, сушен риган, чесън на прах, лук на прах, червен пипер, семена от целина, сол и щипка лют червен пипер. Всичко това ще придаде на вашите рибни пръчици страхотен вкус и може накрая дори да нямате нужда от какъвто и да е сос.

Зехтин: рибните филенца се поръсват със зехтин, преди да  бъдат сложени за печене.

Как да приготвите хрупкавите рибни филенца на фурна: 
Стъпка 1: Подгответе фурната и рибата. Започнете с предварително загряване на фурната до 180 градуса. Горещата фурна ще превърне вашите филенца в такива с изключително хрупкава външност и сочна вътрешност. След това поставете лист за печене върху тава или метална решетка, подходяща за фурна, и не забравяйте да я напръскате със зехтин! Подсушете филетата от треска от двете страни с хартия, след което ги нарежете напречно на пръчици от 5-8 см дължина.

Стъпка 2: Направете сместа от подправки. Разбийте заедно червения пипер, лука на прах, чесъна на прах, магданоза, ригана, мащерката, солта, черния пипер. Добавете малко в купата с панировка и малко в купата с брашно.

Стъпка 3: Добавете яйцата в плитка чиния, като в тази смес разбийте 1 супена лъжица дижонска горчица и 1 супена лъжица лимонов сок.

Стъпка 4: Панирайте рибата. Работете с няколко рибни пръчици наведнъж, потопете ги в брашнената смес, последвана от яйчената смес, след това сместа от галета. Прехвърлете рибните пръчици върху подготвената хартия.

Стъпка 5: Изпечете до златисто и сервирайте. Пече се около 15-20 минути (в зависимост от дебелината) или до готовност на рибата. Сервирайте със сос тартар или с друг любим сос за потапяне.

Ако правите рибните пръчици на фритюрник или еърфрайър, единственият недостатък е, че ще трябва да работите на няколко партиди, така че е малко по-досадно. Методът на печене във фурната е за предпочитане. Ако ще ги пържите – на въздух за 8 минути, а в обикновен фритюрник или на тиган – 2-4 минути. или докато станат хрупкави. Ако ги правите на тиган, внимавайте да не се допират, а мазнината трябва да  е поне 5-6 см. След това ги отцедете от мазнината върху хартиени кърпи.

Моля, имайте предвид, че моделите на въздушни и обикновени фритюрници могат да варират, така че наблюдавайте внимателно първата партида и коригирайте съответно времето.

Източник: Tialoto.bg


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ "Погребаха" го "Погребаха" го 22/02/2025, Събота 14:21 1
Флагман.БГ Почина легендарен музикант Почина легендарен музикант 22/02/2025, Събота 13:00 0
Уникален студ в...
Уникален студ в... 22/02/2025, Събота 12:49 0
Има голям празник
Има голям празник 22/02/2025, Събота 12:31 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Огромен проблем пред Южното Черноморие Огромен проблем пред Южното Черноморие Южното Черноморие е поставено под риск да остане без питейно-битово водоснабдяване през летните месеци Арестуваха директор на училище, поискала 20 хил. лева рушвет Арестуваха директор на училище, поискала 20 хил. лева рушвет Задържана е в момент на получаването на половината от сумата Напрежение на протеста на "Възраждане", има пострадали Напрежение на протеста на "Възраждане", има пострадали Какво се случва в София? Костадинов: 10 хиляди българи се борим за свободата на другите 6 490 000 Костадинов: 10 хиляди българи се борим за свободата на другите 6 490 000 Ето какво твърди политикът Ранени полицаи и арести на протеста на „Възраждане” Ранени полицаи и арести на протеста на „Възраждане” "Възраждане" запали чучула с лицата на видни европейски лидери в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на партията "Погребаха" го "Погребаха" го Фалшива новина стресна феновете на Захари Бахаров Обсъдиха стратегическото развитие на туризма на форум в Бургас Обсъдиха стратегическото развитие на туризма на форум в Бургас Туризмът е национален приоритет, но държавата трябва да помогне Масови фалити на производители заради олио от Украйна Масови фалити на производители заради олио от Украйна В момента цените на външните пазари са ниски, на вътрешния също не се наблюдава покачване, въпреки поскъпването има на всички стоки Марин Киров: Ключова задача пред държавата е основен ремонт на пътя Бургас-Созопол-Приморско-Царево Марин Киров: Ключова задача пред държавата е основен ремонт на пътя Бургас-Созопол-Приморско-Царево Ето какво каза кметът на Царево Плевнелиев: Всяка държава, която е влязла в еврозоната, е по-богата от България Плевнелиев: Всяка държава, която е влязла в еврозоната, е по-богата от България "Нашите предци ни казваха да бъдем в сърцето на Стария континент", отчита политикът
Жали 10-годишна присъда за убийство, бил невинен Жали 10-годишна присъда за убийство, бил невинен През 2023 година той уби приятеля си Тони Тоневски Почина легендарен музикант Почина легендарен музикант В САЩ скърбят Има голям празник Има голям празник Баримор е родена на 22-ри февруари Тръмп със знаково уволнение в САЩ Тръмп със знаково уволнение в САЩ Чарлз Браун вече не е председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на страната Изненада феновете си Изненада феновете си Снима се в първия си сериал Украинци в САЩ с масови шествия Украинци в САЩ с масови шествия Броени часове до третата година от началото на войната Тръмп с ключов коментар за Зеленски и Путин Тръмп с ключов коментар за Зеленски и Путин Зове за преговори между Киев и Москва Мъск със смразяващи думи за Украйна Мъск със смразяващи думи за Украйна Отношенията между Вашингтон и Киев са много динамични, получи се разлив Любовни вълшебства за Рака, а Овенът да внимава с парите Любовни вълшебства за Рака, а Овенът да внимава с парите Хороскоп за деня – 22 февруари 2025, събота Тя ли е най-красивата блондинка в Калифорния? (СНИМКА) Тя ли е най-красивата блондинка в Калифорния? (СНИМКА) Колинс е модел
Бойко Борисов Бойко Борисов Оказва се, че вратата на ПП не се отваря и затваря, а се върти Виц на деня Виц на деня Жена към мъжа си:
- Всички мъже сте еднакви...!
Съпругът:
- Ти пък всички ли си изпробвала!
Виц на деня Виц на деня - Тате, защо мама казва, че си прасе?
- Защото и ям буламачите!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Много е трудно да не правиш нищо, никога не знаеш кога си свършил.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори