Рецепта за сладкиш с кори за баница
Днес ще ви предложим един малко по-нестандартен, но не по-малко вкусен домашен сладкиш
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори - 1 пакет фини за баница
масло - 120 г
ЗА КРЕМА
пудинг - 2 пакетчета ванилов
захар - 1 ч.ч.
масло - 120 г
пудра захар - 1 - 2 с.л.
ванилия - есенция
сметана - 200 мл сладкарска
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземат се по 2 кори, намазват се с разтопено масло и се запичат, докато леко покафенеят. Пригответе пудинга с прясното мляко и захарта според указанията на опаковката. Оставете крема да изстине. Разбийте сметаната на пухкав крем и маслото с пудрата захар. Лъжица по лъжица добавяйте от пудинга към маслото и разбърквайте. След това объркайте финално крема със сметаната. Слепете изпечените кори с крема в подходяща форма. Оставете сладкиша за няколко часа в хладилник преди да поднесете. Сервирайте парче от сладкиша с кори за баница с украса от натрошени ядки и пудра захар.
Източник: Gotvach.bg