Вместо да давате пари по ресторанти, направете си това домашно суши
Рецептата включва рулца от раци и крема сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори нори - 2 бр.
ориз за суши - 175 г
вода - 250 мл
рулца от раци - 10 бр.
крема сирене - 150 г
оризов оцет - 2 с.л.
кафява захар - 1 с.л.
сол - ½ ч.л.
соев сос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Оризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак. Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути, да се задуши. Отделно се нагрява оризовият оцет със захарта и солта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в купа и прибавяме маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа. Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши или парче алуминиево фолио. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме цялата кора с подготвения ориз.
Разстиламе го с мокри ръце. Поръсваме със соев сос. Намазваме с крема сирене после подреждаме рулцата от раци по дължина и парченца обелена краставица, нарязана по дължина. След което завиваме на стегнато руло. Режем с остър нож на малки суши рулца. След всеки разрез мокрим ножа с вода.